Plantenbieb | Tour du bieb!

by Plantenbieb
We hadden hem jullie beloofd, dé plantentour. Hoe ziet een huis van een heuze plantenbieb owner eruit? Om nou te zeggen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, dat gaat wat ver, maar het kleurt hier aardig groen moeten we zeggen! Nieuwsgierig geworden naar wat er hier zoal huist? Kijk mee!
Het grootste deel van de planten hadden we al, maar af en toe plukken we natuurlijk zelf ook wel eens pareltje uit de bieb. Marjon’s favoriet van afgelopen seizoen is toch wel deze marble queen.
Kirstin’s grote trots, de wijlen Alocasia Zebrina, die deze winter niet heeft overleefd door een zekere overwaterende man, mag ook absoluut niet ontbreken in dit overzicht. De Strelitzia Nicolai treed in haar voetsporen. Er was geen Zebrina die dit gat kon dichten…
Daarnaast hebben we van de donatiepot ook wat mooie exemplaren gekocht (in een eerder blog lees je hoe dit werkt).  Zo kochten we onder andere een Lepismium, string of turtles, tradenscantia tricolor en een prachtige string of Dolphins, die zijn naam dankt aan de blaadjes die sprekend op klein dolfijntjes lijken. We proberen van de donatiepot planten te kopen die niet iedereen heeft en die makkelijk te stekken zijn.
We hopen aankomend seizoen weer wat bijzondere exemplaren op de kop te kunnen tikken die we met jullie kunnen delen. Letterlijk, in onze bieb!
Dit is namelijk de laatste blog van Plantenbieb. Onze focus gaat straks weer naar onze plantjes en de bieb. We hebben aankomend seizoen weer veel leuks in petto. Zo klussen we achter de schermen aan een nieuwe kast met extra veel ruimte voor leuke plantjes. Ook geven we bij 750 volgers een prachtig stekkenpakket weg. Houd onze facebook- en instagrampagina @plantenbiebassen in de gaten voor alle ins en outs en kom vooral eens langs bij Plantenbieb Assen!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.