Priodem, Het middel tegen hoofdluis.

by Tamara
hoofdluis

Advertorial. Kriebel krabbel huidje, voel ik daar nou een luisje? Ik heb vroeger heel erg vaak hoofdluis gehad en ik weet nog hoe ellendig ik me toen steeds voelde. Ik zat op een basisschool waar heel erg vaak een luizen epidemie was. Dan zag je weer 1 kindje in de klas aan zijn hoofd krabben en binnen no time was de hele klas aan het krabben en mochten we met zijn allen weer aan de luizenshampoo. Ik had haar tot helemaal onderop mijn rug en was aaaaltijd de klos als er weer eens hoofdluis was. Was er toen maar een preventief middel geweest dat me al die ellende kon besparen.

image

Prioderm, hét middel tegen hoofdluis!

Wat is hoofdluis?

Iedereen heeft wel een keer luizen gehad toch? Het zijn hele kleine insecten die zich nestelen op warme behaarde plekjes zoals je hoofdhuid. De luis leeft van het bloed dat hij opzuigt met zijn snuit. Wanneer hij dit doet laat hij een laagje speeksel achter wat de irritante jeuk veroorzaakt. Het duurt alleen vaak 7 tot 14 dagen voordat je jeuk krijgt, vandaar dat het vaak laat opgemerkt wordt. Hoewel hoofdluis wel besmettelijk is ( je krijgt ze vaak van andere mensen) brengen ze geen ziektes over en zijn ze behalve heel erg vervelend, gelukkig niet gevaarlijk.

Hoe krijg je hoofdluis?

Veel mensen denken dat je luizen krijgt als je niet hygienisch bent of bijvoorbeeld vies haar hebt. Dit is echter helemaal niet waar. Sterker nog, luizen zijn juist dol op haar dat heel schoon is!

Hoofdluis word voornamelijk overgebracht door haar op haar contact. Dit verklaard ook waarom kinderen vaker besmet worden dan volwassenen, aangezien deze meer lichamelijk contact met elkaar hebben. Luizen kunnen niet springen zoals vlooien en ze hebben geen vleugels, dus ze kunnen ook niet vliegen.

Hoe weet je dat je hoofdluis hebt?

Als je net besmet bent met hoofdluis merk je eigenlijk niet zo heel erg veel. Pas na een tijdje krijg je wat jeuk en begin je te krabben. Op het hoofd, maar ook achter de oren, in de nek en onder een pony zijn vaak kleine rode luizenbeetjes te zien. Wanneer je met een plastic netenkam door het haar gaat, zul je zien dat de luizen uit het haar vallen ( deze kun je meteen in een bakje met water doen) en ook zul je de neten zien. Deze lijken een beetje op roos, alleen zit roos los in het haar en neten plakken aan het haar vast.

Hoe kun je voorkomen dat je hoofdluis krijgt?

Voorkomen is beter dan genezen toch? Het is heel belangrijk om je kind 1 x in de één of twee weken te controleren op hoofdluis. Dit kun je het beste doen met een netenkam. Maar als er op school een epidemie heerst en jouw kind is nog niet besmet, dan kun je er ook voor kiezen om je kind preventief te behandelen. Dit kan bijvoorbeeld met Prioderm preventief, een handige spray die je kind 7 uur lang beschermt tegen hoofdluisbesmetting. Het gebruik is heel erg simpel! Je sprayt de kleurloze en geurloze lotion op het droge haar en brengt het daarna in model. Bijkomend voordeel is dat hoofdluizen niet resistent kunnen worden voor Prioderm preventief.

Hoe kom je van hoofdluis af?

Toch besmet met hoofdluis? Geen paniek! Het kan iedereen overkomen! Hieronder vind je een stappenplan met hoe je van hoofdluis af komt.

  • Twee weken lang elke dag dagelijks het haag doorkammen met een netenkam.
  • Naast het kammen kun je een luizenshampoo/lotion van Prioderm gebruiken. Deze is heel erg doeltreffend en helpt bij het doden van de hoofdluis en de neten zodat deze niet verder kunnen groeien.

image

Enkele producten van Prioderm:

Prioderm Lotion.

