Roomtour | Van rommelzolder naar nieuwe slaapkamer!

by Tamara

In het afgelopen jaar heb ik jullie af en toe op de hoogte gehouden van de verbouwingen in ons huis. We moesten namelijk echt een heleboel doen in huis om te zorgen dat het af kwam voordat de baby kwam. Nu heb ik ook echt tot de laatste dag voor de bevalling vanalles gedaan en heel erg veel werk verzet, maar na de bevalling kwam ik niet echt meer ergens aan toe. Eén van de grootste klussen die gedaan moest worden was de zolder. De zolder was namelijk echt oprecht een rommelzolder en er moest ontzettend veel gedaan worden om er een mooie slaapkamer van te maken. Inmiddels is hij vrijwel helemaal klaar en ben ik ontzettend trots op het resultaat! Kijken jullie mee?

Roomtour | Van rommelzolder naar nieuwe slaapkamer!

Onze zolder was gewoon met recht een échte rommelzolder. We kwamen er nooit omdat we de ruimte niet nodig hadden en gebruikten hem echt als dumpplek voor alle oude zooi die we niet gebruikten. Toen mijn moeder overleed is er een heleboel spul van haar bij ons op zolder beland waardoor hij helemaal stampvol stond. Hieronder de foto’s van hoe de zolder was voor we eraan begonnen. Schrik niet! Haha!

Zoals ze ziet was de zolder een erg donkere ruimte. Er lag zwart tapijt, alle balken waren wart geverfd en voor de rest was alles crèmekleurig. (Als er een kleur is in huis waar ik een hekel aan heb dan is het wel crème! Haha!) Het begon met het leeghalen van de zolder. Nu had ik toch al verschrikkelijke nesteldrang en had ik echt heel erg de behoefte aan dingen weggooien, dus dat was niet zo’n groot probleem! Doos na doos stopte ik vol en de vuilniszakken vlogen er doorheen. Ik weet niet meer precies hoeveel zakken en dozen het waren, maar Richard mocht vier keer met een kar vol naar de stort rijden, dat zegt genoeg denk ik toch? Nu moet ik ook zeggen dat er achter de schotten nog wel het één en ander staat, maar ik had op den duur o’n last van mijn bekken dat dat niet meer lukte.

Witter dan wit.

Hoewel de zolder een hele donkere ruimte was door de donkere vloer en de donkere balken, was er wel heel veel lichtinval. Ik ben dol op ruimtes die heel erg wit en licht zijn, alleen dat is beneden niet te doen met vier kinderen. Maar onze slaapkamer moest echt een plek worden om tot rust te komen. Dus we kozen al snel voor wit, wit en nog eens wit. Ik kreeg van Flexa een paar emmers verf en het was maar goed dat ik de maten een beetje ruim had genomen, want die balken zogen echt ontzettend veel verf op.

De vorige bewoners hebben er een hele gekke soort verf op gesmeerd waar bijna niet overheen te verven was. De balken hebben allemaal vier lagen verf gehad en zijn nog niet helemaal spierwit. De muren en de schotten waren allemaal crémekleurig. Verschrikkelijk! Ik zie wel eens voorbij komen dat mensen dit doen omdat ze het warmer vinden staan, maar ik vind het vooral lijken alsof er heel erg veel gerookt is in een kamer. Dus ook de muren werden voorzien van meerdere lagen wit om het crémekleurige weg te krijgen.

De vloer.

Voor de vloer zijn we voor een lichte laminaatvloer van Praxis gegaan. Waarom een goedkope vloer? Nou omdat ik het zonde vind om op de slaapkamers een dure vloer te plaatsen. Op de eerste verdieping hebben we 7 jaar geleden ook goedkoop laminaat geplaatst en het ziet er prima uit. Toch raden we deze vloer heel erg af! Richard is heel erg goed in laminaat leggen en heeft het er normaal zo in, maar deze vloer was gewoon niet te leggen. De klikrandjes braken steeds af, ze klikten niet goed in elkaar en zo waren er nog een heleboel andere dingen gewoon niet fijn. Echt geen aanrader dus!

De kasten.

