Hoe overleven jullie als pretpark gekken de wintermaanden? Die vraag krijgen we vaak. Nou lieve mensen, het is afzien. Nee hoor, er zijn inmiddels genoeg attractieparken die ook in de wintermaanden geopend zijn. Hebben wij even geluk! Maar wat ons betreft mogen er weel meer indoor parken komen. We leven toch in een land waar je nou eenmaal geen weer garantie hebt. Gelukkig is er in het Drentsche Coevorden een echt indoor pretpark. Niemand minder dan Kabouter Plop himself plantte zijn wortelen in Drenthe. Juist, ik heb het over Plopsaland. Ik bezocht, in Januari Plopsaland met 2 van onze kinderen vergezeld door oma.

 

Rustige Dag

Oh heelijk zo’n extra vrije dag in Duitsland, terwijl iedereen in Nederland op school zit kunnen wij in alle rust genieten van een dagje plopperdeplop in Coevorden. Nou ja, Dalen. Dit keer ging ik erop uit met Mees (7),  Pipp (3) en Oma (Onbekend). Mijn gevoel zei dat hun de juiste leeftijd zouden hebben voor dit park. Of dat ook zo is? Dit lees je terug in mijn eindconclusie. Spannend! Waar ik al wel gelijk in kreeg, het was een rustige dag. We konden dus in alle rust genieten van een dagje spelen, ontdekken en natuurlijk achtbaan rijden!

Vlog

Heb je nou helemaal geen behoefte om alles te lezen, maar ben je stiekem wel erg nieuwsgierig geworden naar Plopsa Indoor Coevorden? Check dan onderstaande Vlog, dit geeft een leuke sfeerimpressie van het park.

Warm welkom

Wie Plopsaland zegt weet dat je terecht zal komen in een vrolijk en kindvriendelijke omgeving. Vanaf het moment dat we binnen kwamen werd er letterlijk een warme deken aan vrolijkheid over ons heen geslagen. Het ziet er tot in detail gewoon goed uit. Een eerste indruk is zo belangrijk. En ze weten precies bij Plopsa hoe ze dat moeten aanpakken.

Je stapt letterlijk een andere wereld binnen. Je komt binnen op een prachtig mooi plein omringt door een geweldig decor met een sprookjes achtig dorp als thema.  Er heerst een heerlijk klimaat, dus de jassen kunnen uit. Eerst maar even opzoek naar de garderobe.

Garderobe – Kluisjes

Plopsa Coevorden maakt gebruik van een kluisjes systeem. Voor een betaling vanaf 5 euro kan je de hele dag je spullen opbergen in een kluisje. Deze kluisje verzegel je met een code naar wens. Je kan de hele dag je kluisje openen met deze code. Een klein kluisje is kost 5 euro, een grote is 10 euro. Gezien onze bagage zouden we een groot kluisje moeten nemen (4 jassen en een tas).  10 euro vinden we toch wel wat aan de prijs, gelukkig het is niet druk in Plopsaland, dus wij besluiten onze jassen lekker mee te nemen in de buggy.  In de garderobe ruimte hangen reclame borden van de andere Plopsa-parken, een mooie eyecatcher welke dan ook gelijk de aandacht van onze kinderen trekt, daar willen ze overal wel naar toe. Slimme zet Plop!

Lets Go Out!

Laten we snel er op uit gaan in dit sfeervolle park. We beginnen maar even rustig met de draaimolen. Nou ja rustig? De kids willen gelijk naar de eerste verdieping van de carrousel, welke vooral voor oma een leuke klim is. En daar waar mijn moeder en ik kiezen voor een bankje gaan de kinderen in een draaimolen in een draaimolen. Kinderen en draaidingen, het gaat toch altijd weer goed samen. De keuze van de kids zorgden er wel voor dat we gelijk een mooi overzicht hadden van het park en achter ons hoorden we de kinderen al draaiende roepen “daar wil ik in!!” . Volgens mij beloofd dit een vermakelijke dag te worden! Lets go!

