Rozen in de winter | hoofdstuk 34

by Tamara

Logan kwam met een geërgerde blik de kamer weer in, terwijl Diego achter hem aan kwam. Ik had hem niet meer gezien sinds die ene keer, dus ik kende hem niet goed, maar het was duidelijk dat hij ladderzat was en amper nog kon lopen.

‘He Annie! Lang niet gezien! Verstop je je elke keer als je schoonvader langskomt?’ vroeg hij terwijl hij haar voor haar kont sloeg.

Hij wilde zich net op de bank laten ploffen toen hij Noah en mij opmerkte en naar ons toe liep.

‘Oh! Als dat Rosie niet is. Je bent nog mooier dan de vorige keer. Als ik een paar jaar jonger zou zijn dan zou ik het wel weten hoor!’ knipoogde hij, waarna hij naar Noah keek.

‘Ah, en dit is die volbloed Marcus.. Goh, het is dat Logan heeft verteld dat jullie broers zijn, anders zou ik dat niet raden. Jullie lijken totaal niet op elkaar. ‘

Logan kwam erbij staan en wees zijn vader een plekje op de bank aan, die hij negeerde.

‘Ik snap trouwens niet waarom Rosie voor jou kiest hoor. Logan is toch echt een stuk knapper… Maar dat zal wel komen omdat zijn vader geen slapjanus is.’

Diego moest heel erg lachen om zijn eigen grap, maar ik voelde mijn buik ineens samentrekken van de spanning en gebaarde naar Noah dat ik even in de keuken ging zitten.

Anna liep met me mee zodat we samen de tafel konden dekken en zuchtte.

‘Is hij vaker zo?’ vroeg ik.

‘Ja. Hij is hier de afgelopen tijd wel vaker geweest en volgens mij was hij maar één keer nuchter. Ik snap werkelijk niet waarom Lo hem niet wegstuurt.’

Ik hoorde vanuit de woonkamer Diego zijn harde gelach komen en legde een hand op mijn buik.

‘Rosie, ga alsjeblieft daar op dat bankje bij het raam zitten. Ik dek de tafel wel..’

Ik knikte en ging op het bankje zitten, met een hand op mijn buik die pijnlijk gespannen aanvoelde en luisterde ondertussen naar de onzin die Diego allemaal uitkraamde.

‘Ik snap best dat je eerst achter Rosie aan zat hoor, die Anna is maar een saaie doos vergeleken met haar. Als je Rosie nou zwanger had gemaakt was jij degene die er elke avond overheen mocht.’

‘Jezus Diego.. Zo kan hij wel weer hoor. Olivier is erbij en Rosie kan je horen.’ zei Logan.

Ik hoorde de frustratie in zijn stem en hoopte dat hij hem weg zou sturen, maar dat deed hij niet. In plaats daarvan kwam Diego de keuken binnen met een enorme grijns op zijn gezicht, terwijl hij me van boven tot onder aan het bekijken was.

Hij nam plaats aan het hoofd van de tafel en schonk zichzelf een glas van de wijn in die Anna net in een karaf had geschonken. In één teug sloeg hij het achterover en schonk zijn glas nogmaals vol, waarna hij zich uitrekte.

‘Zeg Noah, wat doe jij eigenlijk voor werk? Je ziet eruit alsof je wel geld hebt.’

Noah zuchtte en nam plaats aan de tafel.

‘Ik ben advocaat en heb mijn eigen firma.’

‘Oh, ik kan wel een advocaat gebruiken, ik ben een beetje een boef, als je snapt wat ik bedoel.’ zei hij met een dikke knipoog.

‘We behandelen alleen zaken van bedrijven..’

Ik hoorde dat zijn stem een beetje trilde, zoals altijd wanneer hij heel erg boos was, maar rustig probeerde te blijven.

‘Hmm, nou dan verdien je vast genoeg! Is die dikke Maserati van jou?’

Noah knikte en nam zonder iets te zeggen een slokje water.

‘Mooi vrouwtje, dikke auto, goede baan. Zeg die broer van jou doet het beter dan jij Logan. Kom jij aanzetten met die saaie muts.’

Diego bulderde van het lachen en ik zag dat Anna haar tranen aan het verbijten was. Het moest vreselijk voor haar zijn om zulke dingen te horen.

Logan sloeg zijn armen over elkaar en keek Diego boos aan.

‘Wat kom je hier eigenlijk doen? Behalve de sfeer verpesten en iedereen beledigen?’

‘Ik beledig Rosie niet hoor, haar geef ik juist een heleboel complimentjes. Maar dat is niet zo gek, ik zou haar zo doen. Zwanger of niet.’

Noah stond op en keek hem kwaad aan.

‘Is het nu een beetje genoeg over mijn vrouw?’

Diego stond op en begon keihard te lachen, waarna hij Noah een duw gaf.

Anna pakte Olivier en fluisterde dat ze hem snel in bad ging doen, waarna ze naar boven vluchtte.

Ik wilde met haar meelopen, maar Diego greep mijn arm vast en trok me naar zich toe. De geur van zijn adem maakte me misselijk en zorgde ervoor dat mijn maag zich omdraaide. Met twee handen hield hij me vast, terwijl hij zijn gezicht in mijn haren begroef en diep inademde.

