Rommelige Avondroutine met 3 kinderen.

by Tamara
Avondroutine met 3 kinderen

Ik lees niet vaak andere blogs, maar als ik dat wel doe, is het vaak omdat het onderwerp me een kijkje geeft in iets wat een ander doet. Ochtend en avondroutine’s vind ik bijvoorbeeld altijd wel leuk om te lezen, vooral als ze niet zo heel erg perfect zijn haha. Ik heb er al best een aantal vragen over gekregen en daarom leek het me wel leuk om eens te schrijven over mijn , toch wel een tikkie rommelige avondroutine met 3 kinderen! Lezen jullie mee?

Rommelige avondroutine met 3 kinderen.

Half 6/6 uur.

De avondroutine begint voor mij altijd op het moment dat Richard tussen half 6 en 6 uur uit zijn werk komt. Ik zorg altijd dat het eten dan klaar is, zodat hij meteen kan aanschuiven en we kunnen gaan eten. Na het eten ruimt iedereen zijn eigen bord op, speelt Richard nog even met de kinderen en dan is het tijd om naar boven te gaan.

Half 7 / 7 uur.

Tussen half 7 en 7 uur gaan we meestal naar boven. Op de dagen dat Richard gaat sporten ( bijna elke dag) kleed hij zich om en helpt hij met de kinderen uit kleden. Meestal gaat hij daarna dan weg. Ik doe de kinderen alledrie tegelijk onder de douche of in het bad en ondertussen ruim ik alle was op, stop de was in de wasmachine of de droger en vouw de was van die middag op. Tegen half 8 zijn ze alledrie gedoucht en gewassen, de tanden zijn gepoetst en dan kan iedereen naar bed.

Half 8. Bedtijd.

De jongens hebben een tv op hun kamer en mogen nog heel even tv kijken. Vooral Maxim heeft dit echt even nodig na een schooldag om even zijn hoofd leeg te maken. Toen Lauren nog borstvoeding kreeg gebruikte ik dat moment om haar te voeden, maar nu ga ik meestal even met haar op ons bed liggen tot ze slaapt.

8 uur, lampen uit en hopen op een goede nacht!

Rond 8 uur slaapt Lauren meestal en leg ik haar in haar eigen bed. Dan doe ik de tv uit bij de jongens en meestal gaan ze daarna wel slapen, maar vaak moet ik ook nog wel even naar boven omdat ze weer liggen te kletsen.

 

Dat was eigenlijk onze avondroutine met 3 kinderen. Richard komt meestal tussen half 10 en 10 uur terug uit de sportschool en ik vind het die paar uurtjes dat de kinderen slapen en hij nog niet thuis is echt heerlijk dat het zo stil is in huis. Ik kan daar echt ontzettend van genieten en meestal ga ik gewoon even op de bank zitten met de tv uit en even tot rust komen. Ik vind het trouwens helemaal niet erg om de avondroutine zelf te doen. Op deze manier kan ik gewoon rustig even aanrommelen zonder dat hij in de weg loopt hahaha. Bovendien doet hij genoeg als hij wel thuis is, maar dan duurt het allemaal veeeel langer.

Voor degenen die dit niet rommelig vinden, heel erg bedankt haha.  Ik heb altijd het idee dat alle kinderen overal meteen om 7 uur na het eten naar bed gaan en dat het dan stil is, dus soms baal ik er wel een beetje van dat het bij ons zo lang duurt. Maar toch ben ik blij met het ritme dat we gevonden hebben en ik ben heel benieuwd hoe het straks met de baby gaat.

 

Lijkt jullie avondroutine een beetje op die van ons?

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

Leonie 15 augustus 2017 - 20:28

Mijne duurt ongeveer 2 keer zo lang 😉

Reply
Roos 4 juli 2017 - 23:33

Ik vind het wel relaxed klinken! Volgens mij een mooi ritueel om de dag af te sluiten. hier wordt na het eten altijd eerst de keuken uitvoerig gesopt, de vaatwasser ingeruimd en aangezet en gestofzuigd. Ik kan echt niet tegen rommel op t aanrecht of etensresten op het fornuis of op de grond. Als ik dan toch een sopje heb maak ik als laatst de wc meteen even schoon. Daarna de jongens naar boven. De oudste is 7 dus doucht zich zelfstandig. De andere twee doe ik in bad of douche. Ondertussen vouw ik een was weg. De twee jongste gaan meteen naar bed en de oudste zit nog even beneden op de iPad.

Reply
Kim 4 juli 2017 - 18:24

Ziet er helemaal niet rommelig uit! Hier ziet het er ongeveer hetzelfde uit, maar dan met 1 kind. Rond 7 uur naar boven en in bad. Daarna een boekje, papflesje drinkt hij zelf in zijn ledikantje waarna hij in slaap valt 🙂 (Al gaat dat laatste niet altijd vanzelf…)

Reply
yasmin 4 juli 2017 - 11:30

Leuk om te lezen hoe het bij een ander gaat. Ik heb ooit een ochtend routine beschreven. Misschien ook eens leuk om de avond routine te beschrijven.

Reply
Miranda 4 juli 2017 - 11:22

Hier gaat het nagenoeg hetzelfde. Mijn vriend werkt in de horeca en is dus meestal ‘s-avonds aan het werk. En als hij wel thuis is, verdelen er het; ieder 1 kind naar bed brengen.

Reply
Nienke 4 juli 2017 - 07:35

Hahaha ik vind het best meevallen hoe rommelig het is hoor! En om 19:00 in bed haal ik zelfs niet met 1 kind op dit moment (zeker niet op dagen dat ik werk)… Wij verdelen meestal de avondroutine, 1 beneden opruimen en afwassen en 1 mijn dochter in bad en bed stoppen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.