Attracties

Plopsa indoor kent 13 echte Attracties. Van zweefmolen tot aan een achtbaan, van bootjes tot een vrijeval. De meest bekende kinderattracties zijn hier in het park te vinden. Bijna alle attracties zijn ook geschikt voor de jonge bezoekers. Plopsa biedt 2 attracties waar iedereen in kan, ongeacht je lengte. Dit zijn de Carrousel en de Bumbamolen. Vanaf 85 cm mag je in de 3 extra attracties en vanaf 1 meter kan je bijna in alle attracties. Voor de wat grotere kinderen is er de Anibus, daarvoor moet je een minimale lengte van 120 cm hebben. Het attractieaanbod laat duidelijk zien dat dit park geschikt is voor peuters tot het basisschoolkind.  Het mooie is dat de meeste van deze attracties in de grote hal te vinden zijn. Zelfs de achtbaan en de vrijeval zijn indoor.

Attractie uitgelicht – Wickiebaan

De wickiebaan is achtbaan van de Duiste fabrikant Zierer. Zierer begon in de jaren 70 als achtbaan bouwer en heeft vandaag de dag meerdere attracties op zijn naam staan. Zo is e vuurtoren in Plopsa ook van Zierer. De meest bekende baan van Zierer is de Keverbaan. Deze vaak rode baan was in de jaren 90 niet weg te denken in pretpark-land. Met zijn lieveheersbeestjes trein was dit de familie achtbaan. De achtbaan zelf staat nog steeds in vele parken, maar dan met een wat stoerdere trein. In de jaren 90 bouwde Zierer de Force modellen, de Wickiebaan is zo’n standaard Force model. Wist je wel dat de donderstenen in Avonturenpark Hellendoorn ook een Force model is? De belevenis van de Wickiebaan is natuurlijk heel anders, omdat deze baan door het donker heen gaat. Wat ons betreft is hier dus goed over nagedacht. Plopsa indoor parken zijn relatief nieuw, maar plaatsten een standaard achtbaan die we eigenlijk overal wel kennen. Door de rit grotendeels in het donker te laten rijden krijg je toch het gevoel te maken te hebben met een nieuwe ervaring. Niks mis mee en wat ons berteft een goed passende baan binnen de doelgroep van Plopsa.

Hoe vinden onze kids de achtbaan?

Ik denk dat de achtbaan de meest geliefde attractie is van Plopsa indoor Coevorden, althans wel bij die van mij. Mees (7) is een echte achtbaan fan en vindt daarmee de achtbaan zelf iets aan de saaie kant, maar de belevenis door het donker onder de sterrenhemel maakt de baan, ook voor Mees, leuk! Pipp (3) is een grote fan van de baan. Het is een en al avontuur voor hem die hij het liefste samen met Oma beleefde. Vanwege de rustige dag konden we steeds blijven zitten, wat had Pipp een geluk met een oma met zo’n stalen maag!

Ontdekken en spelen in Studio 100 sferen

Naast de 13 Kermis atrracties kent Plopsa ook veel speel activiteiten.  Je kan helemaal los gaan op de K3 LED- dansvloer. Waarbij jij zelf de superster kan uithangen terwijl je tussen de spotlights mee danst op alle bekende hits van K3. 

Een beetje jammer dat in ons geval de LED vloer niet werkte, waardoor het effect wel weg viel, maar van jaren terug  kennen wij deze leuke disco wel en dat was toen een groot succes bij onze inmiddels pubers in huis. Van andere gasten begrepen wij dat de vloer al jaren niet meer werkt, of dit klopt? geen idee, het lijkt me in ieder geval slim om deze LED- vloer weer in werking te stellen, want het is zo leuk!.

Een ander leuke ontdekking is het Piratenschip van Piet Piraat. Het is eigenlijk niet meer dan een groot pronkstuk aan decor, maar wat voelt het stoer als je even op het schip staat! AHOY! roept Mees terwijl hij uitkijkt over het water en een vlot voorbij ziet komen. De feeling is er zeker, hoewel het ook leuk geweest was als je op het schip zelf iets mee op ontdekking kon, want wij zijn eigenlijk allemaal reuze benieuwd hoe de kajuit van Piet Piraat er uit ziet.

 

Speeltuinen

Zowel binnen als buiten zijn er speeltuinen te vinden. De bumbas Speeltuin vindt je midden in de hal en is de speelplek voor de allerkleinsten. Speciaal op maat gemaakt kan elke peuter hier lekker klimmen, schommelen en glijden. De speeltoestellen zijn ook nog voorzien van leuke speelelementen.  Het Bumba thema maakt het natuurlijk helemaal af. Erg leuk! Voor de wat grotere kinderen is er een klimboom. Deze klimboom behoort tot niemand minder dan Kabouterplop. Het is een standaard indoorspeeltoestel verkapt in een mooie boomhut. De boomhut zegt al genoeg, het speeltoestel bevindt boven . Onderaan de boom is een ballenbak, hier kan je van beneden gewoon in, of je gaat via de glijbaan naar beneden vanuit de boomhut. Drie keer raden wat onze kinderen het leukste vonden?

