Recept voor Turkse Pides met kipkebab en knoflooksaus. (weightwatchersproof)

by Tamara
Recept voor Turkse Pides

Ik was eigenlijk van plan om dit recept pas volgende week online te zetten, maar ik kreeg zo ontzettend veel berichtjes met de vraag of ik hem vast online wilde zetten dat ik hem meteen uitgewerkt heb! Ik hoor van veel mede weightwatchers dat ze gewoon geen idee hebben wat ze moeten eten. Nou dat had ik dus ook, totdat ik besloot een beetje creatief in de keuken te zijn. Ik ben geen keukenprinses, dus recepten moeten bij mij vooral makkelijk en snel te maken zijn. Nou dit Recept voor Turkse Pides is niet heel erg snel, maar wel heel erg makkelijk en bovendien super lekker!

Recept voor Turkse Pides met kipkebab en knoflooksaus.

Ik ben gek op Turks eten en voordat ik aan de weightwatchers was, bestelden we dan ook regelmatig een Turkse tosti of bijvoorbeeld een durum. Maar ook pides zijn heerlijk, alleen ze passen niet echt in een ww-proof menu. Maar dit Recept voor Turkse Pides absoluut wel! Hij is namelijk zoals ik hem gemaakt heb maar 7 punten incl saus!

Benodigdheden:

Voor de pides.

  • 500 gram bloem (voor 6 tot 8 pides)
  • olijfolie
  • suiker
  • zout
  • gist
  • 340 ml warm water.

Voor de kipkebab.

  • magere yoghurt
  • shoarmakruiden

Voor de knoflooksaus.

  • yoghurt
  • bolletje knoflook
  • provencaalse kruiden.

Extra:

  • beslagkom
  • huishoudfolie
  • airfryer
  • oven
  • bakpapier
  • bakje

Recept voor Turkse Pides.

Allereerst doe je de bloem, 2 eetlepels olijfolie, een snuf zout, een snuf suiker, een zakje gist en het warme water in een kom. Dit kneed je tot een soepele bal deeg. Tip: Doe wat bloem op je handen, dan plakt het deeg niet zo. Wanneer je alles heel goed doorgekneed hebt, maak je er een grote bal van en doe je huishoudfolie over de kom heen. Laat het deeg minimaal 45 minuten tot een uur rijzen.

Kipkebab maken.

Ondertussen maak je de kipkebab. Hiervoor doe je wat magere yoghurt in een kom en schud je er wat shoarmakruiden bij. Goed door elkaar mengen en de kipfilet erin leggen. Dit laat je net zoals het deeg van de pides even rusten.

Huisgemaakte knoflooksaus voor 0 punten.

Terwijl je even moet wachten op de kebab en het deeg, kun je alvast de saus maken. Want bij dit soort eten hoort gewoon knoflooksaus! Je pakt een paar teentjes knoflook. Ik doe meestal 5, maar je kunt ook meer of minder nemen. Deze doe je in de keukenmachine die de knoflook fijn hakt. Vervolgens kun je er kruiden naar keuze bij doen. Ik doe er zelf altijd provencaalse kruiden bij, maar verse basilicum en verse peterselie zijn ook er lekker. Vervolgens doe je er een beetje magere yoghurt bij en klaar is je saus!

(Tip! Hou je niet zo van pittige knoflooksaus? Laat hem dan even een dag staan!)

Pides beleggen,

Als de kip genoeg gemarineerd heeft, haal je het uit het kommetje en doe je het in de airfryer. Nog een beetje extra kruiden erover en dan moeten ze ongeveer 20 minuten totdat ze gaar zijn. Wanneer het gaar is, trek je het een beetje uit elkaar tot je allemaal kleine stukjes hebt. Dit leg je even aan de kant.

Als het deeg genoeg gerezen is, bestuif je het aanrecht met bloem en verdeel je de grote bal deeg in 6 tot 8 stukjes. Je neemt een stukje deeg en rolt deze helemaal uit totdat je een lange ovalen lap hebt. Deze leg je op de bakplaat van de oven op het bakpapier. Dit doe je net zo vaak tot de bakplaat vol ligt. In mijn oven passen er maar drie tegelijk, dus ik maakte ze per 3.

Vervolgens beleg je ze. Voor mezelf deed ik de kipkebab erop en voor Richard had ik Sucuk (Turkse knoflook worst) en geraspte kaas. Wanneer je klaar bent met beleggen vouw je de randen naar binnen, zodat ze een beetje over het beleg heen liggen en de uiteinden vouw je in een puntje. 

Vervolgens doe je het in de oven, net zolang tot de eventuele kaas gesmolten is en de randjes bruin worden.

Eet smakelijk!

 

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

Zerbine 18 februari 2018 - 17:12

Heb het deeg al gemaakt! Nu nog even wachten. Op hoeveel graden mag de oven? Of maakt dat niet zo veel uit?

Reply
Tamara 18 februari 2018 - 17:29

Ik had hem op 200 staan. Maar maakt vast niet uit!

Reply
Elton 14 februari 2018 - 11:02

Thank you a bunch for sharing this with all folks you actually
recognise what you’re talking approximately!
Bookmarked. Kindly additionally discuss with my website =).
We can have a link change agreement between us http://miya.accom-yk.com/ys4/rank.cgi?mode=link&id=117&url=https://goldprice.com

Reply
Ishara 11 februari 2018 - 10:06

Oew jammie dat ziet er zeer lekker uit! Ik ga dit ook zeker proberen.

Um ik heb thuis geen airfryer voor de kip. Hoe kan ik ze dan het beste klaarmaken?

Reply
Tamara 11 februari 2018 - 10:09

Gewoon in de oven wil ook wel denk ik! ?

Reply
Joyce 11 februari 2018 - 07:44

Mmmm wij gaan dit eten deze week!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.