Plog dagje Burgerszoo!

by Tamara

‘Tamara? Wanneer ga je die blog over Burgerszoo nou online zetten?’ Ehh ja. Die blog was ik dus helemaal vergeten. Een hele tijd geleden gingen we dus een dagje naar Burgerszoo en kreeg ik heel erg veel vragen of ik er een blog over wilde schrijven. Blog helemaal getypt, foto’s toegevoegd en blog vergeten. maar goed, Toen ik gisteren de vraag kreeg of ik hem alsnog wilde publiceren, besloot ik hem maar gewoon in te plannen! Lezen jullie mee?

 

Vorige maand gingen we een dagje naar Burgerszoo. Voor mij was het de eerste keer sinds jaren! Ik ben er wel een keer geweest toen ik nog heel erg klein was, maar daar herinner ik me niet zoveel meer van. We hebben zelf al jaren een abonnement op Wildlands en daarom vond ik het altijd zonde om naar een andere dierentuin te gaan, maar ik hoorde van heel veel mensen dat Burgerszoo echt een aanrader was en aangezien Floris al tijden roept dat hij een keer echte haaien wil zien, besloten we maar eens te gaan! Kijken jullie mee?

Kijk mee met ons dagje burgerszoo!

Op zaterdag doen we altijd weekboodschappen en hoewel Richard best wel vroeg weg was gegaan, was hij toch best laat terug, waardoor we pas rond tien uur in de auto zaten. Rond half 1 waren we in het park en konden we meteen beginnen! Het eerste dat we zagen toen we in het park waren, waren de pinguïns! Mijn lievelingsdieren! Haha! Sorry je zou mij al heel erg blij maken met een hele dag Pinguïns kijken. Ja ze stinken, maar ik vind ze zo ontzettend leuk!

 

Pinguinsss! Mijn ultieme lievelingsdieren! Ik vind ze echt geweldig!

 

 

 

Zoals ik al vertelde, ben ik al eens eerder in deze dierentuin geweest, alleen was ik toen zo klein dat ik me er niets meer van herinner. Het was dus voor ons allemaal een hele nieuwe ervaring, en wat voor één!

Het park zelf deed me qua sfeer een beetje denken aan het oude Noorder Dierenpark in Emmen. Veel groen, veel bomen en een beetje dat ouderwetse dierentuin gevoel, alleen dan veel uitgebreider. Het is een prachtig en heel erg veelzijdig park, vol met allerlei soorten dieren, dingen om te doen en heel veel groen. Het park is prachtig aangelegd, je hebt hele duidelijke looproutes en het is vooral ruim opgezet. We waren echt heel erg positief verrast en hebben allemaal onze ogen uitgekeken!

Welk park heeft onze voorkeur?

Ik kreeg dus een aantal keren de vraag welk park ik zelf mooier vind, Wildlands of Burgerszoo. Het is een hele lastige vraag, want de beide parken zijn niet echt met elkaar te vergelijken. Ik hoor mensen altijd zeggen dat Wildlands sfeer mist in vergelijking met andere parken, maar dat is natuurlijk niet zo gek bij zo’n relatief nieuw park. Het park heeft even de tijd nodig om alle planten mooi te laten groeien en een goede richting te zoeken. Ik denk dat je het zo moet zien, als je naar een park wil met heel erg veel dieren waarvan er toch wel een aantal in wat kleinere hokken zitten, maar wel het echte dierentuin gevoel wilt ( of gewoon dol bent op Aquariums) dan moet je naar Burgerszoo gaan. Maar als je veel dingen wilt doen, op zoek bent naar een soort themapark met dieren en ook atracties wilt, dan is Wildlands een aanrader. Maar nogmaals, ik vind ze niet echt met elkaar te vergelijken.

 

Of we nog een keer naar Burgerszoo zouden gaan? Ik denk het wel! Alleen de volgende keer gaan we wel op een iets rustiger moment, het was nu namelijk echt waanzinnig druk in het park!

Wat is jouw lievelingsdierentuin?

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.