Recept voor knoflookbrood.

by Tamara
Recept voor knoflookbrood.

Wij hebben een soort kook taakverdeling hier in huis. door de week kook ik eigenlijk altijd en in het weekend doet Richard het meestal. Ik ben zelf niet zo’n keukenprinses. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen, maar standaard elke dag koken vind ik niks aan. Richard vind het juist wel leuk om te koken en hij kan dan ook uren in de keuken staan. Nu was hij een tijdje terug pasta aan het maken en bij pasta hoort natuurlijk knoflook. De hele keuken rook heerlijk naar knoflook en toen bedacht ik me: ‘Laat ik mezelf eens nuttig maken en knoflookbrood maken!’  Ik plaatste het resultaat op instagram en daar kwamen zooooveel leuke reacties op, dat ik besloot er maar weer een recept van te maken. Hier komt hij!

Recept voor knoflookbrood.

Klaarzetten.

Ingrediënten.

  • olijfolie
  • 7 gram gist
  • 350 gram bloem
  • snuf zout
  • snuf suiker
  • beetje Italiaanse kruiden.
  • 250 ml warm water
  • knoflook

Overig.

  • bakpapier
  • oven.
  • mes
  • snijplank
  • deegkom.
  • huishoudfolie.

Recept voor knoflookbrood.

  1. Doe de bloem samen met het gist, drie eetlepels olijfolie, het zout, de suiker en het water in een kom. Kneed de ingrediënten goed door elkaar tot je een stevig, samenhangend deeg hebt. Span huishoudfolie over de kom en zet het op een warme plek minimaal een uur te rusten tot het deeg klaar is met rijzen.
  2. Verwarm de oven voor op een zo heet mogelijke stand. Doe het bakpapier op de bakplaat en zet aan de kant. Nu pak je het deeg en kneed je het zachtjes nog een keertje door. Vervolgens hak je 3 tenen knoflook zo fijn mogelijk. Dit doe je in een bakje met een flinke scheut olijfolie en wat italiaanse kruiden. Meng het mengsel door elkaar en schep de helft bij je deeg.
  3. Kneed het olijfolie/kruiden/knoflook mengsel goed door het deeg en leg het deed op de bakplaat. Druk het zo dun mogelijk aan. Hoe dunner het deeg, hoe knapperiger je brood zal worden. Giet de rest van het kruidenmengsel over het brood en snijd het brood in punten. Zet het in de oven en bak af tot het brood goudbruin is.

Klaar!  Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.