Raamdecoratie op maat van Veneta.

by Tamara
Raamdecoratie op maat

Als er iets is waar ik me al een hele tijd aan erger is het de raamdecoratie in onze woonkamer. Ze zijn niet op maat gemaakt, waardoor ze eigenlijk niet heel goed passen en daarnaast zijn ze helaas een tijdje geleden kapot gegaan. Maar zelf wisten we niet zo heel erg goed wat we nou wilden met onze ramen. Onze ramen hebben een beetje lastige maten waardoor alleen raamdecoratie op maat een oplossing was. Een paar weken kwam de adviseur van Veneta langs voor een adviesgesprek en in deze blog laat ik jullie zien wat we gekozen hebben.

Raamdecoratie op maat van Veneta.

Raamdecoratie. Het is vaak een beetje een ondergeschoven kindje in de woninginrichting. Dat is ook wel logisch, want zeg nou zelf, het is veel leuker om wat leuke woondecoratie uit te zoeken dan iets voor voor je ramen. Toch heb ik in de laatste jaren zelf gemerkt hoeveel raamdecoratie kan doen voor de uitstraling van je huis. Dan bedoel ik niet alleen de binnenkant van je huis, maar ook zeker de uitstraling aan de buitenkant. Als ik nu naar mijn raamdecoratie aan de buitenkant kijk dan denk ik niet van: ‘Oh, nou dat ziet er leuk en verzorgd uit!’ Mijn lieve kinderen vonden het namelijk wel een heel goed idee om te kijken of ze ook konden hangen aan de gordijnen, waardoor ze al een tijdje stuk zijn en ik ze heel erg provisorisch heb vastgemaakt met haarspeldjes hahaha. Maarja, wat moet je dan he?

Op deze foto zie je goed hoe scheef alles hing. Helaas!

Onze wensen voor de raamdecoratie.

Voordat we gingen kiezen, bedachten we ons een aantal dingen waar de raamdecoratie aan moest voldoen.

  • Ze moesten voldoende licht doorlaten. Eén van de pluspunten van onze woonkamer is meteen één van de minpunten. We hebben aan beide kanten hele grote ramen die heel erg veel licht doorlaten en waar we heel blij mee zijn. Maar het grote nadeel ervan is dat we dus behoorlijk veel inkijk hebben in de woonkamer en laat ik daar nou echt een bloedhekel aan hebben. Ik kan er namelijk echt niet tegen als mensen bij me naar binnen kijken. Onze vorige rolgordijnen lieten wel licht door, maar we zaten wel altijd in het zicht. Niet echt handig dus.
  • Makkelijk in gebruik. Aan dit touwtje trekken, dan aan dit haakje, dan weer dit. Nee, dat is niks voor mij. Ik wil gewoon gordijnen die makkelijk werken.
  • Zonder gekke spleten ertussen. Onze vorige raamdecoratie wat niet op maat en dus hadden we er spleten tussen zitten. Dat vond ik eerst niet erg, maar op den duur begon het te irriteren. Dus een goede reden om raamdecoratie op maat te willen.
  • Duurzaam. Als ik iets koop dan wil ik graag dat het ook een paar jaar mee gaat. Ik wil namelijk echt niet dat ik elk jaar nieuwe raamdecoratie moet gaan aanschaffen.
  • Kleur die overal bij past. We wisselen nogal vaak van kleur op de muur en daarom wilden we graag een kleur die overal mooi bij past.
  • Ze moeten de ramen helemaal kunnen bedekken. Hoe blij ik ook ben met de grote ramen, ik wil vooral in de avond niet in het zicht zitten en daarom vind ik het belangrijk dat ze helemaal dicht kunnen.

Het adviesgesprek met Veneta.

De adviseur van Veneta kwam langs voor een adviesgesprek om eens door te spreken wat onze wensen waren en wat er eventueel mogelijk zou zijn. We wisten zelf echt totaal niet wat we wilden in huis en daarom vond ik het gesprek echt een enorme uitkomst! Onze adviseur heette Christian en hij doet volgens mij alle adviesgesprekken in Noord Nederland, dus mocht je eens een advies gesprek willen, dan heb je een grote kans dat je hem over de vloer krijgt!

Het gesprek ging eigenlijk heel goed, hij had een heleboel kleuren en voorbeelden bij zich en luisterde goed naar wat wij graag wilden en kwam zelf ook met leuke ideetjes. Ik had natuurlijk al even op de site gekeken en liet al licht doorschemeren dat ik de ‘top down, bottom up plissé gordijnen‘ echt heel erg mooi vond. Na wat voorbeelden gezien te hebben en ook even te kijken hoe ze hier voor het raam leken, besloot ik voor deze gordijnen te gaan in een hele mooie grijze tint.

De order werd meteen aangemaakt en ook werd er meteen een afspraak gemaakt om ze te komen plaatsen. Bij Veneta heb je namelijk geen gedoe met zelf ophangen, je kunt gewoon kiezen voor een monteur die bij je langs komt om ze op te hangen. Ik vond zo’n gesprek echt heel erg handig, over een tijdje willen we graag verduisterende rolgordijnen op zolder en op de kinderkamers, dus ik denk dat ik dan weer voor Veneta ga. De service bevalt echt heel erg goed!

Inmiddels hangen de Plissé gordijnen hier nu een week en ik ben er super tevreden over. Het geeft ons huis een hele mooie en nette uitstraling en ze voldoen echt aan alle eisen die we stelden! Tevreden klanten dus! Ik zal binnenkort in een blog laten zien hoe het geworden is! 

Kenden jullie Veneta al? En zouden jullie ook gaan voor raamdecoratie op maat? Ik ben heel erg benieuwd!

 

In samenwerking met Veneta

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Eveline 27 juli 2017 - 12:40

Mooi hoor ! Wij hebben hier ook door het hele huis raamdecoratie van Veneta; shutters in de woonkamer en badkamer en rolgordijnen in de slaapkamers. Hun adviseur kwam thuis, mat de boel op en 4 weken later werd alles door de monteur geinstalleerd. Ziet er echt top uit !! En het is veel goedkoper dan de raamdecoratiezaken bij ons in de buurt (blijf toch een echte Hollander:))

Reply
Miranda 26 juli 2017 - 15:57

Ze zijn mooie!!

Reply
Monique 26 juli 2017 - 11:57

Ziet er goed uit TAMARA!!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.