Raisa | Disneyland Parijs met kleine kinderen

by Raisa

In 2018 gingen wij voor het eerst met Fabian naar Disneyland Parijs, hij was toen 13 maanden. Veel mensen verklaarden ons voor gek want wie neemt er nou zulke kleine kinderen mee naar Disneyland Parijs? We kregen van alles te horen van ‘ het is zonde tot het geld’ tot ‘hij herinnert er zich toch niets meer van’. Ik leg je graag uit waarom ik vind dat je juist wel je kleine kinderen mee ‘moet’ nemen naar Disneyland Parijs!

Goed, Fabi ging dus voor het eerst meer toen hij 13 maanden was, eind september 2018. In Disneyland Parijs zijn kinderen tot en met 2 jaar (dus tot hun 3e verjaardag) gratis. Hun toegang tot het park en hun verblijf in de hotels, helemaal gratis. Dus in principe kost het je niks extra om je kind onder de 3 mee te nemen. Wanneer je eten voor je kindje besteld, betaal je uiteraard wel hiervoor. Maar ga je naar een buffet restaurant, kan je gewoon zelf iets meer opscheppen en dit delen.

Veel attracties zijn ook geschikt voor de allerkleinste. Denk aan rustige attracties zoals ‘ It’s a small world’, ‘Disney’s railroad’ en ‘ Peter Pan flight’ maar ook ‘Pirates of the Caribbean’ , ‘ Le carrousel de Lancelot’ en ‘ Buzz Lightyear laser blast’. Verder zijn er (in normale omstandigheden) de parades en shows waar de kleintjes kunnen genieten van de muziek en hun ogen uit kunnen kijken.

Wat ik persoonlijk altijd leuk vind zijn de ‘meet & greets’ (maar ik ga er niet voor in de rij) en de sfeer in de parken. Overal waar je kijkt is de Disneysfeer (en stijl) door getrokken, overal hoor je magische muziek, ruik je een speciale ‘Disneyland geur’ (echt waar). Zelfs de allerkleinsten vinden dit fantastisch. En hoe mooi is het om je kindje zo zien te genieten?

Fabian 13 maanden, Disneyland ParijsMisschien weten ze er later niks meer van maar het heeft je ook niks extra’s gekost? In tegendeel, ons gaf het nog meer waarde dat Fabian op zo’n jonge leeftijd er van kon genieten, dat wij hem dat konden geven. Heel bijzonder! Daarnaast heb ik zijn eerste keer Disneyland Parijs ook gevlogd en kijken we dit nog met veel plezier terug! Dit brengt hem weer helemaal terug in Disneyland Parijs en brengt zelfs momenten terug die niet in de vlog zitten. Super leuk om te zien.

Zou jij je kindje (na dit gelezen te hebben) meenemen als je zelf een tripje gepland hebt staan?

Liefs,

Raïsa

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.