Review Bissel Crosswave 3 in 1.

by Tamara
Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger

Al een hele tijd zag ik hem voorbij komen, de Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger. Ik heb meerdere keren op het punt gestaan om hem aan te schaffen, maar vond het wel een behoorlijk bedrag en al waren de reviews heel erg positief, vond ik het toch een beetje spannend om zomaar zo’n duur apparaat aan te schaffen. Maar goed, het toeval wilde dat mijn huidige stofzuiger stuk ging op mijn dertigste verjaardag en ik een aantal cadeaubonnen kreeg, waardoor de prijs net iets leuker was. Ik besloot de Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger te kopen en na een heleboel vragen en enthousiaste reacties op Instagram, review ik hem vandaag voor jullie!

Over de Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger.

Waarom geen gewone stofzuiger of stoomreiniger?

Voor ik hem aan wilde schaffen, plaatste ik een pol op Instagram, met daarin de vraag of mensen ervaring hadden met de Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger, of dat ze misschien nog andere tips hadden. Hieruit kwam dat er een heleboel mensen bekend waren met de Bissel, maar dat er ook een heleboel mensen waren die er het nut niet van inzagen. Zo kwam er een aantal keren een suggestie voor een gewone goede stofzuiger binnen, maar ook mensen die helemaal fan waren van een stoomreiniger.

Nu was ik dus op zoek naar een combinatie van die twee. Onlangs zijn we verhuisd naar een nieuw huis dat een stuk groter is dan ons vorige huis en waarbij ik vijf slaapkamers heb die regelmatig gestofzuigd en gedweild moeten worden. Ik heb vier kinderen en als ik eerlijk ben, schrik ik er soms wel eens van hoe vies de vloer is, ondanks regelmatig dweilen en stofzuigen. Maar ik had het idee dat met een gewone vloermop, de vloer nooit echt geweldig schoon werd. Iets van een stoomreiniger of een speciale vloerreiniger stond dus al een behoorlijke tijd op mijn lijstje.

Ik zag de Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger steeds vaker voorbij komen en het leek precies te zijn wat ik zocht. Een stofzuiger die je vloer schoon schrobt, het vuile water meteen afvoert en er dus voor zorgt dat je vloer niet alleen super schoon is, maar ook meteen droog genoeg om er weer overheen te lopen. Het klonk me als muziek in de ogen en toen ik hem bestelde, kon ik dan ook niet wachten om hem hem te proberen.

Eerste indruk van de Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger.

Ik bestelde het apparaat bij Bol.com, omdat hij daar het goedkoopste is en kreeg hem de volgende dag binnen. één van de eerste dingen die me opvielen was dat de doos best wel zwaar was, iets waar ik al voor gewaarschuwd was. Maar goed, dat is natuurlijk niet zo gek. Ik pakte de doos uit, zette het apparaat in elkaar en kon aan de slag. Het in elkaar zetten gaan ontzettend makkelijk en je kunt meteen van start.

In de doos zitten:

 • een Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger
 • een stander waar hij in kan staan.
 • een extra stander voor de rol.
 • een flesje Bissel vloerreiniger.
 • de gebruiksaanwijzing.

Ik bladerde de gebruiksaanwijzing even door, maar eigenlijk spreekt het apparaat voor zich. Dus ik vulde het waterreservoir, zette het apparaat aan en ging aan de slag.  Nou, de eerste indruk was top hoor. Ik had al een paar dagen niet gestofzuigd omdat mijn stofzuiger op vrijdag stuk ging, ik zondag jarig was en ik hem de donderdag daarna pas binnenkreeg. Ja, ik heb tussendoor wel gewoon gedweild enzo hoor en natuurlijk netjes geveegd, maar ja, er lag genoeg om hem op uit te proberen.

En ehh ja, oordeel zelf. Dit kwam er van de vloer in de bijkeuken. Hier hadden we overigens wel de hele dag op en neer gelopen toen we in de dagen daarvoor de tuin aan het doen waren, dus die vloer was echt goor. Maar toch, daarna was hij schoner dan hij ooit geweest is en moet je eens kijken wat er vanaf kwam! Smerig!!

review Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger

Alternatief schoonmaakmiddel Bissel Crosswave 3 in 1?

Toen ik de Bissel kocht, las ik overal dat je absoluut geen normaal schoonmaakmiddel in het apparaat mag doen. Alleen water of het dure schoonmaakmiddel van Bissel zelf. Nu vind ik een heleboel prima, maar ik ga niet elke week 20 euro aan een fles schoonmaakmiddel uitgeven. Nu is het probleem dus dat je geen schuimend schoonmaakmiddel zou mogen gebruiken voor het apparaat, omdat je dan vlekken op de grond krijgt. Maar goed, ik dacht ik probeer het gewoon, want het ergste wat er kan gebeuren is dat ik nog eens moet dweilen. En wat denk je? Hij doet het prima met een beetje allesreiniger. Goed, je moet er niet heel erg veel in doen, maar als je gewoon een bodempje erin doet, ruikt je vloer lekker en heb je ook geen last van vlekken! Prima alternatief voor de Bissel vloerreiniger dus!