We wilden eerst een grote inbouwkast op zolder maken, maar vanwege tijdgebrek zijn we eerst voor deze MALM ladekasten van IKEA gegaan. Deze kasten zijn echt een dikke aanrader trouwens. Ze zijn mooi, strak, stonden zo in elkaar en er past echt ontzettend veel in. In 2 van de kasten hebben we van die verdeelbakjes voor ondergoed en sokken.

Het eindresultaat!

Kijk wat een enorm verschil! Onze slaapkamer is een prachtige lichte ruimte geworden en ik ben er echt heel erg blij mee. We hebben nu een slaapkamer van bijna 30 vierkante meter en dat voelt heerlijk ruim! Er zijn nog een paar dingen die af moeten zoals de hoek naast mijn kant van het bed, daar staat nu een crosstrainer die nog naar de stort moet en er staat een kapstok met winterjassen. We willen daar op den duur nog een mooie inbouwkast maken om hangkleding en schoenen in op te bergen.

Omdat we graag een lichte slaapkamer wilden, besloot ik voor wit beddengoed te gaan. Van Bedsupply ontvingen we een prachtig wit dekbedovertrek en een hoeslaken voor om het matras. Ook mocht ik nog een sprei en een nieuw hoofdkussen uitzoeken. Ik ben echt een sucker voor luxe beddengoed. Misschien dat het gewoon tussen mijn oren zit hoor, maar sinds ik meer geld uitgeef aan beddengoed slaap ik zoveel comfortabeler! Dat komt ook omdat we hiervoor een dun dekbed van 2 bij 2 hadden en nu eentje van 220×240 die ook nog een stuk dikker is. Slaapt heerlijk! Haha!

De accessoires.

In de hoek bij de trap staat mijn make-up tafel. Ik gebruik hem eigenlijk niet om me op te maken, maar vooral om mijn sieraden en geurtjes op uit te stallen. Naast mijn make-uptafel staat een deel van mijn tassen die ik niet zoveel gebruik. De tassen die ik wel veel gebruik liggen namelijk beneden.

Op de ladekasten in de hoek staan mijn moeders juwelendoosjes met daarin al haar sieraden. Het leuke is, dat die sieraden helemaal geen grote waarde hebben. Het zijn gewoon prulletjes van goedkoop metaal en plastic, maar doordat ze ze altijd droeg vind ik ze wel heel erg waardevol.

Bij Directlampen mocht ik een mooie lamp uitzoeken en omdat Richard altijd mekkert dat ik altijd al alles mag uitzoeken in huis, liet ik hem een lamp uitzoeken. Nu had ik het natuurlijk kunnen weten, want hij ging voor deze apenlamp. Het is de Seletti The Monkey lamp en hoewel ik hem eerst echt niet mooi vond, begin ik hem steeds leuker te vinden. Het is natuurlijk ook wel echt heel wat anders dan een standaard lamp! Een echte eyecatchter in de slaapkamer!

Ik ben echt heeeeel erg blij met het eindresultaat van onze slaapkamer. Het heeft letterlijk bloed (splinters) zweet (heel veel) en tranen (omdat er geen einde aan kwam) gekost, maar het was het wel waard. In de komende tijd gaan we nog even de puntjes op de I zetten, maar dit resultaat mag er ook al wezen vind ik!

Dit artikel bevat gekregen producten.

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Cassandra 3 december 2017 - 19:43

Die lamp is baas! ???

Reply
Anneke 23 november 2017 - 12:36

Die lamp! Hahaha! Echt wel een leuk ding 😀
Mooi geworden, jullie slaapkamer! En het is toch waar wat je zegt, hoor, een mens slaapt gewoon beter in goed bedlinnen 😉

Reply
Roos 22 november 2017 - 23:37

Hahaha die lamp ? Ik vind het onwijs grappig bij het, mooie rustige geheel, staan.
Mooie slaapkamer is het geworden! Alleen Uhm…. na zoveel reclame voor velux had ik toch op zijn minst verwacht dat er een mooi groot licht raam in had gezeten ?

Reply
Tan Callie 22 november 2017 - 23:03

Prachtig geworden! ?

Reply
Deborah 22 november 2017 - 21:57

Wow mooi geworden zeg! Veel werk geweest! Maar ehm.. een lamp van bijna 300 euro ???

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.