Sharon | Klussen zit in ons bloed deel 2

by Sharon

Yes, we mogen weer! Vandaag ga ik jullie vertellen hoe onze bewoonbare boerderij compleet gesloopt wordt aan de binnenkant naar een onherkenbare bouwval. Van gezellig slopen met vrienden, tegenvallers tijdens het slopen, naar een object waar we spontaan verliefd op worden ….. nieuwsgierig ??? Wij nemen jullie mee, veel leesplezier!

Het moment van de waarheid

Het is zo ver, 30 september DE DAG dat we de sleutel kregen. Veel vrienden kwamen langs om ons nieuwe huis te bezichtigen en mee te helpen. Na een rondleiding en een potje bier om erop te proosten zijn we meteen begonnen met het demonteren van alles van waarde in ons huis. Snel wat foto’s gemaakt en hup alles op marktplaats. Elke cent is meegenomen en kunnen het geld goed gebruiken als een extra potje. Mensen kopen de gekste dingen, dus voordat je dingen wegdoet, zet het even op een verkoopsite. De keuken en badkamer waren als eerste aan de beurt, iedereen ontzettend enthousiast en zijn gelijk tot in de late uurtjes doorgegaan.

De badkamer was echt net nieuw geplaatst…. zonde! Maar we hadden een visie en de badkamer stond precies midden in het woongedeelte (naast de keuken) en konden niet anders dan ook deze eruit te halen. Deze moderne badkamer was echt heel netjes geplaatst, maar oooh weet niet of ik het durf te zeggen…. maar we houden van een landelijke badkamer en dit was het niet voor ons, dus hoppaaa eruit dat ding!

 

Het echte werk

Aan de voorkant van onze boerderij waren 2 slaapkamers gesitueerd, waar wij graag een 1 slaapkamer met badkamer en-suite wilden verwezenlijken. Dit bij elkaar werd een oppervlakte van 45 m2, dus daar konden we alle kanten mee op.  En even alleen de vrouwen onder ons…. wie wil er nu geen inloopkast! Ja dat dus…. die moest er natuurlijk ook in! Nu hadden we 1 kleine uitdaging voor de badkamer…. we hadden een natuurstenen bad gezien van 2000 kilo, prachtig en gelijk verliefd! Het is een bad dat in Afrika met de hand is uitgekapt is en verscheept was naar Duitsland. Wij zijn gelijk wezen kijken, gekocht, maar niet over nagedacht dat dit bad natuurlijk niet makkelijk te verplaatsen was en dat de fundering hierop aangepast moest worden…. dit project alleen al is wel een blog waardig haha!! (hier ga ik later over schrijven).  Hieronder zien jullie de 2 slaapkamers waar we 1 ruimte van hebben gemaakt.

   

We kwamen allerlei soorten isolatie materialen tegen, wat half of helemaal weggevreten was door de muizen. We hebben echt even een moment voor ons zelf genomen, om even stil te staan bij alle kleine knagers die zijn omgekomen achter deze muren, een compleet slagveld! BRRRRR….. hahaha niet best!!! Na 3 week was dit gedeelte volledig gestript en werd het eerst gebombardeerd naar schaftkeet, waar heel wat porties pizza’s en shoarma’s en kratten bier doorheen zijn gegaan. Hard werken, hard ontspannen!

Een opwarmertje

Zo nu begint het echt, het slopen van 7 ruimtes naar wat één grote ruimte moest worden. De afscheiding van keuken naar woonkamer waren tuindeuren die … als je het mij vraagt niet horen binnenshuis. Dit project duurde de gehele dag met 4 man! en op het laatste moment brak het glas aan 1 kant… KAK. Uhm… dit was trouwens zacht uitgedrukt! Weekenden gingen verstreken, waar we eigenlijk altijd wel hulp hadden van een aantal vrienden. Ik geloof echt dat er weinig mensen zijn die zulke goeie vrienden/familie hebben als wij! Altijd elkaar helpen en er voor elkaar zijn, ook voor familie van …. echt met een gouden randje. Naast deze hele sloopperiode werkten we allebei fulltime, Sjoerd 60 uur en ik 46 uur (inclusief reistijd) en was ook nog in opleiding voor operatieassistent. Dus geen kinderen, maar best druk haha! Maar weet je als je echt iets wil …. doe het!!! iedereen heeft zijn eigen dromen en de ene droomt groter dan de ander, niks mis mee! Oke…. sorry ik dwaal af. Voordat we de muren konden afbreken, moesten we alle muren stutten met stempels, omdat alle muren, draagmuren waren. Dit was mijn moment dat ik dacht, gaat dit goed komen ….. wanneer komt het dak naar beneden HELP!!!

  

 

Structuur en schone werkplek

Tijdens deze sloopperiode was ik bezig alles in goede banen te leiden, om de gang erin te houden. Tekeningen maken, efficiënte werkplanning maken zodat mensen elkaar niet in de weg lopen, vroegtijdig  materialen bestellen en proberen voor een redelijke bedrag oude materialen op te kopen …. alles waar oud voor staat gaat driedubbel over de kop, dus dit was een huize uitdaging! Het is voor ons heel belangrijk om het karakter van de boerderij te behouden en zelfs nog wat meer karakter terug te geven. Het moet een verhaal hebben, en bovenal zoveel mogelijk materialen hergebruiken in wat voor vorm dan ook. Ik zou niet meer weten hoeveel stenen ik met een vriendin heb schoon gekapt, alle cementresten van de stenen moesten eraf om weer hergebruikt te kunnen worden haha! Je moet er wat voor over hebben …  Na elke dag klussen zorgden we altijd weer voor een schone werkplek, want geloof me als je zo’n grote verbouwing uitvoert waarin je elke dag begint in de troep …. is niet goed voor je motivatie.

Nieuwsgierig????

In mijn volgende blog gaan jullie alles lezen over hoe de ruimtes nog verder uitgekleed worden, wat de indeling gaat worden, welke meubels we zelf gaan maken en welke bouwmaterialen we ophalen door heel het land. Dat een uitje Limburg goed geslaagd was qua oude materialen, maar dat als de politie ons had aangehouden we een groot probleem hadden gehad … oeps!  En als we het dan toch over de politie hebben …. dan moet je mijn volgende blog zeker lezen, hilarisch en dit allemaal in een gehucht aan de Numero Dertien tijdens de verbouwing van ons droomhuis!

 

Wil je Sharon volgen? Ze heeft een pagina waar ze al haar klus avonturen op bijhoudt! Je vindt hem hier!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Andrea 9 augustus 2020 - 07:21

Heel veel succes! Ontzettend leuk om mee te lezen

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.