Sandra | Ik ben er klaar voor!

by Tamara

37 Weken zwanger. Van alle mijlpalen is dit toch wel een van de mooiste. Mijn bevalling is niet te vroeg begonnen en dat betekent dat ik nog steeds thuis zou kunnen bevallen.

Toen mijn zwangerschapsverlof van start ging, besefte ik me pas dat het einde naderde en ik was eigenlijk nog lang niet klaar met zwanger zijn en klaar voor de komst van baby nummer 2. Ineens had ik het gevoel dat de bevalling elk moment kon beginnen en kreeg ik een enorme nesteldrang. In zo’n twee weken tijd hebben mijn man en ik heel veel laatste dingen aangeschaft en klaargemaakt voor de komst van de baby. Ik maakte een enorme to-do en to-buy list en deze hebben we razendsnel afgewerkt. Gisteren is het kraambed bezorgd en de vluchttas staat bijna klaar. Ik ben er klaar voor.
Uh in praktische zin dan. De baby mag en kan komen. Maar ben ik mentaal eigenlijk al zo ver?
Ik kan me nog herinneren van mijn eerste zwangerschap dat ik met 36 weken eigenlijk al niet meer kon wachten op de komst van mijn baby’tje en ze van mij wel mocht komen. Nu kijk ik ook enorm uit naar de komst van Amber haar zusje, maar ik geniet ook nog enorm van het zwanger zijn en het nestelen in huis.


De babykamer heeft de afgelopen weken pas echt vorm gekregen en is nu zo goed als af. Dat maakt dat ik er graag tijd door breng en fantaseer over hoe het is als de kleine er straks is. Ik ben zo benieuwd hoe Amber op haar zusje gaat reageren. Ze heeft zich in korte tijd razendsnel ontwikkeld en lijkt de situatie echt te begrijpen. Waar ze een paar weken geleden voor het eerst panisch reageerde op een pasgeboren baby en ik er oprecht over in zat hoe dit straks moest, vindt ze baby’s nu heel interessant en heeft ze het er elke dag over. Ik heb het echt heel spannend gevonden hoe het straks zal zijn met een pasgeboren baby en een peuterpuber in huis, maar ik heb er steeds meer vertrouwen in.

Ik voel me verder eigenlijk nog prima! Mijn voornaamste klacht is vermoeidheid. Ik kom de dag eigenlijk niet door zonder middagdutje, tenzij ik de nacht ervoor echt heel erg goed heb geslapen, maar dat komt ook niet zo vaak meer voor (iets met drie keer per nacht moeten plassen). Daarnaast heb ik af en toe wat last van mijn bekken en een lage bloeddruk, maar echt, ik mag niet klagen. Dit maakt dat ik echt nog even kan genieten van mijn laatste weekjes zwanger zijn. Zo lang nestel ik lekker thuis en op de babykamer. Wanneer zal ze zich melden?

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Judith Switters 21 juni 2017 - 16:33

Wat ziet het er allemaal prachtig uit! Wel lekker lijkt me, dat je nu ‘echt’ klaar bent (voor zover dat überhaupt mogelijk is) en dat je je nu geen zorgen meer hoeft te maken over wat nog moet. Geniet ze maar ook succes! Amber is vast super trots!

Reply
Sandra 21 juni 2017 - 21:39

Ja geeft wel veel meer rust dan wanneer je het nog niet verwacht of nog niet klaar voor bent! Jouw ervaring hield ik wel in mijn achterhoofd. 😉 Ik ben erg benieuwd hoelang ik mag wachten… 🙂 dankjewel!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.