Raïsa | Disneyland Parijs 30 jaar

by Raisa

Op 12 april 1992 opende Disneyland Parijs, toen nog EuroDisney. Dat betekent dat volgend jaar Disneyland Parijs al 30 jaar bestaat. En voor wie het een beetje volgt, weet dat de verjaardagen elke 5 jaar groots gevierd worden. Ik ben heel benieuwd wat deze verjaardag gaat brengen!

Elke 5 jaar dus, pakt Disneyland grootst uit met hun jubileum. Overal is aangedacht, een logo, merchandise, versieringen door het hele park, een nieuwe parade en een nieuwe avondshow. Al ruim voor die tijd lanceren ze de campagne, zo ook dit jaar. Ik was vooral verbaasd dat de verjaardag komend jaar eerder begint dan voorgaande jaren. Normaal beginnen de festiviteiten half april maar in 2022 begint het feest al in maart!

Met de 20e verjaardag lanceerden ze Disney Dreams, een adembenemende vuurwerk show met projecties op het kasteel van Doornroosje met prachtige muziek, beelden van veel bekende Disneyfilms en mooie licht en watereffecten. Ze wonnen hiermee meerdere prijzen en de andere Disney parken hebben zelfs soortgelijke shows gemaakt op basis van Disney Dreams.

Uiteindelijk stopte Disney Dreams na 5 jaar. Om de 25e verjaardag te vieren met een nieuwe show; Disney Illuminations! Wederom prachtig. Ik ben dan ook erg benieuwd of ze weer zo’n soort show lanceren voor de 30e verjaardag.

Met de 25e verjaardag hebben ze de openingsceremonie live uitgezonden via YouTube en Facebook. Ik heb het toen live zitten kijken aangezien ik met zwangerschapsverlof was. Het was zo leuk om het te kunnen zien en ik heb ook zeker een traantje weg gepinkt. We kijken deze show nog zeer regelmatig, de muziek is heel mooi en oppeppend, wordt er nog steeds vrolijk van!

Het logo van de 30e verjaardag vind ik brilliant bedacht! En ik hoop het nog op veel plekken te kunnen zien. Ook hoop ik dat we volgend jaar zelf in de gelegenheid zijn de parken te bezoeken. Dat zal dan de eerste keer zijn dat ik in een verjaardagsjaar Disneyland bezoek! Ik kijk enorm uit naar de openingsceremonie en alle festiviteiten die ze gaan lanceren. Het kasteel is nu in renovatie dus die is helemaal klaar om te shinen en laten we hopen dat het komende jaar alles weer als vanouds is: met parades, avondshows en character dining!

Waar kijk jij het meest naar uit?

Liefs,

Raïsa

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.