Sandra | Meet me and my domestic jungle.

by Sandra

Een nieuw hoofdstuk in je leven brengt je vaak ook tot nieuwe ideeën. Toen ik mama werd,  startte er zo opnieuw een prachtig verhaal. Zoals alle ‘nieuwe’ mama’s ging dat gepaard met de nodige zorgen en kommer en kwel, maar werd alles uiteindelijk overspoeld en weggevaagd door liefde, héél veel liefde. Ik ging stilletjes aan steeds meer en meer houden van het ‘zorgen voor’:  zorgen voor ons zoontje, maar ook zorgen voor mijn liefste vriend, zorgen voor ons huisje, zorgen voor onze snoezige katten, en zorgen voor… mijn uitgebreide collectie plantjes. Hoe al deze zorgen in elkaar samensmolten, ontdek je hieronder in mijn allereerste blog. Happy reading!

Het grootste misverstand over vrije tijd is dat je hem zou moeten vullen.

Mama zijn is zoveel meer dan een fulltime job. Dat is een onbetwistbaar feit.  Wat is het raar om terug te denken aan voorheen: wat deden wij toch met die overvloed aan vrije tijd?! Een 3-tal jaar geleden verhuisde ik samen met mijn vriend en 2 spinnende vriendinnetjes naar onze huidige thuis. We maakten het er gezellig en waren altijd druk in de weer.  Ik had mijn handen vol:  mijn vriend en ik genoten van ons huis en elkaar, we gingen vaak sporten, hielden gezellige dates met onze framily, en daarnaast verzorgde ik onze twee viervoetertjes alsof het prinsesjes waren. Je kent ze wel, die cat ladies. Wel, ik was er zo eentje. Ik voelde me al ‘mama’.  Haha… wat een lachertje! Wist ik veel hoe mama zijn voelt! Onze twee katten genoten van mijn overvloedige liefde & zorgen en paradeerden zorgeloos als koninklijke leeuwinnen in het rond… Met de nadruk op ‘zorgeloos’. 🙂

24/7

Maar wat hou ik er toch van: het mama-zijn! Sinds ons zoontje Arthur (23/01/19) onze vrije tijd helemaal voor zich heeft gewonnen heb ik mezelf ook aan hem verloren. Wat ben ik toch zo verliefd op dat kleine aapje. Hij maakt van elke dag er eentje om niet te vergeten  – om de meest uiteenlopende maar toch steeds noemenswaardige redenen 🙂 Ik hou er zo van om hem nieuwe dingen aan te leren, en te zien hoe hij met – letterlijk – vallen & opstaan vooruitgang maakt. Een echte durfal is het, dat heeft hij van de papa! 😉 Ook onze lieve leeuwinnetjes hebben hun nieuwe plaatsje gevonden in huis sinds ons klein boefje hier ook vertoeft. En dan letterlijk ook wel een nieuw ‘hoger’ plaatsje: sinds Arthur gretig in huis rondstapt, gingen zij een niveautje hoger op hun krabpaal om alles veilig van bovenaf te aanschouwen 🙂 ‘s Avonds – van zodra ik in de zetel plof na Arthur in z’n bedje te hebben gestopt – komen ze steevast onmiddellijk tegen me aanliggen om samen heerlijk te luieren in de zetel. Wat een zalig rustgevend gevoel, die spinnende geluidjes op de achtergrond. Ik zou het voor geen geld ter wereld kunnen missen.

Green is the new black

En plant lady is the new cat lady?! Want o ja, wat heb ik de smaak te pakken gekregen zeg! Je kent het wel, ze zeggen van ‘huisje, tuintje, kindje…’ En plantje?! Tijdens die eerste maanden gezellig thuis met onze pasgeboren Arthur, werd ik me meer en meer bewust van hoe leuk ik het vind om met plantjes bezig te zijn. Zeg maar ‘bezig’ te zijn, want sindsdien zijn er al ontelbare avonden voorbijgegaan waarbij ik inspiratie opdoe over nieuwe plantprojectjes. Ik ben niet te stoppen! Met de babyfoon trouw aan mijn zijde uiteraard.  Ik vind het heerlijk om te leren over plantjes en hun natuurlijke habitat. Ik vind er mijn uitdaging in om die habitat na te bootsen en plantjes tot hun uiterst beste recht te laten komen. Er is toch niets heerlijker dan te zien groeien en ontwikkelen waar je zelf aan bijdraagt?

Welcome to my jungle

Vanaf nu zullen jullie maandelijks mijn verhalen kunnen volgen via deze blog. Het hoofdthema waarover ik zal schrijven wordt dus – je kan het vast al raden – plantjes! Ik heb alvast veel voor jullie in petto: met het herfst- en winterseizoen voor de deur staat er namelijk nogal veel onderhoudswerk voor mijn groene vriendjes op de planning. Hoe richt je je terras & tuin winterproof en tegelijkertijd mooi wintergroen in? Wat is mijn winterplan binnenshuis? Daarnaast deel ik ook graag enkele leuke verhalen van mijn leven zoals het is: hoe vind je het evenwicht tussen een nieuwsgierige peuter, 2 actieve poezen & een jungle aan plantjes in huis?! Voor de plant ladies onder ons hoop ik dat ik een bron van inspiratie mag worden. Ik ben alvast in mijn (k)nopjes 🙂 Voor diegene die de microbe nog niet te pakken hebben, 1 advies: grijp die liaan… en spring in je eigen plantjesavontuur!

In mijn volgende blog (oktober 2020) schrijf ik over dit topic: met welke planten fleur je gemakkelijk je terras & tuin op tijdens de winter?
Wil je ondertussen mijn dagelijks plantjesavontuur volgen? Check mijn Instagram!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.