Hoe haal je als moeder het beste uit je slaap? +review Simba Matras

by Tamara
review simba matras

Zeg, dat chronisch vermoeide gevoel als moeder, gaat dat ooit eens weg? Of echt pas nadat de kinderen het huis uit zijn? Ik kan me de tijd nog herinneren dat ik zonder moeite hele nachten doorhaalde en toch de volgende ochtend zonder al te veel moeite fris en fruitig wakker werd. Kun je nagaan, ik ben 26 en ik ben nu al aan het zeuren over mijn vermoeidheid. Haha! Aangezien er de eerst komende tijd waarschijnlijk niets gaat veranderen en mijn nachtrust er straks als de baby er is waarschijnlijk helemaal aan gaat, besloot ik eens wat tips op te zoeken over hoe je als moeder het beste uit je slaap haalt. Misschien hebben de andere vermoeide moeders er ook wat aan! Ook mocht ik van Simba het Simba matras reviewen! Meer daarover verderop in deze blog.

Hoe haal je als moeder het beste uit je slaap?

Iedere moeder weet denk ik wel wat er met je gebeurd als je weinig slaapt. Je raakt geïrriteerd, je concentratievermogen gaat naar beneden en je kunt gewoon veel minder hebben. Een slaaptekort is niet altijd te voorkomen, hoe meer kinderen je hebt, hoe groter de kans is dat je er snachts een keertje (of 10, maar we houden het positief) uit moet. Ik heb bijvoorbeeld een zoon die pas rond zijn derde verjaardag eens een keer ging doorslapen, nou echt, dat hakt er wel in hoor.

In die paar uurtjes dat ik dan kan slapen wil ik ook gewoon het beste uit mijn slaap halen en dat doe ik zo!

Zorgen voor een goed geluchte en frisse slaapkamer.

Ik slaap veel beter in een slaapkamer die lekker schoon en fris is. Ik lucht alle slaapkamers elke dag en laat als het even kan ook in de nacht de ramen openstaan zodra het lekker fris blijft. 1 keer per week maak ik de slaapkamers schoon en stofzuig ik ze. (dat deed ik eerst vaker, zoals je hier in mijn schoonmaakroutine kunt lezen, maar met die dikke buik heb ik geen zin om elke keer met emmers water en stofzuigers de trap op te sjouwen.)

Zorg voor fijn en comfortabel beddengoed.

Nog iets wat mij heel goed helpt met slapen is fris en schoon beddengoed. Ik was mijn beddengoed minimaal 1x per week en als het een warme nacht is geweest dan verschoon ik het nog een keer extra. Ik haal het bed dan af en hang het dekbed te luchten. Ik moet zeggen dat ik dat belang van fijn beddengoed nog niet zo heel erg lang doorheb hoor. Sinds vorig jaar hebben we een groot dekbed van 220 bij 240, wat een ramp is om te verschonen, maar wel heel erg lekker ligt!

Zorg dat het niet te warm is op de slaapkamer.

Ik slaap heel erg slecht als het warm is. Onze slaapkamer heeft een groot raam waar de zon recht op schijnt en daarom kan het vaak heel erg warm worden in onze slaapkamer. Vandaar dat we overdag de rolgordijnen eigenlijk altijd dicht hebben. Nee het staat niet zo gezellig, maar het helpt wel heel goed. Verder zou je bijvoorbeeld nog een ventilator kunnen neerzetten, maar ik kan zelf niet zo goed tegen dat geluid haha. Wat nog een betere tip zou zijn is rolgordijnen op maat of duo-rolgordijnen op maat van Inhuisplaza.nl laten maken met een isolerende functie. Zo houd je nog meer warmte buiten.

Zorg voor een goed matras. Bijvoorbeeld van Simba.

Dat een goed matras echt verschil maakt weet ik pas sinds kort. We hebben toen we net bij elkaar waren een bed gekocht dat vooral heel erg goedkoop was, maar niet heel erg lekker lag. Daar hebben we ooit eens een topmatras voor gekocht, maar ook dat hielp niet echt. 2 jaar geleden kregen we 2 nieuwe matrassen, maar ja, we hebben samen al best wel veel ruimte nodig doordat we beide nogal breed liggen en ik nu zeker met voedingskussen en dikke buik. Soms kruipt er in de nacht eens een kind tussenin en dan was ons bed al snel veel te klein. We mochten van Simba een matras uitzoeken en echt, ik heb nog nooit zo heerlijk geslapen als sinds we dit matras hebben! Ik zal hieronder nog wat meer vertellen over dit matras, want ik ben er echt enthousiast over!

Doe geen drukke dingen meer voordat je naar bed gaat.

Mijn vriend wil altijd heel erg graag tv kijken voordat hij in slaap valt en hij valt dan standaard altijd in slaap met de tv aan waardoor ik hem snachts weer uit moet zetten. Ik ga daarom dus vaak ietsje eerder naar bed, zodat ik geen geluid hoef te horen bij het in slaap vallen.

 

Zorg voor zo min mogelijk afleiding.

Iedereen heeft tegenwoordig denk ik wel een telefoon naast het bed liggen. Heel handig als je hem als wekker gebruikt, maar niet handig als je in slaap wilt komen en blijven. Ik merk namelijk zelf dat ik wanneer ik moe ben en naar bed ga en vervolgens mijn telefoon pak, ik meteen weer klaarwakker ben. Ook als ik snachts wakker word en ik wil kijken hoe laat het is, dan kijk ik vaak eerst of er nog iets gebeurd is en of ik nog berichtjes heb. Heel slecht, want zo duurt het veel langer voor je weer in slaap valt. Dus telefoon weg, geen tv aan en gewoon slapen.

