Recept | Witte chocoladetaart met bastognebodem.

by Tamara

Oké, ik plaatste net een foto op instagram met een stukje witte chocoladetaart met bastognebodem die ik had gemaakt en ik had meteen een heleboel verzoekjes binnen voor het recept! Dus ik besloot hem meteen voor jullie uit te typen. Deze taart is namelijk niet alleen suuuuuperlekker, hij is ook nog eens heeel erg makkelijk te maken! En! Je hebt er niet zoveel ingrediënten voor nodig! Het enige wat je nodig hebt is tijd, want hij moet behoorlijk lang opstijven in de koelkast!

 

Zo maak je witte chocoladetaart met bastognebodem!

Op je boodschappenlijstje.

  • 500 gram witte chocola (5 repen)
  • 500 ml slagroom
  • 100 gram ongezouten boter
  • 1 pak bastogne

Stap 1.

Verkruimel het hele pak bastognekoekjes. Dit kun je heel makkelijk doen door het in een grote schaal te doen en het met de staafmixer te verkruimelen, of door het gewoon in zo’n keukenmachine te gooien. Vervolgens smelt je de boter in een pannetje, net zolang tot het helemaal gesmolten is. Doe bakpapier op de bodem van een bakvorm, zodat het niet blijft plakken. Als de boter helemaal gesmolten is, schep je de koekkruimels erdoorheen en roer je het goed door. Het kruimelmengsel verdeel je over de bodem van de bakvorm en druk je zachtjes aan met een lepel.

Stap 2.

Klop de slagroom tot het helemaal stijf is. Vervolgens smelt je de chocola. Dit kan in de magnetron, maar ik doe het altijd au bain marie. Dus in een hittebestendige schaal bovenop een pan met kokend water. Zodra de chocola allemaal gesmolten is, lepel je het voorzichtig door de opgeklopte slagroom heen, zodat het niet meteen helemaal inzakt. Je houdt een beetje een dun soort mousse over.

Stap 3.

Giet de chocolademouse in de bakvorm over de bodem en zorg dat het een beetje netjes overal zit. Dan kan het grote wachten beginnen! Je moet minimaal vier uur wachten tot hij genoeg opgesteven is om te eten, maar het is nog beter om een hele nacht te wachten, want dan is hij nog lekkerder!

Eet smakelijk!

Als jullie hem gaan maken en hem delen op instagram, tag me dan vooral! Vind ik superleuk 😀

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Marlinde 7 december 2020 - 13:58

Oke oke, ik ga m al maken. Ofja de ingrediënten bestellen. Dit is te makkelijk en te lekker om het niet te doen. Bedankt mevrouw de influencer.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.