Plantenbieb | Luxe problemen

by Plantenbieb
De kerstdagen zijn in aantocht, de plantjes moeten een kléin beetje plaats maken voor nog zo’n groene rakker, want uiteraard is er nog best plek voor een boom in huis :). De verlanglijstjes zijn gereed: plantjes, potten, neemolie, stekpoeder… herkenbaar? Deze week bespreken we een aantal ware luxe problemen waar je als plantenliefhebber tegenaan loopt. Een feest der herkenning als het goed is! En zo niet, dan is het tijd voor meer planten :).
Je kunt nóoit genoeg planten hebben
Want dat is ons motto. In het interview met RTV Drenthe gaven we het al aan, planten geven je zuurstof, ze maken je gelukkig, dus je kunt nóóit genoeg planten hebben! Hoe vol je ook denkt dat je huis staat met planten, voor dat éne exemplaar waar je tocht echt een beetje verliefd op bent geworden is er met wat schuiven, passen en meten áltijd nog wel een plekje te vinden. Tot dat moment dat de man begint te steigeren, ze hebben ons door! We hebben menig plant naar binnen gesneakt zonder dat ze er erg in hadden (geen geintje, serieus gróte planten). Maar als hij ‘s avonds op de bank ploft, naar de tv loopt en wat schuift met een plant zodat hij het hele beeld kan zien, en tijdens het koken door de stekjes het keukenraam niet meer kan zien, is het moment daar. Betrapt. ‘We hebben nu genoeg planten (?!), je koopt voorlopig maar even niks meer!’. In de bieb stonden dit seizoen gelukkig ook regelmatig pareltjes waar we met liefde nog een plekje voor vrijmaakten. Het mooie hiervan, het kost niets, dus valt niet onder de noemer ‘een plantje kopen’ ;). Plantenverboden worden behendig omzeild!
Nooit met lege handen lopen
We kunnen ons nog wel herinneren dat als we vroeger lekker buiten aten en je liep na het eten naar binnen, dat je dan achter je hoorde: ‘Nóóóit met lege handen lopen!!!’. Nou, die gedachte hebben we vastgehouden. Als een van ons in een voet over de drempel zet in een tuincentrum, gaat het mis. We komen nooit thuis met waar we voor kwamen, maar wel áltijd met meer dan de bedoeling was. Dan ga je heen voor potgrond, kom je thuis met zes planten. Kak, potgrond vergeten, nou ja, volgende week maar! Kan ik meteen die twee leuke kleine plantjes meenemen, toch wel spijt dat ik die heb laten staan… Herkenbaar?
Houd grip op je collectie 
Hoe hou je nou het overzicht, met zoveel planten! Hiervoor is een héle leuke app beschikbaar, waar wij dankbaar gebruik van maken: Vera! In deze app kun je, zelfs per kamer, bijhouden welke planten je allemaal hebt. Kek fotootje erbij. Per plant kun je invullen wat je eraan wilt doen qua verzorging (bewateren, voeden, verpotten etc.), je krijgt dan een pop up als je iets moet doen. Super handig! En erg leuk om je hele collectie in een mooi overzichtje bij elkaar te hebben. Tip, niet aan de man laten zien, die schrikken dan alleen maar weer als ze de harde cijfers zien. En een huis vol planten is net een tuincentrum, de parkeerplaats staat vol maar als je binnenkomt denk je: ‘Waar is iedereen?’. Zo verdeeld over het huis valt het eigenlijk nog best wel een beetje mee met de hoeveelheid… Benieuwd naar hoe dat er dan uit ziet? Volgende maand nemen we je mee op plantentour!

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.