Dit is echt onmisbaar voor mij als ondernemer!

by Tamara
review Tellow

Ik heb er eigenlijk niet zo bij stil gestaan, maar op 1 januari was het 2 jaar geleden dat mijn blog echt mijn werk werd omdat mijn inschrijving bij de Kamer van Koophandel toen in ging. In mijn twee jaar als ondernemer heb ik een heleboel dingen geleerd. Er zijn nog een heleboel dingen die ik nog niet zo goed kan en waarbij ik af en toe wat hulp nodig heb, maar verder gaat het me best goed af, dat ondernemer zijn! Haha! Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om te zeggen dat je eigen baas bent en dat je je eigen onderneming hebt. In dit artikel wil ik het over iets hebben dat voor mij in de afgelopen twee jaar echt onmisbaar is  geworden en de dingen waar ik niet zo heel erg goed in ben.  Ook wil ik jullie wat vertellen over iets wat ik eind vorig jaar ontdekt heb, namelijk Tellow.

Het begin.

Allereerst maar even de reden dat ik me ooit in heb geschreven, want misschien is dat wel leuk om te lezen voor de mensen die erover twijfelen om ook die stap te zetten. Ik schreef me in als ondernemer toen ik een half jaar aan het bloggen was. Ja, heel erg snel en ik heb er ook heel lang over getwijfeld of ik die stap wilde zetten, maar ik kon eigenlijk niet anders. Zoals de meesten van jullie wel weten plaats ik regelmatig advertorials op mijn blog waar ik inkomsten uit haal. Dit maakt het voor mij mogelijk om dit werk te blijven doen. Zou ik dit namelijk niet doen, dan moet ik een andere baan zoeken om zo inkomsten binnen te halen. Natuurlijk ook geen probleem en af en toe kriebelt het best wel om eens iets buiten de deur te zoeken, maar zo met de kinderen is dit wel echt het ideale werk voor mij.

De reden die doorslaggevend was voor mij om me in te schrijven als ondernemer is dat je voor het versturen van facturen een btw-nummer nodig hebt. Nu kun je die ook prima krijgen zonder dat je ingeschreven staat, maar veel bedrijven willen domweg geen advertorials afnemen als je niet ingeschreven staat als ondernemer. Het probleem was dus een beetje dat ik regelmatig opdrachten niet kreeg omdat ik niet ingeschreven stond bij de Kvk. Daarnaast word je als blogger een stuk serieuzer genomen door potentiële opdrachtgevers als je dat soort dingen gewoon op orde hebt.

Toch vond ik het allemaal heel erg spannend en heb ik het een tijdje afgehouden. Ik nam me voor dat wanneer ik een x bedrag per maand zou verdienen dat ik me zou inschrijven. Dat bedrag haalde ik die maand, dus ik had geen excuses meer. Hoewel ik het echt ontzettend spannend vond om me in te schrijven, stelde het eigenlijk niets voor. Het is even wat dingen doorspreken, je handtekening zetten, 50 euro betalen en klaar. En dan? Tja.. Dan begint het echt!

De administratie doen.

Mijn boekhoudprogramma Tellow.

Want dan heb je je inschrijving rond en dat is allemaal heel leuk en aardig, maar het hele punt van ondernemer voor de Belastingdienst zijn is dat je dus btw mag rekenen over je inkomsten en deze btw vervolgens weer moet aangeven bij de kwartaalaangifte. Ik weet nog zoooo goed dat ik voor het eerst aangifte moest doen. Ik vond het dood eng en twijfelde continue of ik het wel allemaal goed deed. Ik heb er de eerste keer ook uren bij gezeten, de Belastingdienst aan de telefoon gehad en een heleboel dingen opgezocht via google. Ik heb me de eerste twee jaar regelmatig afgevraagd of het allemaal niet makkelijker kon en die manier om het makkelijker te maken heb ik nu gevonden! Ik zag eind december een reclame op Twitter voorbij komen van Tellow. Tellow is een boekhoudprogramma dat je kunt koppelen aan je zakelijke rekening van de Rabobank. Ik werkte hiervoor al met aparte rekeningen, maar het was toch een beetje een chaos allemaal en ik miste het overzicht een beetje. Ik las de informatie allemaal door, keek of nergens kleine lettertjes stonden en besloot het gewoon eens te proberen. Ik zal jullie vertellen, na één keer een factuur sturen was ik al helemaal om.

review Tellow

Veel meer dan alleen een boekhoudprogramma.