Voor en nadelen.

Natuurlijk zitten er wel voor en nadelen aan de Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger. Een paar wist ik van te voren, maar tijdens het gebruik kwam ik ook een paar voor en nadelen tegen.

De voordelen.

 • Het apparaat werkt echt als een trein. Je gebruikt hem als een stofzuiger en beweegt hem ook zo over de grond heen. Ik had van te voren gehoord dat hij niet zo goed zuigt, maar dat doet hij wel. Kruimeltjes, stofjes, haren. Alles zuigt hij op! Heel erg fijn!
 • Ook de dweilfunctie is top! Je drukt de knop in die in het handvat zit en hij begint je vloer meteen schoon te schrobben. En schoon wordt het ook echt, want de troep die je iedere keer uit het reservoir haalt is niet te doen.
 • Weinig water nodig. Waar ik normaal een emmer met sop maak, een deel van de vloer dweil, de emmer weer leeggooi en het dan herhaal, heb je bij dit apparaat genoeg aan het kleine reservoir. Ik doe de benedenverdieping met alleen het waterreservoir van het apparaat en vul hem meestal voor boven nog eens bij.
 • Het werkt snel. Omdat je tegelijk aan het stofzuigen en aan het dweilen bent, ben je veel minder tijd kwijt dan wanneer je het los moet doen. En ik heb het idee dat het ook veel sneller schoon wordt, omdat de vlekken sneller weg zijn.
 • De vloer is vrijwel meteen weer droog. Dit vind ik een enorm groot voordeel. Met vier kinderen, heb ik niet altijd zin en tijd om te wachten tot ze allemaal weg zijn of slapen voor ik kan dweilen. Gelukkig hoeven ze nu maar maximaal een minuut of 5 te wachten voor ze weer mogen rondlopen.

De nadelen.

 • Hij pakt de randjes niet helemaal goed mee. Het mondstuk is breed, maar heeft ook een brede zijkant, waardoor hij niet alle randjes even goed pakt.
 • Als je net gedweild hebt, kun je geen vloerbedekking stofzuigen. Wij hebben overal laminaat in huis, maar op de trap hebben we wel vloerbedekking en toen ik snel de trap even wilde stofzuigen, had ik een vlek in de stof. Niet zo handig.
 • Nog even over de trap, ik vind dat dat dus niet zo makkelijk gaat met deze vloerreiniger. Ik hoor er ook heel veel positieve reacties over, maar mij lukt het niet. Ik heb nog een henry stofzuiger en die gebruik ik dan liever.
 • Hij maakt best veel lawaai. Oké, hij maakt niet enorm veel herrie, maar het is wel iets luider dan een gewonde stofzuiger.

Vind ik het een aanrader?

Daar kan ik heel kort over zijn. JA. Ik vind de Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger echt meer dan geweldig en gebruik hem dan ook zeker drie keer per week. De vloer is nog nooit zo schoon geweest en dat merk ik ook echt aan de sokken, die een stuk langer schoon blijven. Ondanks dat hij een beetje zwaar is, pak ik hem er regelmatig bij om even snel een vlekje weg te boenen of om even snel iets op te zuigen. Hij neemt niet veel ruimte in en je kunt hem dus overal snel kwijt.

Maarrrr, ondanks dat je hem prima als gewone stofzuiger zou kunnen gebruiken, houdt ik mijn gewone stofzuiger er wel naast. Die gebruik ik namelijk voor de randjes en voor de trappen, waar de Bissel toch iets lastiger bij komt. Maar qua sterkte doet hij zeker niet voor een gewone stofzuiger onder.

Ik vind de Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger een enorme aanrader en zou echt niet meer zonder willen! Het maakt het allemaal zo ontzettend veel makkelijker!

Mocht je nou heel enthousiast zijn van mijn review, je koopt de Bissel Crosswave 3 in 1 vloerreiniger hier! (en ook nog goedkoper dan waarvoor ik hem had! Haha)

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

AJ Ramon 26 september 2021 - 08:56

Hoi,

Wij hebben m ook. Nu denk ik ruim n jaar. Im kan je helemaal volgen in je voor en na’s.

Ik koop dus nog steeds het originele bissel schoonmaakmiddel.
Welke allesreiniger gebruik je?

Gr Anke

Reply
Anoniem 26 september 2021 - 09:34

Gewoon ajax! Meestal citroen hahah! Gewoon niet teveel doen, werkt prima!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.