Review Babboe Curve-e!

by Tamara
fietsen op een bakfiets

Wie mij op instagram volgt heeft hem vast wel eens voorbij zien komen. Sinds een paar maanden ben ik de trotste eigenaresse van een Babboe Curve-e! Na drie jaar gebruik te hebben gemaakt van een Babboe Big zonder trapondersteuning, was ik al een hele tijd toe aan iets anders. Met vier kinderen in de bakfiets was het gewoon niet meer te doen en ik ben dus echt dolblij met mijn nieuwe Babboe Curve-e. Wat mijn eerste indruk hiervan is en of ik hem zou aanraden? Dat vertel ik in dit artikel!

Review Babboe Curve-e.

De eerste bakfiets die ik ooit kocht en daarmee ook de eerste bakfiets waar ik ooit op reed was de Babboe Big. Ik kocht hem toen ik net zwanger was van de derde en heb hem sindsdien bijna dagelijks gebruikt. Mijn kinderen werden steeds groter en ondertussen kreeg ik ook nog een vierde kindje. Omdat mijn oude fiets geen trapondersteuning had, trapte ik me op ten duur een ongeluk en ging het eigenlijk echt niet meer. Omdat het rijbewijs halen er voorlopig toch nog niet in zit, besloot ik te gaan kijken of een elektrische bakfiets een optie zou zijn. Het werd de Babboe Curve-e.

De levering van de bakfiets.

Ik had mijn oude bakfiets al verkocht, maar hij zou opgehaald worden zodra mijn nieuwe binnen was. Er zit ongeveer een levertijd op van drie weken, dus ik was heel benieuwd wanneer hij geleverd zou worden. En dat was sneller dan verwacht! Een week voordat hij geleverd zou worden kreeg ik een mailtje met de dag van levering en de dag voordat hij bezorgd zou worden kreeg ik een mail met in welk tijdsvak hij zou komen. Dat zou in de ochtend zijn, dus ik kon op de oude bakfiets de kinderen naar school brengen en ze in de middag met de nieuwe weer ophalen.

De levering gebeurde heel netjes. De fietsen staan in een grote vrachtwagen en hij werd keurig tot aan de voortuin gebracht en uitgepakt. Waar ik bij stond werd de fiets helemaal nagekeken. Er werd gecontroleerd of de accu het goed deed, of de sloten goed werkten, de remmen, enzovoort. Daarna moest ik even een testritje maken om te kijken of ik nog iets merkte, maar toen dat niet zo was, moest ik tekenen en vertrok de bezorger weer.

Het eerste ritje.

Natuurlijk stond ik te popelen om een ritje te maken en dat deed ik dan ook meteen. Ik stopte de dames in de fiets en zoefde naar de winkel om boodschappen te doen. Ik moest dus wel even wennen aan de snelheid. Bij mijn vorige fiets trapte ik me helemaal lens en bij deze reed ik in de eerste stand al sneller dan ik bij mijn vorige fiets deed. Na dit eerste fietstochtje was ik al helemaal verkocht. Waarom had ik dit niet jaren eerder gedaan?

Hoe bevalt de Babboe Curve-e na een paar maanden?

Ik heb de Babboe Curve-e sinds september en ik ben er nog steeds echt dolblij mee. Het hebben van een bakfiets opzich gaf me al zoveel vrijheid, maar nu ik eentje met trapondersteuning heb wil ik echt nooit meer zonder! Ik krijg er ontzettend veel complimentjes over het uiterlijk van de bakfiets en ik heb al regelmatig gehoord dat mensen dankzij mijn antwoorden over de vragen over een bakfiets, ook een babboe gekocht hebben.

Er zitten echt een flink aantal positieve kanten aan de Babboe Curve-e. Zo is hij niet zo groot, maar wel heel erg ruim en kunnen mijn vier kinderen er makkelijk in zitten. Hij is erg stabiel en ook met schuine bochten heb je niet het idee dat je kantelt of uit de bocht kan vliegen.