Outdoor

Hoewel Plopsa Coevorden een indoor park is, heeft het ook een outdoor gedeelte. Hier vindt je o.a De brandweer autos, waarbij je brandjes moet blussen, de maya speeltuin, speel fontijnen, klimberg met glijbaan en de allerleukste attractie wat onze kinderen betreft, Het K3 verkeerspark. Hier kan je al kind zelf in een electrische auto besturen en deelnemen aan het verkeer binnen een leuk parcours. Is je benzine op? Gelukkig is daar over nagedacht want halverwege is een tankstation waar je even bij kan tanken. Naast de speeltuin en attracties vindt buiten ook een kinderboerderij geheel in het thema van Heidi.

Shows

In Plopsa Coevorden zijn gedurende het seizoen diverse shows. De Bumba show is een van de bekendste en wat ons betreft ook de leukste show van allemaal. Wij hadden geluk dat tijdens ons bezoek er een Bumba show gepland stond. Iedereen kent Bumba van Tv. Het leuke is dat Bumba op tv geen cartoon, maar een pop/kostuum  is en deze leuke clown speelt de hoofdrol in de show. Het lijkt daardoor nog echter dan dan dat je oog in oog staat met een tekenfilm karakter. De bumba show is net als zijn tv show, kort en krachtig. Voor de peuter een duidelijke taal, met muziek en vrolijkheid. De meest bekende karakters van Bumba komen voorbij wat de show nog leuker maakt.

Bumba Show
Bumba Show
Bumba Show

Naast de bumba show zijn er de hele dag meet and greets met diverse Studio 100 karakters, deze karakters geven vaak ook nog een klein dansshowjte weg. De leukste meet and greet was bijna op het eind, het confettifeest, naast muziek staat deze show natuurlijk in het teken van confetti. En wie confetti zegt, zegt Feest!

Confetti Feest
Confetti Feest

Horeca

Plopsaland Coevorden kent 3 horeca punten. Op het moment dat wij er waren was hiervan slechts 1 geopend. Dit was het Ploprestaurant, dit is tevens het restaurant met het grooste aanbod. Het Ploprestaurant biedt een standaard aanbod van Friet met snacks. Uiteraard is een  kindermenu box ook te koop. Tevens kan je er Poffertjes en pannenkoeken krijgen. Voor een kop  koffie met gebak (appelgebak, donut of muffin) kan je ook terecht bij Plop. Ijs, slushpuppy mag natuurlijk niet ontbreken.

Prijzig

En dan, de prijzen…. Wie plopsa zegt, zegt cashen. Hoe leuk het park ook mag zijn, je kan er niet om heen dat de prijzenvan oa horeca afwijken van wat we in Nederland gewend zijn. Een kidsbox bestaande uit een frietje, frikandel, pakje capri sonne en een kleurplaatje kost 7,50 euro. Voor poffertjes met een pakje capri Sonne betaal je een kleine 7 euro. Een normaal menu varieert tussen de 10 en 14 euro (dit is exclusief drinken). Een gemiddeld gezin van 2 kinderen plus 2 ouders is al snel  tegen de 50 euro kwijt voor even een snackmenu met drinken. Je bent natuurlijk niet verplicht om dit te kopen, het is in Plopsa toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Bolderkarren zijn overigens niet toegestaan, dus voor iedereen die denkt karren vol eten en drinken mee te nemen, helaas. Hou het bij een rugtas of maak extra ruimte in je kinderwagen .

Poffertjes eten
Plop Restaurant
Poffertjes eten

 

Shops

Plopsaland Coevorden kent 1 winkel waar je natuurlijk diverse studio 100 merchandise en speelgoed kan kopen. Van elk bekend studio 100 figuur is wel iets te koop.  Ook hier geldt het dat je voor de studio 100 producten een behoorlijke prijs moet betalen. Mensen weten dit maar al te goed, want zelfs het personeel benoemde dat je bepaalde producten bij een prijsstunter goedkoper kon kopen. Duur of niet, zo’n winkel is natuurlijk super leuk om even door heen te lopen. Het aanbod die ze er hebben vindt je natuurlijk niet allemaal in de winkels, waardoor de prijs voor sommige mensen niet van waarde is.

