PLOG | Plopsa Indoor Coevorden met Laurens verjaardag.

by Tamara
Plopsa Indoor Coevorden

Op dinsdag 6 juni was Lauren jarig! Onze kleine tuttebel werd alweer twee en aangezien we het in het weekend al heel uitgebreid gevierd hadden, besloten we om op haar verjaardag een dagje weg te gaan. Maar waar ga je dan naartoe met een kleuter en twee peuters? Het eerste plan was om naar slagharen te gaan, maar toen het onderweg maar bleef regenen, besloot ik op mijn telefoon op zoek te gaan naar een overdekte speeltuin. Nu gaan we regelmatig een weekendje naar Centerparcs de Huttenheugte en elke keer als we daar zijn zeggen we dat we écht eens naar Plopsa Indoor Coevorden moeten. Nu is dat helemaal overdekt, dus de keuze om daar naartoe te gaan was al snel gemaakt!

 

PLOG Plopsa Indoor Coevorden.

Het was de dag na Pinksteren en hoewel er een heleboel kinderen zijn die vakantie hebben, was het heel erg rustig! Toen we bij de kassa stonden schrokken we om eerlijk te zijn wel een beetje van de prijs. Voor kinderen vanaf 1 meter en volwassenen betaal je 20 euro per persoon en voor kinderen van 85 cm tot 1 meter 10 euro. We zijn met zijn vijfjes en dus moesten we incl parkeerkaart bijna 80 euro aan entree betalen. Nu hadden we het geluk dat we onze abonnementen van Wildlands bij ons hadden, want daarmee krijg je korting op de entreeprijs. Dat scheelde toch maar mooi 30 euro!

Wat is er te doen in Plopsa Indoor Coevorden?

Als ik dan toch aan het zeuren ben, ik had er eigenlijk iets meer van verwacht. Het is allemaal heel mooi vormgegeven en er is ook echt wel genoeg te doen, maar nadat we een rondje hadden gelopen dacht ik wel zoiets van: ‘Nou, dit is het?’ Het is eigenlijk gewoon een grote hal met diverse attracties in bijvoorbeeld een Piet Piraat thema, een Wicky de Viking thema en bijvoorbeeld een K3 thema. Maxim vond vooral de achtbaan heel erg leuk, die door het donker gaat. Floris was helemaal weg van de Kabouter Plop speelboom en de ballenbak en Lauren vond alles van Bumba heel erg leuk. De kinderen hebben zich echt prima vermaakt ondanks dat het dus niet echt groot was.

Toen het weer wat opklaarde zijn we even naar buiten gegaan. Hier heb je een geitenweide met een Heidy thema, een Piet Piraat speeltuin en een K3 brandweer attractie en een K3 verkeerspark. Dit is vooral leuk voor iets oudere kindjes vanaf 4 jaar.

Het eten in  Plopsa Indoor Coevorden.

Toen we weer binnen waren kwamen we erachter dat het al 2 uur was geweest en we waren helemaal vergeten te eten! Dus we schoven aan bij het enige restaurant en terwijl de jongens in de ballenbak speelden, wachtte ik tot Richard klaar was met eten halen. Dat duurde heel erg lang, we hadden verwacht dat aangezien het zo rustig was, het eten vast zo klaar zou zijn, maar het duurde echt wel ruim 20 minuten voor het klaar was. Toen Richard met het eten kwam en hij vertelde dat hij 42 euro kwijt was, schrok ik stiekem wel een beetje. Voor een kindermenu betaal je €7.50 per stuk en Richard en ik hadden allebei een hamburger met wat patat voor €10 euro per menu. Bij ons menu zat geen drinken dus dat hebben we later nog gehaald. Weetje, ik vind het echt geen probleem om wat meer voor wat eten te betalen en ik ga tijdens een uitje echt niet letten op wat het eten kost, maar ik vind wel dat als je al een hele hoge entreeprijs betaald en je daar wil eten, dat je dan wel écht heel erg veel geld kwijt bent. Bovendien was het eten nog behoorlijk koud ook, wat ik dan ook weer een beetje zonde vond.

Na een paar uur hadden we eigenlijk alles wel gezien en na allemaal een cadeautje uitgezocht te hebben, gingen we weer naar huis. Met 3 kimderen die een superleuke dag gehad hadden en dat het voor papa en mama dan een beeeeetje duur was. Tja, dat was het dan wel waard!

 

Conclusie, Plopsa Indoor Coevorden is heel leuk voor kinderen van 1 tot ongeveer 8. Je kunt je er best een paar uur vermaken, maar voordat je gaat zou ik wel even kijken of je een kortingsbon kunt vinden en je eigen eten en drinken meenemen is een aanrader!