De Luizenlotion die ik ken van vroeger. Je brengt de wel een beetje sterk ruikende lotion aan op je haar, gaat slapen en na 12 uur ingewerkt te hebben spoel je het weer uit. Door de lange inwerktijd is de kans op herbesmetting veel kleiner en is er maar 1 behandeling nodig.

Prioderm Shampoo.

De Prioderm shampoo dood luizen en neten, maar zorgt er ook voor dat luizen minder makkelijk op het haar kunnen komen en bovendien geen eitjes meer kunnen leggen. Hij bevat geen pesticiden en heeft een inwerktijd van maar 15 minuten.

Prioderm Dimeticon Lotion.

Een handige lotion die op een veilige en niet chemische manier de luizen dood en maar 15 minuten hoeft in te werken. Omdat na 9-10 dagen de neten uitkomen, is het belangrijk om dan de behandeling te herhalen.

Twijfel je nou welk product geschikt voor jou is? Je kunt op de site van Prioderm een productwijzer vinden waarmee je er heel makkelijk achter kunt komen welk product jij moet gebruiken om van je hoofdluis af te komen.

image

Mijn ervaring met Prioderm.

Nu ben ik zelf al heel wat jaartjes luisvrij en op het haar van mijn zoons waren ook niet echt luisjes voorhanden, dus ik kon de luizen en neten dodende lotions dus niet echt testen op doeltreffendheid, totdat er een luizen epidemie op school uitbrak en ik dus de preventieve lotion in huis had!

Meteen toen ze thuis kwamen heb ik de spray in hun haar gesprayd. Dat ging eigenlijk heel makkelijk, gewoon het haar even doorkammen, (Floris heeft wat langer haar) en op droog haar in het haar sprayen. Even goed doorkammen zodat het overal komt en als het goed wat waren ze helemaal beschermd!

Op de verpakking staat dat de spray een neutrale geur heeft, nu vond ik hem inderdaad niet heel sterk ruiken, maar je moet geen bloemetjes geur verwachten. De geur ruik je al snel niet meer en is ook niet storend.

Uiteindelijk kwamen we de epidemie helemaal door zonder besmet te worden met hoofdluis! Ik denk zeker dat de spray daar ook een aandeel in gehad heeft!

 

Ben je op zoek naar nog meer informatie of wil je weten waar je de producten van Prioderm kunt aanschaffen? Kijk dan op de site van Prioderm. Lees voor het kopen de aanwijzingen op de verpakking.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Prioderm.

 

Misschien vind je dit ook leuk

5 comments

simpel, met een snufje liefde 6 september 2016 - 06:15

Ik krijg daar altijd de kriebels van. Ik heb het gelukkig nog niet nodig gehad bij mijn kinderen.

Reply
Cindy - levenalsmama.nl 29 augustus 2016 - 22:27

Bah ik krijg al de kriebels als ik dit alleen al lees. Ik heb vroeger ook ZO VAAK hoofdluis gehad, dat was echt verschrikkelijk. Ik hoop dat mijn kinderen dit bespaart blijft. Goed om te weten dat er zo’n preventieve spray bestaat.

Reply
jodi - liefthuis 29 augustus 2016 - 11:40

Deze ga ik onthouden. Ik had vroeger wel eens luizen en met haren tot mijn billen was dat altijd een ellende om er uit te krijgen.

Reply
Lilian 29 augustus 2016 - 07:58

Handig artikel. Ik heb vroeger ook hoofdluis gehad. Ik was altijd blij dat ik als laatste aan de beurt was, zo wist niemand in de klas dat ik hooftluis had. Omdat ze het op alfabetische volgorde deden van achternaam en mijn achteraan begint met een w.

Reply
Channa 29 augustus 2016 - 06:53

Pff krijg altijd al jeuk bij het woord luis! Hier gaat de oudste sinds vorige week naar school, ik hoop zo dat er daar geen luizenepidemie uitbreekt!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.