Papieren Bloemen voor de Juf! Budgettip!

by Tamara
papieren bloemen

Floris krijgt een andere juf op school en dus werd er gevraagd of we voor de oude juf allemaal een bloem mee konden nemen, geknutseld of gekocht. In eerste instantie wilde ik gewoon een bloem kopen, want ik en knutselen? Nah, ik ben best wel creatief, maar ik ben niet echt een knutselmoeder. Toch zag ik het alweer helemaal voor me, allemaal moeders die druk aan de knutsel zijn geweest en daar komt Tamara met haar bloemistbloem. Dus ik verzamelde wat dingen die iedereen volgens mij wel in huis heeft en knutselde deze papieren bloemen! Heel simpel (want zelfs ik kan het) en gemaakt met dingen die je gewoon al hebt! Kijk je mee?

Papieren Bloemen voor de Juf! Budgettip!

Wat heb je nodig  voor papieren bloemen?

img_7238

  • papier. Ik heb gekleurd inpakpapier, maar bijvoorbeeld krantenpapier of gewoon gekleurd papier is prima.
  • Plakband
  • schaar
  • rietjes

Hoe maak je de chrysant?

img_7239

Je vouwt het papier dubbel en knipt een strook van ongeveer 5 centimeter. Vervolgens heb ik deze met de gekleurde kant naar binnen gevouwen.

img_7241

Vervolgens knip je de strook helemaal in tot ongeveer een centimeter tot de vouw. Je doet een stuk plakband op de gehele vouwrand van het papier en rolt hem zo om het rietje heen. Klaar!

Hoe maak je de Hyacint?

De hyacint is ietsje meer werk. Eerst knip je ook deze strook in tot een centimeter tot de vouw.

img_7243

Dan knip je de hele strook in stukjes van ongeveer 5 cm breed.

img_7244

Hier plak je half op de vouw een stukje plakband en je rolt de strook om het rietje.

img_7245 img_7246

Dit doe je bij alle stroken, terwijl je steeds ongeveer een centimeter naar beneden gaat. Het resultaat ziet er ongeveer zo uit.

img_7247

Doen jullie dat ook? Met een schaar krulletjes in een lint maken? Dat doe je dus ook bij de sliertjes! Tip, begin beneden en werk naar boven, dat werk heel makkelijk.

img_7248

Dit is je eindresultaat!

img_7252

De beide papieren bloemen had ik in een kwartiertje klaar, dus het is ideaal om te maken wanneer je niet veel tijd hebt! Leuker dan een gekochte bloem toch?

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

marjonS 16 januari 2017 - 12:17

Leuk gemaakt.
En zelf gemaakte bloemen zijn altijd een leuk cadeautje om te geven!

Reply
Rory 14 januari 2017 - 13:32

Wat een goed idee! Op school van kleuter zijn ze nu net aangekomen bij een instructie voor gezondere traktaties (waar ik persoonlijk erg blij mee ben). Voor de juffen had ik iets leuks gepland. Jouw bloem-idee is perfect. Maar nu blijkt dat we de juffen niets mogen geven. Hmmm. Dat vind ik dan toch weer een tikje jammer. Sowieso geef ik ze natuurlijk een kadootje bij hun verjaardag, voor de kerstvakantie, soms ook voor de paasvakantie en voor de zomervakantie. Dus dat zit eigenlijk wel goed. Maar toch…

Reply
Monique 13 januari 2017 - 13:18

Wat leuk!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.