Raisa | Disneyland Parijs mijn favoriete souvenirs

by Raisa

Nu Disneyland Parijs alweer een hele tijd dicht is (en ook aangekondigd heeft niet te zullen heropenen op 2 april :() lijkt onze vorige trip nóg langer geleden. Om het Disney gevoel een beetje op te halen, vertel ik graag over mijn favoriete souvenirs. Een aantal daarvan gebruik ik dagelijks voor die extra magie! Kijk je mee?


Ik koop op elke Disney reisje een souvenir maar ik heb wel altijd een belangrijke regel; het moet een bruikbaar iets zijn. Heeeel soms maak ik daarvoor een uitzondering. Zo hebben wij 2 paar ‘ oren’. Deze rosé gouden Minnie oren zijn van mij, uiteraard. Tijdens ons reisje in 2018 wilde ik deze kopen maar Robin vond het  belachelijk. Ik kocht ze dus niet. Een jaar geleden ging ik met mijn moeder, bonusvader en Fabian naar Disneyland. Het eerste wat ik kocht waren deze ‘oren’. Ik heb ze het hele weekend opgehad. Inmiddels staan ze te pronken in onze buffetkast. Fabian heeft ook een paar, de Mickey Fantasia oren. Deze kreeg hij op ons reisje in 2018 en staan nu op zijn kamer.Het handtekeningen boekje kregen we tijdens ons reisje in 2019 van het Disneyland Hotel. We hadden wat te vieren en dan krijg je een cadeautje van Disneyland Parijs. De pen kochten we zelf erbij.

Bijzonder

Een van mijn meest bijzondere souvenirs is de medaille die je op de foto rechts ziet. In 2018 liepen wij de halve marathon van Disneyland Parijs (hierover in een andere blog meer). Ik wist toen net 2 dagen dat ik zwanger was en de run was dan ook erg pittig voor mij. Extra trots was ik op mijn medaille en ligt hij dus op ons Disney plankje in de buffetkast.
Andere dingen op deze plank zijn de Disney spaarpotten van de kinderen (niet op een reisje gekocht) en de karaf met Mickey kurk gegraveerd met onze namen en trouwdatum, die kregen wij voor onze bruiloft.

Iets dat ik op (bijna) elke trip koop is een Disney mok. We hebben er inmiddels een aantal maar deze hier boven is mijn favoriet. Chip uit Belle en het Beest. Ik gebruik hem elke dag en ben er nog steeds zó blij mee. Hij was behoorlijk prijzig (een stuk duurder dan de andere mokken die we hebben) namelijk boven de 20 euro. Alle andere mokken die we hebben zijn rond de 12 euro. We hebben mokken met Minnie, Mickey (2 verschillende), Knabbel & Babbel en Olaf. Ik had ook een speciale editie van de 15e verjaardag maar die is helaas stuk gevallen. Ik hoop in juni weer een mooie mok te kunnen uitzoeken!

In 2019 mocht Fabian ook een souvenir voor hem en Olivier uitzoeken. Hij koos 2 placemats van de Leeuwenkoning. Van mijn moeder (oma Disney) kreeg hij een Woody pop waar hij nog steeds super blij mee is en voor Olivier koos hij een Bullebeest knuffel.

Overige souvenirs

Souvenirs die we verder hebben zijn kerstornamenten (verschillende kerstballen waaronder ‘my first christmas‘ en bruiloft thema) en mijn bedels van mijn Pandora armband. Ik heb er 1 van Assepoester met de tekst ‘a dream is a wish your heart makes’ , deze kocht ik na de halve marathon en ik heb er 1 van Belle & het Beest. Die kreeg ik van mijn moeder en bonusvader. Wist je dat er in Walt Disney Studio’s een Pandora winkel zit? Gelijk bij binnenkomst in Studio 1 zit die aan de rechterkant. Ze verkopen hier bedels speciaal ontworpen voor Disneyland Parijs! Heel bijzondere  souvenirs dus. In het Disneyland Park is ook een juwelier waar ze Pandora verkopen maar hier ben ik nog niet geweest.

Wat staat er nog op ons wensenlijstje?

– Fabian en Olivier willen allebei ook een Chip kopje (deze is er ook van plastic!)
– Fabian wil graag een Buzz Lightyear pop
– Ollie wil een Jesse pop
– Ollie krijgt natuurlijk een paar oren
– Ik zou graag nog een Pandora bedel en natuurlijk een mok

Wat zijn jouw favoriete souvenirs? Of zou er op je wensenlijstje staan? Ik ben heel benieuwd!

Liefs,

Raïsa

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.