Review Alecto DVM 200/ Alecto DVM-201

by Tamara

Kennen jullie dat? Dat je bij je tweede, derde of vierde kind iets ontdekt waarvan je niet snapt hoe je het ooit zonder dat ding hebt gedaan? Nou dat heb ik dus nu. Bij 3 kinderen heb ik nooit een babyfoon gebruikt. Ze sliepen allemaal op dezelfde verdieping als wij en als we beneden waren hadden we vaak een deur openstaan zodat we ze hoorden. Al hoor je die kinderen van mij ook makkelijk zonder dat de deur open staat. Een tijdje geleden kreeg ik een mail of ik de Alecto DVM-200 en de Alecto DVM-201 wilde testen. Wat ik van deze babyfoon vind lees je in deze review!

Review Alecto DVM 200/ Alecto DVM-201

Ik zag dus nooit het nut in van een babyfoon en daardoor werd ik regelmatig voor gek verklaard door andere ouders. Ik heb bij Maxim overigens wel een keer een babyfoon gehad, eentje met alleen geluid, maar toen ik een keer merkte dat Maxim allang wakker was en de babyfoon gewoon geen verbinding meer had, heb ik hem weggegooid. Ik vind dat dan toch een soort van schijnveiligheid.

Nu moet ik zeggen dat ik het ook nooit echt gemist heb een babyfoon. Ik vond het af en toe wel heel erg irritant dat ik op en neer bleef lopen omdat ik nou niet zeker wist of ze nou sliepen of niet en dat ik het af en toe wel eens miste dat ze al wakker waren omdat ik ze niet gehoord had. Ik ben inmiddels hoogzwanger van de vierde en omdat wij nu op zolder slapen en de kinderen op de eerste verdieping, leek het me ineens wel handig zo’n babyfoon met videocamera. Zeker als de baby straks op zolder in haar wiegje slaapt en ik beneden ben, kan ik haar niet zo goed horen en wil ik niet steeds 2 trappen op moeten lopen.

Hoe bevalt de Alecto DVM-200?

Ik kreeg de Alecto DVM-200 opgestuurd en daarnaast de uitbreidingsset met de DVM-201. De jongens kunnen zich namelijk prima zelf redden, maar ik vond het wel fijn om zowel bij Lauren als bij de baby een camera te plaatsen zodat ik ze in de gaten kan houden. Bij de baby om te kijken of ze slaapt/wakker is en bij Lauren eigenlijk voornamelijk om te kijken of ze wel blijft liggen.

Momenteel gebruik ik maar één camera en ik zal later nog eens een review schrijven over hoe de babyfoon met 2 camera’s bevalt. Ik moet zeggen dat ik verbaasd ben over hoe tevreden ik ben over de Alecto DVM-200. Ik had namelijk verwacht dat het scherm een beetje zou haperen of dat het geluid niet goed zou zijn, maar dat is beide niet het geval. Hij is supermakkelijk in gebruik, het geluid is heel duidelijk en niet vertraagd (zelfs niet vanaf de zolder) en het beeld is echt heel scherm. Zelfs als je hem in de nachtmodus hebt staan.

Handige features van de Alecto DVM-200.

Makkelijk in gebruik.

Het opzetten en installeren van de Alecto DVM-200 is echt heel simpel. Het koppelen van de camera aan de babyfoon is letterlijk een kwestie van 2 knopjes indrukken, even geduld hebben en hij is klaar voor gebruik. Nu ben ik altijd zo eigenwijs dat ik nooit ergens de gebruiksaanwijzing van lees. (Sterkter nog, ik raak hem altijd kwijt) maar de Alecto DVM-200 wijst zicht helemaal vanzelf. Van het harder/zachter zetten tot het kletsen tegen je kindje, echt appeltje eitje!

De camera is op afstand bestuurbaar.

Tijdens de eerste keer dat ik hem gebruikte stond hij niet helemaal goed en toen baalde ik er een beetje van dat ik Lauren dus niet goed kon zien. Gelukkig kwam ik er al vrij snel achter dat de camera via de ouder unit heel makkelijk op afstand te besturen is. Wanneer je kindje dus besluit ergens anders in de kamer in slaap te vallen (ik kwam die van mij nog wel eens in hun speeltent tegen) dan kun je ze heel makkelijk vinden met de op afstand bestuurbare camera.

Ouder Unit met groot scherm.

De ouder unit van de Alecto DVM-200 heeft een 11 inch scherm, dat wil zeggen dat hij dus even groot of zelfs groter is dan de meeste smartphones. Ik vind het grote scherm echt ideaal. Je kunt er duidelijk alles op zien zonder te moeten turen en zoals ik al eerder zei, zit er geen vertraging in het beeld. Naast dat je je kindje live en storingsvrij kunt zien, geeft het scherm ook de temperatuur in de kamer aan.

Terugspreek en muziekfunctie.

Je kent dat wel, je bent net even bezig en moet echt even iets afmaken en dan wordt je kindje wakker. Daar is ook aan gedacht met deze babyfoon. Er zit namelijk een terugspreekfunctie in, waarmee je tegen je kindje kunt praten om hem/haar gerust te stellen en eventueel als ze wat groter zijn te zeggen dat ze bliksemsnel weer hun bed in moeten als ze ontsnapt zijn hahah. Ook zit er een muziekfunctie op met een aantal rustgevende melodietjes zodat je je kindje heel even kunt vermaken totdat jij hem/haar ophaalt.

Uitbreidbaar met meerdere camera’s.

Omdat ik dus meerdere kinderen heb is het ook wel handig om meerdere camera’s te hebben. Je kunt op de Alecto DVM-200 heel makkelijk de uitbreidcamera Alecto DVM-201 koppelen. Een dezelfde op afstand bestuurbare camera als bij de babyfoon zelf zit. Handig als je meerdere kinderen hebt, maar ook als je kindje onrustig is en je hem of haar graag uit meerdere oogpunten wil bekijken. Vind je nog een op afstand bestuurbare camera niet nodig? Dan kun je er ook voor kiezen om de DVM-143.777 te koppelen.

Conclusie. Is de Alecto DVM-200 een aanrader of niet?

Ik heb tot nu toe nog geen nadelen gevonden aan de Alecto DVM-200. Ik gebruik hem nu ruim een maand en ik ben er echt ontzettend tevreden over. Ik vraag me zelfs regelmatig af hoe ik dat ooit deed bij de andere kinderen toen ze baby waren zonder video babyfoon haha. Ik kan zo snel zelfs geen nadelen bedenken. Misschien komt dat omdat ik verder niet zo bekend ben met het gebruik van een babyfoon, maar het kan natuurlijk ook gewoon komen omdat ik echt heel erg tevreden ben.

Waar verkrijgbaar?

De Alecto DVM-200 kost 189 euro en Alecto DVM-201 kost 109 euro. Ze zijn verkrijgbaar in diverse webshops waaronder op Alectobaby.nl.

 

Voor deze review heb ik zowel de Alecto DVM-200 als de Alecto DVM-201 ontvangen van Alecto.

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Kim 27 januari 2019 - 00:32

Hoi, ik ben erg benieuwd naar je ervaring met de 2e camera. Ik kon zo geen update vinden van je blog.

Reply
Lonneke 17 september 2017 - 14:23

Wij hebben niet dezelfde maar wel een camera met beeld. Ik zou niet anders meer willen. Het is op een of andere manier heel fijn en onmisbaar als je het gewend bent. Ik hoop dat je snel naar je 2e meisje kunt kijken via de babyfoon! 🙂

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.