Review kruidvat Color remover.

by Tamara

Een tijdje geleden vroeg ik op instagram aan jullie of jullie misschien tips hadden om mijn donkerrode haarverf uit mijn haar te krijgen. Ik kreeg een heeeeleboel tips, waaronder het gebruiken van Kruidvat color remover. Dit is een middel waarmee je haarverf makkelijk thuis uit je haar kunt krijgen en waarmee je weer terug kunt gaan naar je eigen natuurlijke haarkleur. Nu wilde ik de rode kleur er liever niet uit bleken, dus ik was wel heel erg benieuwd hoe dit zou werken. Ik las een heleboel reviews op de Kruidvat site, kocht twee verpakkingen ( ja KOCHT, dat daar geen misverstanden over ontstaan.) en ik besloot het gewoon te proberen! Ik kon namelijk niet zoveel goede reviews vinden over dit product met voor en na foto’s terwijl het wel echt een hele goede uitkomst zou zijn als het werkt. Of de Kruidvat Color remover bij mij gewerkt heeft? Dat vertel ik je in dit artikel!

Review Kruidvat Color remover.

zo donker was het

Oké, laten we eerst eens even kijken hoe mijn haar was. Zoals je wel kunt zien was mijn haar heel erg donker met een rode ondertoon. Ik had hiervoor mijn haren een aantal keren rood geverfd en hoewel het heel mooi was en ik het stiekem af en toe wel een beetje mis, was het zooooooveel werk om bij te houden. Het rode vervaagde heel snel, ik had continue uitgroei. Het was gewoon niet leuk meer. Daarom wilde ik graag wat anders!

De Kruidvat Color remover.

Ik had twee pakjes van de Kruidvat color remover, beide in de donkere tonen variant, omdat ik donker haar heb. Dit is bijvoorbeeld bedoeld voor als je zwart haar hebt en je wil terug naar je eigen lichtbruine kleur. Stel dat je je haar lichtbruin hebt geverfd en je wilt weer terug naar je eigen lichtblonde kleur, dan kun je de Kruidvat color remover voor lichte tonen gebruiken. één pakje is genoeg voor haar tot schouderlengte, je hebt twee pakjes nodig voor langer haar.

Het aanbrengen van de Kruidvat Color remover.

Als je de Kruidvat color remover wilt gaan gebruiken, heb je de volgende dingen nodig,

  • Kruidvat color remover.
  • Handschoenen ( de meegeleverde handschoenen zijn prima, maar ik vind mijn eigen handschoenen fijner werken.)
  • een bakje.
  • Verfkwast.
  • haarborstel.
  • Oud tshirt
  • vershoudfolie.

Het werkt eigenlijk heel simpel. Je giet flesje A in flesje B en schud het flink. Vervolgens giet je de inhoud in een bakje, of je laat het in het flesje zitten. Ik vind het zelf makkelijker om het in een bakje te doen, vandaar dat ik voor deze manier koos.

Als je het mengsel klaar hebt, verdeel je het over je haar. Ik vond het zelf het makkelijkste om mijn haar in vieren te verdelen en het zo aan te brengen, maar je moet zelf even kijken wat voor jou goed werkt. Als je maar overal het mengel hebt zitten! Als je klaar bent dan masseer je het goed in en kam je het eventueel door, om zo te zorgen dat het overal zit.

Vervolgens doe je je haar omhoog en wikkel je er folie omheen. De Kruidvat color remover werkt het beste als je haar een klein beetje warm is, dus ik wikkelde er nog een handdoek omheen en hield er een föhn met warme lucht op.

Na een uur mag je het uitspoelen en het is heeeeeel belangrijk dat je dit volgens de gebruiksaanwijzing doet. Vervolgens was je het nog twee keer met flesje C en dan ben je klaar!

Na een uur zag ik dat het al zeker een stuk lichter geworden was! Toen ik het aan het uitspoelen was, zag ik dat het inderdaad al een stuk lichter was. Jeej!

Het eindresultaat van de Kruidvat color remover.

Voor het uitspoelen.

 

Na een uur intrekken en een hele tijd wassen en spoelen, was mijn haar behoorlijk oranje!

Maaaar het donkere was er zeker uit! En dat zonder bleek! Kruidvat Color remover zorgt er namelijk voor dat de kleurmoleculen in het haar krimpen, zodat je ze uit kunt spoelen. Ik was heel erg tevreden met het resultaat! Een heel mooie basis voor de koper/ginger haarkleur die ik in gedachten had. Het enige nadeel was wel dat het behoorlijk stinkt. Het ruikt een beetje naar zwavel/permanent vloeistof. Ondanks dat ik alle ramen had open gezet bleef de geur nog wel een tijdje hangen. Maar goed, ik ben wel onder de indruk! Ik dacht dat het nooit zou kunnen om zonder bleek mijn haar weer lichter te krijgen, maar met dot product is het gelukt!

 

Hebben jullie wel eens Kruidvat color remover gebruikt? En wat vinden jullie ervan?

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

Samantha 5 juni 2020 - 15:42

Vandaag gebruikt om paar lagen bruin/ roodbruin uit haar te krijgen , laat mijn grijze lokken uitgroeien , en ja dat helpt wel enorm. Laatste stukje , dus waar verflagen langst inzitten mag kapper er van de week afknippen , rest zal natuurlijk kunnen vervagen omdat nu al zo licht

Reply
Shannon 5 februari 2020 - 14:06

Ik heb het toevallig vandaag gebruikt. Mijn haar was zwart/blauw en het is nu heel licht oranje. Heel natuurlijk en egaal. Ik ben helemaal happy!!!
En het beste van alles, het haar voelt nog netzo gezond aan en niet zoals met blondering ruw en stug.

Reply
Lala043 19 juli 2019 - 00:18

Ik wil dit ook graag gaan gebruiken (heb donker haar met rood gloed) afgelopen jaren vaak rood geverfd. Nu wil ik graag de color remover van kruitvat gebruiken maar ben bang dat mijn haar kapot gaat (is erg droog). Weet niet of dat spul schadelijk is??

Reply
Francisca 28 februari 2019 - 08:00

Jazeker, het product bestaat al een poosje en als je regelmatig van kleur veranderd is het goed spul om idd de donkere ook leur of rode kleur er gedeeltelijk uit te halen. Let op je eigen haarkleur word het waarschijnlijk dan niet, wel veel en veel lichter. Dus koop ook naast het product een kleurverf die je daarna wilt gebruiken. Ik ging van zwart naar licht roodbruin. Dus hem ik om het egaal te maken lichtbruin eroverheen gedaan en week later higlights laten zetten en zo ben ik zonder veel kosten en zonder bleek naar mooi zomers blond gegaan in een week. En ja het stinkt, blijft ook poosje hangen in je haar. Dus lekkere geuende shampoo en cremespoeling en kuur helpt.

Reply
jaja 18 november 2019 - 07:50

ik wil het best graag proberen op mijn zwart geverfde haar maar ik ben bang dat het mijn haar schaad ik heb heel dun en krullend haar

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.