Tellow is ‘gewoon’  een boekhoudprogramma, maar het is tegelijkertijd zoooooveel meer. Voorheen had ik een los boekhoudprogramma waarbij ik zelf facturen moest versturen, zelf in de gaten moest houden of ze al betaald waren en of ik nog een betalingsherinnering moest sturen, waarbij ik zelf de btw moest berekenen en daarnaast zelf alle kosten en uitgaven bij moest houden. Bij Tellow hoeft dat niet, het neemt me echt ontzettend veel werk uit handen en zorgt ervoor dat deze mevrouw de superchaoot haar zaakjes goed op orde heeft.

Wat ik echt heel erg fijn vind, is dat Tellow aan mijn zakelijke rekening gekoppeld is en dat het dus alle inkomsten en uitgaven voor me bijhoudt. Geen tijdrovend geklooi meer met én een aparte rekening én een apart boekhoudprogramma waarbij ik alles zelf moet invoeren dus. Ook is het zo dat Tellow alle afschrijvingen voor me bijhoudt. Stel, ik koop een nieuwe laptop en reken deze af met de pas van mijn zakelijke rekening. Dan krijg ik daarna een popup van Tellow met de vraag wat voor uitgave het was met daarbij twee keuzes: Privé uitgave of een Zakelijke uitgave en of ik het bonnetje wil scannen. Ideaal dus!

review Tellow

Nog zo’n handige functie is dat Tellow heel handig voor mij bijhoudt welke facturen verlopen zijn. Het gebeurt helaas nogal vaak dat bedrijven facturen niet op tijd betalen. Bij mijn vorige boekhoudprogramma moest ik dit zelf in de gaten houden, maar Tellow geeft mij gewoon een melding wanneer een factuur verlopen is en ik hoef dan alleen maar even een herinnering te sturen.

Zijn er dan nog meer handige dingen? Ja zeker! Tellow houdt namelijk heel precies een overzicht bij van alle inkomsten, de uitgaven en de te betalen btw. Heel makkelijk allemaal in een overzichtje zodat ik het zo in één keer in kan voeren bij de aangifte! Echt ideaal!

Kortom, ik ben ontzettend tevreden over Tellow. Het neemt me zoveel werk uit handen en het geeft me dus tegelijkertijd ook een heleboel rust. Ik heb het al aan een heleboel mensen aangeraden en dat blijf ik ook echt doen!

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Tellow. (*)

 

(*)

Ik heb in december zelf een abonnement afgesloten op Tellow en een zakelijke rekening bij de Rabobank geopend. Alles wat ik hierboven over Tellow gezegd heb is dus absoluut oprecht en geschreven vanuit mijn enthousiasme. Toen ik een oproepje zag staan of er bloggers over Tellow wilden schrijven heb ik deze kans aangepakt om andere mensen door middel van deze blog net zo enthousiast te maken. Dat deze blog gesponsord is, doet niets af aan mijn persoonlijke mening.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Berber Rudolphi-Visser 24 april 2018 - 19:13

Ik ben enthousiast! Ik ben een tijdje geleden begonnen met bloggen samen met mijn zus! We zijn hier nog lang niet aan toe, maar handig om te weten als het in de toekomst misschien wel nodig is! Liefs, Berber.

Reply
Cassandra 24 april 2018 - 18:55

Als ik het goed begrijp is dit dus alleen voor Rabobank klanten? Ik zit bij Knab met mij zakelijke rekening en gebruik daarbij Jortt als boekhoudprogramma, klinkt hetzelfde als jouw programma. Fijn dat het zo goed bevalt!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.