Recept voor pitabroodjes en pulled chicken.

by Tamara
recept voor pitabroodjes

Vandaag heb ik weer een recept voor jullie. Het is iets dat ik al een hele tijd eens wilde maken! Namelijk Pitabrood! Je kent ze vast wel, van die platte shoarmabroodjes die je per 5 in de supermarkt kunt kopen. Nu vind ik die uit de supermarkt altijd zo droog en dun. En als je ze dan opwarmt in de oven worden ze meteen zo hard. Nu vind ik het heel erg leuk om zelf brood te maken. Lekker kneden en kijken hoe het deeg rijst. En iets dat je zelf gemaakt hebt is natuurlijk ook veel leuker om te eten. Met dit recept voor Pitabroodjes maak je heel erg makkelijk zelf grote pitabroodjes met een heerlijke zachte binnenkant! Echt een groot succes hier in huis en ook leuk om samen met je kinderen te maken! Kijk je mee?

 

Recept voor Pitabroodjes met pulled chicken.

Je kunt met deze pitabroodjes eigenlijk alle kanten op. Ze zijn lekker voor bij de pasta, bij soep of gewoon bij het eten. Maar je kunt ze natuurlijk ook vullen! Bijvoorbeeld met Shoarmavlees of de kipkebab  uit dit recept. Ik koos ervoor om lekkere pulled chicken te maken voor erbij.

Klaarzetten.

Voor de broodjes.
  • 400 gram bloem
  • zakje gist
  • zout
  • olijfolie
  • 300 ml warm water
Voor de Pulled chicken.
  • 300 gram kipfilet.
  • barbecuesaus (bij voorkeur smoky barbecuesaus)
  • bouillonblokje.

Verder?

  • Beslagkom
  • oven
  • bakpapier
  • schone theedoek
  • bakplaat.
  • huishoudfolie.

Recept voor pitabroodjes.

 

  1. Doe het bloem, een snuf zout, de gist, het water en een klein scheutje olijfolie in de beslagkom. (Je kunt hier ook zo’n keukenmachine voor gebruiken, maar ik vind kneden leuk haha) TIP! Wrijf je handen goed in met bloem, dan plakt het deeg niet zo vast. Kneed het deeg goed door totdat je een stevig deeg krijgt. Dek af met huishoudfolie en laat minimaal een uur op een warme plek rijzen.
  2. Als het deeg gerezen is, haal je het folie van de beslagkom af en kneed je het deeg zachtjes door. Je verdeeld het in 6/8 balletjes die je door een beetje bloem rolt. Vervolgens bekleed je de bakplaat met bakpapier. Je legt de balletjes hierop en legt daarover de schone theedoek.Nu laat je het nog een tijdje rijzen. (Ik deed dat ongeveer een uur, maar het hangt er even vanaf hoe snel het gaat.
  3. Verwarm de oven voor. Het is belangrijk dat je oven heeeel heet staat. Hoe heter de oven, hoe beter ze lukken. Nu doet mijn oven het niet geweldig en wil hij niet warmer dan 200 graden. Dan duurt het maken van de broodjes dus heel lang.
  4. Doe de broodjes in de oven! De bedoeling is dat de broodjes in de oven blijven totdat ze een klein beetje goudbruin worden. Laat ze vervolgens afkoelen en eet smakelijk!

Recept voor barbecue Pulled chicken.

Ik denk dat iedereen wel eens pulled chicken eet toch? Het is zooooo lekker en ontzettend makkelijk te maken! Wij eten het vaak in soep, in wraps, in taco’s of op een stokbroodje. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op, maar ik vind de variant met barbecuesmaak het lekkerste!

  1. Breng een grote pan met water aan de kook en doe het boullionblokje erin. Wanneer het water kookt voeg je de kip toe. Je laat de kip net zolang koken tot hij helemaal gaar is.
  2. Vervolgens haal je de kip uit de pan en doe je de kip in een kom. Pulled chicken kun je op twee manieren maken. Of je pakt twee vorken en trekt de kip daarmee in kleine stukjes. Of je doet het met je handen. Ik vind persoonlijk het fijner en makkelijker om te doen met mijn handen, omdat je dan wat meer grip hebt op die kleine stukjes en het is ook gewoon een stuk sneller!
  3. Wanneer je de kip uit elkaar getrokken hebt, voeg je kruiden of saus toe. Wanneer je droge kruiden gebruikt is het handig om ook wat olijfolie te gebruiken. Ik gebruikte zelf 2 eetlepels smoky barbecuesaus.
  4. Vervolgens doe je de pulled chicken in een koekenpan of een grillpan waarin je het bakt tot de kip een beetje goudbruin wordt.

recept voor pitabroodjes

 

En dan is het klaar! Het is heel erg lekker om de broodjes te vullen met de pulled chicken en daar rode ui, tomaat en wat ijsbergsla bij te doen! Ook lekker met zelfgemaakte knoflooksaus!

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

voo

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.