Review iCandy Blossom twin Jet 2.

by Tamara
iCandy Blossom twin jet 2

Een review die ik al heel erg lang wilde schrijven, maar waar ik wel even goed de tijd voor wilde nemen. Ik mocht de  iCandy Blossom twin kinderwagen namelijk testen voor mijn blog en deze geweldige wagen verdiend gewoon een hele goede en uitgebreide review! Je leest alles over deze enorm veelzijdige wagen in deze blog!

Review iCandy Blossom twin Jet 2.

Ik heb tijdens de zwangerschap van mijn tweede kind heel erg getwijfeld of ik een duowagen wilde aanschaffen. Mijn oudste twee kinderen schelen namelijk 2 jaar met elkaar en toen mijn jongste zoon geboren werd, kon mijn oudste zoon net lopen. Toch heb ik toen besloten geen duowagen te kopen, vooral omdat we geen duowagen konden vinden die wendbaar en betaalbaar was. Bovendien waren de meeste duowagens of heel erg lang, of heel erg breed en dat vonden we niet handig. Achteraf heb ik hem best wel gemist, want ik miste toch wel een stuk vrijheid op deze manier. Toen ik zwanger was van de derde kocht ik een bakfiets en had ik geen duowagen meer nodig. En toen raakte ik zwanger van de vierde. Mijn oudste dochter is nogal een wegloper en ik zag het absoluut niet zitten om 3 kinderen te laten lopen en ééntje in de kinderwagen te hebben. Toen kwam het aanbod van iCandy, of ik de iCandy Blossom twin wilde testen. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen.

 

Eerste indruk iCandy Blossom twin Jet 2.

Een medewerker van iCandy kwam bij mij langs om de kinderwagen helemaal te laten zien en te demonstreren. Dit vond ik echt al geweldig. De man vertelde met zoveel enthousiasme en positiviteit over de iCandy Blossom twin, dat ik meteen helemaal enthousiast werd. Wat me als eerste opviel waren de wendbaarheid en de compactheid van de kinderwagen. Het is een duowagen op het frame van een gewone mono kinderwagen en dat zorgt ervoor dat hij heel erg compact en wendbaar is. Waar je bij een andere duowagen echt een grotere draaicirkel of meer ruimte nodig hebt, is dat bij de iCandy Blossom twin echt niet zo. Ook vielen me de vele mogelijkheden van de kinderwagen op. Het is een kinderwagen waarmee je alle kanten op kunt. Van twin naar duo, van duo naar enkel en van kinderwagen met reiswieg naar gewoon zitje. Alles in een handomdraai en supergemakkelijk!

Het uiterlijk van de  iCandy Blossom twin Jet 2.

Laten we eerst maar met het uiterlijk beginnen. Want wat is hij prachtig he? Ik geloof niet dat ik ooit een duo kinderwagen heb gezien die zo mooi is als de  iCandy Blossom twin Jet 2. De kinderwagen is in vele kleuren verkrijgbaar en ook in twee verschillende kleuren frame. Ik koos voor de kleur Jet Black met een zwart Frame. Ik heb getwijfeld of ik toch niet de donkerblauwe met de cognackleurige afwerking wilde hebben, maar ik vond de zwarte zooo gaaf, dat ik daarvoor gekozen heb.

De pluspunten van de iCandy Blossom twin Jet 2.

De iCandy Blossom twin kinderwagen heeft een heleboel pluspunten, zowel als gewone mono kinderwagen als duo kinderwagen.

  • Wendbaarheid. Het eerste wat opvalt is dat de kinderwagen heel erg wendbaar is. Je kunt hem makkelijk rond zijn as draaien door de zwenkwielen, wat de draaicirkel heel klein maakt, zelfs wanneer je hem als duowagen gebruikt.
  • Makkelijk in te klappen. Nog een pluspunt is dat hij heel erg makkelijk in te klappen is. Zelfs met één hand is hij in te klappen, wat natuurlijk ideaal is wanneer je nog een kind op de arm hebt bijvoorbeeld.
  • Multifunctionele kinderwagen. Dat hij zo multifunctioneel is, is natuurlijk ook een groot voordeel. De kinderwagen is te gebruiken als mono kinderwagen, maar mocht je bijvoorbeeld een tweeling of twee kindjes vlug na elkaar hebben gekregen, dan is hij heel makkelijk om te bouwen naar een duo kinderwagen, waarbij de baby dan in de kleine reiswieg onderin ligt en het grotere kind in de zitting voorin ligt. Veel mensen vinden het zielig wanneer een baby onderin ligt, zo dicht bij de grond. Maar ik moet zeggen dat het me heel erg meeviel. Sarah sliep altijd heerlijk onderin en zo heel dicht zat ze niet bij de grond. Je komt er in ieder geval niet met je voeten tegenaan wanneer je loopt.
  • Heel erg compact. Toen we een vierde kindje kregen, hebben we een andere auto gekocht. Een 7 persoons auto lijkt dan misschien wel heel erg groot, maar de kofferbak is niet zo groot en ik maakte me best wel zorgen of we de kinderwagen wel mee zouden kunnen nemen. Gelukkig is de iCandy Blossom twin heel erg klein en compact op te vouwen. Hij past zelfs in mijn bakfiets! Kun je na gaan! Bovendien is het frame heel erg licht. Hij weegt maar 9 kilo en door de draagriem neem je hem heel makkelijk mee.
  • Schuimbanden. Bij de kinderwagen die ik bij de jongens gebruikte, kocht ik om de zoveel maanden nieuwe banden. Niet omdat ik zo onhandig was en ik steeds door de spijkers enzo reed. Maar de banden waren vaak al heel snel versleten en lek door het vele gebruik van de kinderwagen. De iCandy Blossom twin heeft schuimbanden, deze lopen heel comfortabel en toch heb je geen last van lekke banden.

Conslusie.

Ik gebruik deze kinderwagen nu 6 maanden en ik heb hem al aan heel erg veel mensen aangeraden. Wat kan ik anders zeggen? Hij is gewoon geweldig. Echt, ik wilde dat ik deze kinderwagen al had gehad bij de oudste twee, wat een gedoe had dat me bespaard zeg! Ik ben oprecht heel erg enthousiast over deze kinderwagen en ben er heel erg blij mee dat ik hem mocht testen.

 

De iCandy Blossom twin  kost 1800 euro en is verkrijgbaar bij diverse babywinkels. Kijk voor meer informatie op iCandy.com

 

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Marjo Van leeuwen 10 april 2018 - 07:25

Ik had wel een duo wagen maar zo n 1 waar ze achter elkaar zitten. De baby ligt dan het dichste bij. Ik had hem wel nodig want de oudste 2 scheelde maar 16 mnd. Ik vond het wel jammer dat ik niet geïnvesteerd had in een duurdere wagen. Maar Ja had nog geen jaar eerder een nieuwe bugaboo gekocht. Hij ziet er prachtig uit. Als ik er nu nog een nodig had dan wist ik het wel!

Reply
Kim 10 april 2018 - 06:59

Ik heb getwijfeld over een duo-wagen (mijn zoon werd bijna 2 toen mn andere zoontje geboren werd). Wij hebben er niet voor gekozen en tot nu toe geen spijt. Soms lijkt het me wel handig, vooral als je even snel wilt, zou het handig zijn als mijn oudste ook in de wagen zou kunnen.

Wat ik een nadeel vind van dit soort duo-wagens is dat je baby zo ver weg ligt, en interactie niet/nauwelijks mogelijk is.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.