Ben jij wel eens in Plopsa Indoor Coevorden geweest?

Misschien vind je dit ook leuk

11 comments

Chantal van Kleunen 5 augustus 2020 - 19:58

Afgelopen maandag ben ik er geweest met mijn man en zoontje van vier. Ik ben het met je eens. Veel te duur voor wat je er voor terug krijgt. Wij vonden dat er qua eten ook erg weinig keus was, eigenlijk alleen ongezonde dingen. Ik had gelukkig twee vrijkaarten en kocht het derde kaartje online via de officiële site voor 13 euro (je kunt een dag kiezen en dan zelf je korting kiezen). We zijn vorig jaar in Plopsaland de Panne geweest en vonden dat veel leuker, daar hadden we korting voor van Albert Heijn. Nauwelijks wachtrijen daar. In Coevorden draaiden sommige attracties om en om en stond je dus erg lang te wachten. We hebben drie kwartier erover gedaan om wat te eten te halen in het restaurant. Er is nog een snack corner, met nog minder keus. Nee wij gaan echt niet nog eens. De week ervoor gingen we naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen en dat is wel echt een aanrader.

Reply
Boompje 9 juni 2017 - 22:48

Wij zijn inderdaad ook een keer geweest en voor de kleintjes is het wel leuk. Maar de prijs staat niet in verhouding met wat je ervoor terug krijgt, zowel entree als eten en drinken.
Mijn tip is om bijvoorbeeld op VakantieVeilingen te kijken. Had ik ook gedaan 2 kaartjes voor € 20 en je kon extra kaarten bijkopen voor € 13,50 ofzo.

Reply
Frank 9 juni 2017 - 06:12

Nog nooit geweest, maar gezien de prijzen ga ik liever naar efteling of iets.

Reply
Cassandra 8 juni 2017 - 22:35

Wat een prijzen ? Ik ben er nog nooit geweest, maar denk ook niet dat ik ga ?

Reply
Caro 8 juni 2017 - 14:28

Hier vorige week naar plopsa de panne geweest. Vond het niet helemaal zijn geld waard… Dochterlief is nog maar 83cm en 25m. Maw ze mag (zelfs onder begeleiding) zo goed als nergens op! Een ballenbad met een ieniemienie speeltuintje, en een enkele attractie. Dat was het.
Daarentegen naar pairi daiza geweest, en dat was TOP! Een hele grote speeltuin, supervriendelijk personeel en veel diertjes. Dochtertje vond die dag veel meer geslaagd!
(En nog een paar euro’s goedkoper dan plopsa ook! ? )

Reply
Joyce 8 juni 2017 - 09:16

Wij zijn inmiddels 4x geweest en ik heb nog nooit betaald. Wij winnen elke keer kaartjes bij de vriendenloterij haha! Ook eten koop ik er eigenlijk niet, hoogsten een ijsje. Wij nemen gewoon een lunchbox mee.

Reply
Tineke 8 juni 2017 - 08:46

Nog nooit geweest, mijn zoontje is er net iets te jong voor. Maar later zullen wij er vast wel eens naartoe gaan.
Liefs

Reply
Ennehh 8 juni 2017 - 07:20

Ben er 1 keer geweest met mijn moeder, stiefvader en mijn zoon. Voor de entree waren we ook rond de €70 kwijt en na 2 uur had mijn zoon het alweer bekeken, vind ook dat er vrij weinig figuren rond lopen van programma’s. Wij zoeken de volgende keer wel een groter iets op.☺

Reply
Heleen 8 juni 2017 - 06:45

Helemaal eens met je conclusie! Gelukkig hadden wij zelf eten mee, maar we wilden de kinderen wel trakteren op een ijsje. De prijzen beginnen bij €2 per stuk! Wij hadden overigens wel korting geregeld voor de kaartjes . 5 jarigen zijn bijvoorbeeld gratis als je van te voren online een kaartje koopt. Het K3 verkeerspark was voor mijn jongens van 3 en 5 favoriet!

Reply
Patricia 8 juni 2017 - 06:43

Nog nooit geweest, omdat het echt niet bij de deur is. Dat het zo duur is, is jammer maar wel te verwachten bij zo’n commerciële club als Studio 100. Denk dat wij sowieso sneller naar pretpark in Vlaanderen zouden gaan.

Reply
Josan 8 juni 2017 - 06:42

Nee, ik ben daar nog nooit geweest over het algemeen mijd ik kindvriendelijke binnenspeelparadijzen. Vooral wanneer ze in het hoge Noorden liggen. Veul te ver weg.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.