‘Ze ruikt heerlijk zoet. Ik ben benieuwd naar hoe ze smaakt.’

Noah balde zijn vuisten en stormde op Diego af, die ineens in zijn jaszak voelde en er een pistool uithaalde, dat hij op mijn buik richtte.

Ik begon van schrik te huilen en ik zag Noah zijn ogen groot worden van angst.

‘Logan.. Je vroeg wat ik kwam doen he?’ zei hij terwijl hij de arm zonder het pistool erin om mijn nek klemde zodat ik amper lucht kreeg. De hand met het pistool erin liet hij over mijn buik gaan, waarin de baby begon te bewegen.

‘Ik ga weer terug naar Brazilië, ik heb hier niet bepaald vrienden gemaakt en ga dus weer terug, maar ik heb geld nodig.. Ik was al een paar maanden aan het bedenken hoe ik aan geld zou kunnen komen om daar een mooi leven op te bouwen en opnieuw te beginnen, toen jij ineens mijn leven binnen kwam.

Hij liet zijn lippen over mijn nek gaan en laadde het pistool.

‘Ik denk dat ik ongeveer tienduizend euro nodig heb. De dingen die ik de laatste tijd uit je huis heb meegenomen brachten wel wat op, maar niet genoeg. Je hebt toch genoeg geld, dus je kunt je vader best wel wat geven. Of niet dan Logan?’

Ik keek Logan angstig aan, terwijl hij aan de grond genageld stond en niets uit kon brengen.

‘Ik denk dat ik eerst maar wat gaatjes in jullie vriendinnetje hier moet maken voordat je antwoord geeft. Logan? Geef je me dat geld of niet?’

‘ik.. i-ik..’ Stamelde Logan.

‘Jezus Logan, het is Rosie! Je gaat toch niet twijfelen? Laat dat pistool vallen. Ik schrijf hier meteen een cheque voor je uit.’ zei Noah boos. Hij haalde meteen een boekje uit zijn zak en krabbelde daar iets op, dat hij op tafel legde.

Diego grinnikte en keek naar Logan.

‘Goed, maar alleen als mijn zoon aan iedereen hier verteld wie de ware liefde van zijn leven is. Rosie of dat saaie wijf van hem.’

Anna kwam de keuken binnen en hapte naar adem, toen ze zag wat Diego deed.

‘Dus wie wordt het zoon? Ik weet het antwoord al, maar als je liegt, schiet ik Rosie en haar kind alsnog neer. Ik meen het.’

Hij prikte met het pistool in mijn buik en ik keek naar Logan.

‘Alsjeblieft.. zeg iets..’ snikte ik.

Logan keek naar Anna en toen naar de grond.

‘Ik hield van Rosie vanaf het eerste moment dat ik haar zag en zal nooit stoppen met van haar te houden. Voor mij is er maar één vrouw en dat is Rosie.. Ze is het altijd voor mij geweest en ze zal het altijd voor me zijn..’

Anna stamelde een paar woorden en rende naar boven, terwijl Diego me los liet. Meteen rende ik naar Noah, die me stevig tegen zich aan hield.

Diego liep op zijn gemakje naar de tafel en pakte de cheque, die hij opvouwde en in zijn pakje sigaretten stopte.

‘Zo lastig was het dus..’ grinnikte hij.

‘Nou, adieu zoon! Het was leuk om je gekend te hebben.’

Zonder om te kijken liep hij het huis uit, waar Logan nog verbijsterd naar de grond stond te kijken. Ik voelde Noah trillen van woede en was bang voor wat hij ging doen, nu Logan dit had verteld.

Noah drukte een kus op mijn voorhoofd en liet me voorzichtig los, waarna hij naar Logan liep en hem een stomp in zijn gezicht gaf.

‘Wat ben jij voor een idioot! Ik weet dat je gevoelens voor haar hebt, maar dat het zo ver gaat?? En je wilde haar nog neer laten schieten ook!!??

’N-nee i-ik..’ stamelde Logan.

‘Ik kan je wel wat aandoen op dit moment. Die vader van je had jou neer moeten schieten.. Dan waren we van het gezeik af!’

Ik wilde naar Noah toe lopen om hem te kalmeren, maar bij de eerste stap die ik zette, trok er een pijnscheut door mijn buik en voelde het alsof er iets knapte.

‘Noah..?’ zei ik zachtjes.

‘Altijd als ik gelukkig ben kom jij er weer tussen. Hoe haal je het in je hoofd Logan??’

Ik voelde iets vochtigs tussen mijn benen en hield mijn hand onder mijn jurk, waar er wat vocht op druppelde.

‘Noah…?’

‘Je bent echt een klootzak Logan!’

‘Noah.. Ik.. I-k.. AUW.’

Er trok nog een scherpe pijn door mijn buik en Noah draaide zich geschrokken om.

‘Rosie.. Gaat het?’ vroeg hij.

‘Noah.. We moeten NU naar het ziekenhuis.. De baby komt eraan…’

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.