Hoe komt het toch dat Plopsa andere prijzen hanteert?

Dat Plopsa andere prijzen hanteert dan omliggende parken zit hem mogelijk in het feit dat Plopsa uit België komt.  In een artikel was ooit te lezen dat mensen in België meer neerleggen voor een dagje uit dan in Nederland. Als mensen in Belgie er op uit gaan, gaan ze ook een dagje uit, ze laten alles thuis, behalve de portemonnee. Uit eigen ervaring weten wij dat wanneer wij parken in België bezoeken, (bijv Bobbejaanland) dat de horeca prijzen veel hoger liggen. Of het artikel klopt? daar kan ik geen uitspraken over doen. Het komt er dan wel op neer dat de Belgische prijzen gewoon in Nederland gehanteerd wat dan wel verklaard waarom het duurder is. Echter nu Plopsa ook in Polen is gevestigd en bezig is met een filiaal in Tsjechië ben ik reuze benieuwd of daar ook de “Belgische prijzen” worden voort gezet. – maar dat is natuurlijk weer een ander verhaal.

Conclusie

Plopsaland Coevorden is een kleinschalig, maar leuk indoor park welke je het hele jaar door kan bezoeken. Het park heeft een prachtige thematisering welke echt tot in detail is uitgewerkt. Je bevindt je in een andere wereld en dat geeft een sprookjesachtig gevoel. Het heeft voor een bepaalde doelgoep voldoende aanbod aan attracties en speeltuinen. De Bumba show is een absolute must see, vooral voor de kleintjes. De kracht van Plopsa ligt hem dan ook in hun karakters en de uitwerking hiervan in dit indoor park. Wij adviseren plopsa zeker voor een dagje weg als je in de buurt bent en je kinderen into studio 100 zijn.

Voor wie is het park geschikt?

Hoewel het park aangeeft dat het geschikt is tot 12 jaar zet ik de leeftijdgrens op 8 jaar. Onze Mees (7) vond het leuk, heeft zich er ook prima vermaakt, maar qua attractie aanbod gaat hij liever voor de thrillrides en deze ontbreken in Plopsa Coevorden.  Natuurlijk vindt een kind van deze leeftijd het super leuk om te spelen, maar als ik dan kijk naar de dagprijs van 21,50 euro, dan kan ik met Mees beter iets anders opzoeken. Pipp daarentegen voelde zich de koning van het plopsarijk. Hij heeft echt de ideale leeftijd voor het park. Hoewel je voor een 3 jarige ook 21,50 moet betalen loont dit in mijn ogen wel meer, dan voor een ouder kind die meer van thrillrides houdt.  Ik ga dus geen uitspraken doen of de entree prijs het waard is, dit kan jij als ouder zelf het beste inschatten. Ik kan we zeggen dat ik bewust de andere 3 kinderen thuis heb gelaten, omdat ik het park niet passend vond bij hun leeftijd. Zal ik in de toekomst weer gaan dan maak ik er een 1 op 1 uitje van met Pipp.

 

En dan een kritische Noot

Bij aankomst zagen we al gelijk dat het buitengedeelte nodig een opfirs beurt kon gebruiken. Het oogt alleemaal een beetje vergaan. Het plopsalogo wat toch echt een Eyecatcher moet zijn, is niet meer in goede staat. Dit kan in mijn ogen niet, het is je visiste kaartje.  Ook zagen we, toen we eenmaal buiten waren, dat het buiten echt wel verouderd, dan wel niet versleten is. Kleuren zijn verschenen, tja, dat kan wel anders.

De prijzen, tja, we kunnen er niet om heen, ik denk dat ik hierboven al het een en ander heb uitgelegd. Het staat je altijd vrij om zelf eten en drinken mee te nemen, maar als ik kijk dat het goedkoopste waterijsje 3 euro kost, ja dan denk ik wel, waarom? We snappen dat in Belgie andere prijzen worden gehanteerd, maar dit park staat in Nederland en dan ook nog in het nuchtere noorden.

Wil je ook een dagje Ploppen in Coevorden? Bestel dan Hier je ticket.

 

  • Wegens coronavirus is heeft plopsa coevorden op maandag 16 maart besloten om hun deuren te sluiten, hou de site in de gaten wanneer het park weer open gaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.