Raisa | Disneyland Parijs: my happy place

by Raisa

Veel mensen verklaren mij voor gek. Vinden het kinderachtig of snappen het simpelweg gewoon niet. Maar Disneyland Parijs is écht ‘my happy place’.
Ons volgende reisje naar Disneyland staat gepland voor juni, onze 5e trouwdag willen we daar vieren en Olivier wordt 2 op de dag van aankomst. Ik verheug me er enorm op en ik leg je graag uit waarom Disneyland voor mij zo bijzonder is. Walt Disney noemde het niet voor niets ‘ the happiest place on earth’…

Ik kwam voor het eerst in Disneyland Parijs toen ik 6 jaar oud was. We kwamen als gezin uit een zeer heftige periode en mijn moeder had er alles aan gedaan om deze reis te realiseren. Het was zo bijzonder om na die zware tijd dit samen met haar, mijn zus en onze oudtante te kunnen doen. Ik weet nog goed dat mijn moeder met tranen in haar ogen stond dat ze ons dit toen kon geven en dit blijft me altijd bij.
We kwamen er een aantal jaren later nog een paar keer en toen Robin 25 werd, gaf ik hem een dagje Disneyland cadeau. Ik had samen met vrienden de verrassing voorbereid en ik was zó trots dat me dat gelukt was. Ik kon me goed voorstellen hoe mijn moeder zich  12 jaar eerder gevoeld had.

In 2013 ging ik samen met een vriendin naar Disneyland Parijs, het weekend na de heftige aanslagen in Parijs. De weg er naar toe was heftig met alle strenge controles bij de grens. Maar eenmaal daar was het zo’n verademing. De hele week was het natuurlijk in het nieuws geweest maar eenmaal in de parken, hadden we geen internet op onze telefoon. Hierdoor zaten we echt in een andere wereld, weg van alle narigheid. Onze zogenaamde ‘ Disney bubbel’.

Inmiddels hebben we natuurlijk wel internet in het buitenland maar de ‘Disney bubbel’  is er voor mij nog steeds. Aan alles is gedacht om jouw een magische ervaring te geven. Alle castmembers zijn vriendelijk en doen er alles aan om jouw verblijf zo mooi mogelijk te maken. Dit begint al bij het inchecken, zoals ik al eerder vertelde. 
Disneyland heeft een eigen geur (elk hotel ook weer) maar Mainstreet U.S.A ruikt voor mij naar zoetigheden, verse koffie en Disney. Er klinkt overal zachte muziek, zelfs als je denkt dat het stil is, klinkt er altijd een mooie melodie op de achtergrond wat bijdraagt aan de hele ervaring in mijn ogen.

Daarnaast is alles afgewerkt, in 2018 liep ik de halve marathon (hier zal ik later nog eens over vertellen) maar daarbij liepen we ook achter de schermen. En zelfs daar is veel afgewerkt! De rijen van de attracties zijn in thema in plaats van saaie hekjes. Elke keer ontdek je iets nieuws tijdens het wachten, ook weer onder begeleiding van een passend muziekje.

Alles bij elkaar maakt het voor mij compleet. Ik hoop zo dat ze snel open gaan en ons reisje door kan gaan. Het is zo’n andere wereld waar je je even in waant. Een ‘happy place’, een plek waar alle narigheid even niet lijkt te bestaan. En laten we wel wezen, dat kunnen we op dit moment allemaal wel een beetje gebruiken toch?

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Mylène 12 april 2021 - 20:19

Wat fijn dat je zo goed begrijpt wat een inspanning het voor mij was om Onze eerste reis naar Disney te realiseren.
Nu begrijp je ‘happy tears’
Toen zei je alleen maar “niet huilen, mama. Blij zijn!”
💞

Reply
Lesley 12 april 2021 - 05:28

Superleuk om te lezen! Het is ook mijn happy place. 7 jaar geleden twee keer de Amerika Orlando parken gedaan en dat is nog een grotere aanrader! Ik was toen nog zonder kinderen, maar qua bedrag viel alles mij reuze mee. Als je goed plande scheelde het niet veel met Parijs. Wij hadden meer dagen passen en vlogen met tuifly op een goedkoop hotel (incl) vlucht.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.