 

De trapondersteuning vond ik eerst wel een beetje wennen, maar dit kwam ook omdat ik eerst jaren een fiets zonder heb gehad. Het kostte me een paar keer fietsen om door te krijgen wat nou voor mij werkte en wat ik nou een fijne instelling vond. Ik vind het namelijk bijvoorbeeld niet fijn om heel licht te trappen, dus ik zet de versnelling vaak wat hoger en de trapondersteuning dan ook iets hoger. Inmiddels heb ik het helemaal onder de knie en gaat het moeiteloos. De trapondersteuning springt bij de eerste trapbeweging al aan en dus kost het wegkomen met ( in mijn geval) een bak vol met kinderen, niet zo heel veel moeite.

Het bedienen van de trapondersteuning is heel erg makkelijk en je kunt hem makkelijk hoger, lager of uit zetten.

Wat past er allemaal in de Babboe Curve-e?

De bak van de Babboe Curve-e is behoorlijk ruim. Ik dacht eerst dat hij veel kleiner zou zijn dan mijn Babboe Big, maar dat valt in de praktijk heel erg mee. Mijn vier kinderen passen er makkelijk in, al merk ik wel dat mijn oudste zoon met zijn acht jaar er niet nog jaren in kan zitten. ( hij is ook heel lang en breed hoor, ik denk dat het daardoor komt haha) Als de jongens naar school zijn, doe ik vaak met de meisjes boodschappen en er past echt behoorlijk veel in. Je kunt de beide bankjes eruit halen om ruimte te maken, maar als je dit niet doet, passen er behalve twee kinderen, ook twee shoppers met boodschappen in. Daarnaast past er ook makkelijk een buggy in en zelfs een kinderwagen, al zitten je kinderen er dan niet zo fijn in haha!

Zijn er dan ook nadelen?

Ik ben een die hard bakfietsgebruiker en dus wil ik heel hard NEEEEE roepen. Maar toch zijn er wat dingen waar je rekening mee moet houden. De fiets is bijvoorbeeld best wel zwaar. Niet erg als iemand hem probeert te jatten, maar wel onhandig als je hem even moet verplaatsen. Een ander klein nadeel is dat je het fietsen op een bakfiets wel even onder de knie moet krijgen. Ik heb zelf nog nooit een ongeluk gehad met de bakfiets, maar ik heb al een aantal keren gehoord dat mensen bijvoorbeeld te hard door de bocht rijden en dat hij dan kantelt. Als je een fiets wil kopen, raad ik je aan om eens op een Babboe Testdag langs te gaan en als je hem hebt, zou ik eerst een paar uur gaan oefenen in bijvoorbeeld een rustig park. op deze manier heb je het zo onder de knie!

Eindoordeel over de Babboe Curve-e?

Ik ben verkocht. Klaar! Ik hield al van mijn oude bakfiets, maar nu ik deze heb wil ik nooit meer zonder. Hij is gewoon echt zo ontzettend handig en ik vind het echt heerlijk om hem te gebruiken. Waar ik met mijn andere bakfiets nog wel eens met tegenzin op de fiets stapte, is dat met deze helemaal weg. Hij staat hier nu twee weken achter het huis ivm vakantie, maar ik kan nu al niet meer wachten om hem te gebruiken! Ik vind het dan ook een echte aanrader!

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Laurence Schrijvers 18 mei 2020 - 19:47

Beste Tamara, bedankt voor je review. Ik overweeg ook een Curve E te kopen, maar naast jouw positieve review zie ik toch voornamelijk klachten en gebreken online. Bevalt de Curve E nog steeds?

Groetjes

Reply
Kitty Van Daele 14 oktober 2019 - 13:44

Hey,

Ik overweeg om in toekomst ook deze babboe te kopen maar ik heb nog een vraagje waar ik niet meteen een antwoord op vind. Op weg naar mijn zus (en dus mijn neefje en toekomstig nichtje) moet ik een drietal keer een viaduct over. Denk je dat dat goed gaat met deze bakfiets (vooral als er twee of meer kindjes inzitten)?

Groetjes,

Kitty

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.