Samantha|| Urban jungle

by Samantha

Het is pas een thuis met planten

Veel mensen denken, groene vingers, die heb ik niet! “Mijn planten gaan altijd dood” of  ‘Dat is allemaal niks voor mij’   Maar groene vingers begint bij liefde voor ‘groen’

Zo stond hier paar jaar geleden  bijna geen planten in huis, ook ik ben begonnen zonder enige kennis over planten. Ik kocht een plant omdat ik hem wel ‘mooi’ vond maar qua verzorging deed ik maar wat. En als hij dan dood ging, vond ik dat onwijs jammer. En nog steeds sneuveld hier wel eens een plant. Maar met sommige planten heb ik dus echt niks, hoe graag ik het dan wil. Nu lees ik mij in, zoek op internet de informatie over de plant en houd alles bij in een app. Ook ben ik lid geworden van verschillende groepen op Facebook en zelfs ik stel daar wel eens een vraag als ik er echt niet uit kom. Echt super handig dus zo’n groep

En zodoende heb ik dus al een aardige verzameling aan kamerplanten in huis. Ik heb het laatst voor de grap eens geteld en tot mijn verbazing heb ik ongemerkt toch 63 planten verspreid door het hele huis en dan reken ik de stekjes niet mee, een ware ubran jungle dus! Loveit! En dit wordt alleen maar meer want zo ga ik aankomende woensdag 21-10 naar de lidl rennen want er staan weer fantastische planten in de folder

Mijn liefde voor planten geef ik graag door, ik gun iedereen een urban jungle in huis. Ze zeggen toch wel eens ‘waar je mee om gaat wordt je mee besmet’? Nou als je met mij om gaat, heb je binnen de kortste keren je hele huis vol hoor! Verschillende mensen in mijn naaste omgeving zijn al besmet met mijn urbanjungle-virus. Echt onwijs tof! En inmiddels weten de meeste wel dat als ik ergens op kom dat ik dan graag even door de planten collectie snuffel om te kijken of ik her en der nog kan helpen, of om stekjes mee te pikken 😉

 

 

 

Plantenbieb

Zo langzamerhand zijn mijn vingers best groen ( niet echt natuurlijk ;-)) en dit deel ik graag met anderen. Zo kwam er afgelopen zomer een artikel op Facebook voorbij over een plantenbieb in Utrecht. Ik werd een aantal keer getagd in het bericht op Facebook nadat ik het zelf ook al had gezien. Ik werd razend enthousiast, zo leuk! Dat wil ik ook! En na kort twijfelen, heb ik heel impulsief een klein tafeltje gepakt, mijn eigen stekjes erop gezet en op Facebook een bericht gepost. Daar was dan de plantenbieb Beilen. En met succes, echt zo leuk en bizar hoe snel mensen het ontdekken. Mijn plantenbieb was eerst voor alle soorten planten en stekjes. Maar omdat mijn liefde voor kamerplanten toch groter is dan bijvoorbeeld tuinplanten heb ik dat doorgegeven aan de Rene van de tuinplantenhoekBeilen. Kort daarna heb ik een eigen pagina aangemaakt http://facebook.com/plantenbiebbeilen .Al gauw werd dat kleine tafeltje te klein en heb ik een kas bij de action gekocht en die erbij gezet, kleine tafeltje weg en stellingkast erbij. En toen kwam er storm (huilen!!) die heeft mijn stellingkast omver geblazen. Gelukkig veel stekjes kunnen redden maar ik heb de kas niet meer terug gezet. En ondertussen de andere stellingkast ook weg gehaald, want door de vele regen hebben de planken het niet overleefd, ondanks dat ik ze behandeld had. Dus uiteindelijk ging ik verder met een kleine oud bruin kastje die ik aan de schutting planken heb vastgezet. Het was echt een topseizoen met de plantenbieb.Het is zo leuk om te zien dat ik mijn passie door kan geven aan heel veel mensen hier uit de buurt. Ik kan niet wachten om het voorjaar 2021 weer te beginnen met een hele andere kast en hopelijk heel veel stekjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.