Plantenbieb Assen | Even voorstellen

by Plantenbieb

Even voorstellen: wij delen plantjes!

Hé, jij daar! Plantengekkie! Éven loskomen van die plantenspuit, haal je handjes uit de aarde en maak een paar minuten tijd, dan kunnen we ons even aan je voorstellen. Wij zijn namelijk de nieuwe gastbloggers over plantjes van The Mommy Diaries!

Wij zijn Kirstin en Marjon, beiden 34 jarige Assenaren en maar liefst 30 jaar vriendinnen. Naast onze liefde voor elkaar delen we ook onze liefde voor plantjes. En liefde moet je delen, dus via deze weg willen we onze liefde voor plantjes graag delen met jullie! We stellen ons eerst even aan jullie voor.

Mijn naam is Kirstin en ik ben al meer dan de helft van mijn leven samen met mijn man Coen. Samen hebben wij maar liefst vier kinderen. Elf jaar geleden werden wij ouders van een zoon en daarna kregen wij nog drie dochters van nu 8, 5 en 3 jaar oud. Een drukke, maar gezellige bende is het hier in huis. Elke leeftijd heeft zijn charme! Ontspanning vind ik, naast het bezig zijn met de planten, ook in winkelen, afspreken met vriendinnen en koken/bakken.

En mijn naam is Marjon, ik ben getrouwd met mijn grote jeugdliefde Gerard. We hebben samen twee kindjes, een dochter, Mare (juli 2017) en een zoon, Lasse (februari 2020). Dit jaar was voor ons een bewogen jaar. Lasse kwam zes weken te vroeg, en na de bevalling kwamen we erachter dat hij het syndroom van Down heeft. Lasse heeft lang in het ziekenhuis gelegen (géén feestje, allerminst in corona-tijd). Gelukkig gaat het inmiddels goed met hem, het is een fantastisch vrolijk mannetje met een ontzettend lieve grote zus. Naast alle steun en liefde van de mensen om ons heen, was het stekken en bezig zijn met plantjes een welkome afleiding in deze periode, een bezigheid waarbij je even niet hoeft na te denken.

We hebben beiden al heel wat jaren flink wat planten in huis. Voorheen een beetje van het kaliber, twee van hetzelfde, braaf potje erom, de vensterbankjes vol met een orchideetje hier en een vetplantje daar. De laatste jaren is onze plantenliefde verder gegroeid en inmiddels is het bij ons beiden een ware urban jungle. Planten geven ons een goed gevoel. We worden er vrolijk van, ze geven zuurstof af, planten staan óveral goed bij én… je kunt nooit genoeg planten hebben (ons motto)!
Afijn, al die planten (beiden ruim over de 50, maar om een koopverbod te voorkomen tellen we maar niet meer) moeten ook verzorgd worden. Soms een traject van trial and error. Ja, óok wij hebben drie erwtjesplanten versleten voor we erachter kwamen wat nou de optimale verzorging is voor deze mooierd. Maar, na heel wat speurwerk, gaat dat ons steeds wat beter af! En dan worden sommige plantjes ineens heel groot! Stekken geblazen dus!
In eerste instantie wisselden we onderling stekjes uit en deelden ze uit aan vrienden en familie. Tja, en wat moet je er dan mee…

 

Kirstin kwam op het briljante idee om een plantenbieb te beginnen. De eerste in Drenthe! Beiden hebben we een kek kastje in de voortuin, inmiddels boordevol met leuke exemplaren. Het systeem is simpel, pick one, leave one. Laat een of meerdere stekjes achter en zoek wat leuks uit voor jezelf. Voor de beginners die nog niets te ruilen hebben is er de donatiepot. Laat een vrijwillige bijdrage achter, en zoek wat leuks uit. Van dit geld kopen wij plantjes. De stekken hiervan gaan weer terug de bieb in. Dit was de mensen nog misten in hun leven, een doorslaand succes, al zeggen we het zelf. We zijn met onze bieb onder andere al op RTV Drenthe en Radio NPO1 geweest. De bieb wordt ontzettend positief ontvangen en we hebben hiermee al veel mensen blij kunnen maken met nieuwe plantjes.
Op onze Facebook- en Instagrampagina ‘Plantenbieb Assen’ delen we stek- en verzorgingstips, biebverhalen, onze plantencollectie en onze bezoekjes aan tuincentra (waar je nóoooit weggaat met waar je voor kwam, en altijd met meer dan de bedoeling). We gaan jullie in onze blogs meenemen in onze plantavonturen.

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.