 

Review Simba Matras.

Ik vertelde hierboven al dat we het matras van Simba hier thuis mochten uittesten en eerlijk? Dit is echt het fijnste matras wat ik ooit gehad heb. dat zeg ik niet omdat ik hem gekregen heb. Wie mij langer volgt die weet dat wanneer ik niet tevreden was geweest of wanneer ik het matras niet fijn zou vinden ik dat gewoon eerlijk zou zeggen. Jullie hebben er namelijk niets aan wanneer ik zeg dat ik iets geweldig vind, jullie schaffen het aan en het matras ligt nog beroerder dan een tandartsstoel.

Goed, ik heb het Simba Matras begin deze maand gekregen en ik kon niet wachten om hem uit te proberen. Alleen, ik wilde even wachten tot de zolder klaar was zodat ons nieuwe bed daar kon staan en ik dan het matras daar neer kon leggen. Helaas heeft de zolder een beetje vertraging op gelopen, het laminaat ligt inmiddels, maar dit was laminaat dat zo lastig te leggen was dat Richard er langer over deed dan verwacht. Ik sliep echter zo slecht op onze oude matrassen met die dikke buik, dat ik gewoon besloot het matras alvast uit te pakken en op ons bed te leggen.

 

De eerste indruk van het Simba matras.

Wie mij op Instagram volgt die kon mijn gestuntel met het matras al zien. Ik heb namelijk de hele unboxing op instastories geplaatst. Daar kreeg ik een heleboel leuke reacties op, kennelijk vonden jullie mijn gestuntel allemaal heel erg grappig hahaha. Het Simba matras wordt geleverd in een niet zo heel erg grote doos,  dus ik was nogal verbaast dat dat hele matras in die doos paste. Hij zit dus opgerold en wanneer je hem op je bed legt en het plastic verwijderd, dan rolt hij zichzelf helemaal uit. Op de gebruiksaanwijzing staat dat je het matras eerst 3 tot 6 uur moet laten liggen voor je erop gaat liggen, dus ik besloot dat ook braaf te doen. (al heb ik wel heel even stiekem proefgelegen hoor.)

Wat mij wel opviel is dat het matras een beetje chemisch rook, toen ik aan Simba vroeg of dat normaal was (heel makkelijk via instagram, ze reageerden meteen) zeiden ze dat die geur in de loop van de dag weg zou moeten trekken en ik even de ramen open moest zetten. Ze hadden gelijk, want tegen de avond was de geur zo goed als weg.

De eerste keer slapen op het Simba matras.

Mijn vriend is regelmatig aan het mopperen over de hoeveelheid zooi die ik voor mijn blog binnenkrijg en hij is dan ook meestal niet zo heel erg blij als er weer wat nieuws is. Maar deze keer was dat anders, hij ging liggen en meteen zei hij: ‘Ohh wat fijn! Eindelijk een lekker matras!’ En daar had hij gelijk in. Want hoewel ik wel heel even moest wennen aan de hardheid van het matras, lag hij eigenlijk meteen heel erg comfortabel. Ik heb die nacht heerlijk geslapen en mijn bekkenklachten waren zelfs ietsje minder.

Conclusie na 2 weken slapen op het Simba Matras.

Ik heb het Simba matras nu twee weken op mijn bed liggen en ik ben er echt ontzettend blij mee. Het was de eerste tijd wel een klein beetje wennen, ik was een heel zacht matras gewend en dan ligt dit toch wel een stukje harder. Toch zou ik het niet omschrijven als een ‘hard’ matras. Ja als je er met je hand overheen gaat of erop gaat zitten dan voelt het wel hard aan, maar zodra je gaat liggen dan is het echt heel erg comfortabel. Nog een voordeel vind ik dat het matras redelijk koel blijft. Afgelopen weken was het snachts vaak best wel warm en dan is het wel fijn als je matras gewoon lekker koel is.

Wat ik ook een voordeel vind is dat je de hele dekhoes eraf kunt ritsen. Ik stofzuig de matrassen hier allemaal om de twee weken, maar af en toe is het ook wel fijn dat je de matrashoezen gewoon lekker kunt wassen. Dat is met dit matras dus geen probleem!

Of ik hem zou aanraden? Ja! Absoluut! Als jij op zoek bent naar een nieuw matras voor een redelijke prijs, dan is het Simba matras echt een uitkomst. Je kunt het Simba matras trouwens 100 dagen uitproberen, dus mocht je het toch niet lekker vinden liggen kan hij altijd retour. De prijs van de matrassen begint bij 429 euro. Het matras dat wij ontvingen is 180×200 en kost 899 euro. Momenteel is er ook een kortingsactie waarbij je 100 euro korting krijgt op je matras

Ben je nieuwschierig geworden naar het matras? Kijk dan even op de site. Www.Simbamatras.nl

 

 

Ps: Let niet op mijn heel charmante bed. Het is een boxspring van ruim 11 jaar oud die we kosten toen we net bij elkaar waren. Hij heeft heel veel in de zon gestaan en daarom is hij nogal verkleurd. Gelukkig krijgen we binnenkort een nieuw bed!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.