De overgang naar een peuterbed.

by Tamara

Het is ook niet niks voor mevrouw Lauren hier. Ze wordt grote zus, dus ze moet haar vertrouwde kamertje waar ze al 2 jaar slaapt inruilen voor een grote kamer met een peuterbed. Alledrie de kinderen gingen hier met ongeveer 2 jaar over naar een peuterbed. Niet omdat slapen in een ledikantje niet meer ging, maar wel omdat ik zwanger was en het ledikantje doorgeschoven moest worden naar de baby. Hoe dit bij Lauren ging? Dat lees je in deze blog!

De overgang naar een peuterbed.

Lauren sliep de laatste tijd heel erg slecht en was veel wakker snachts. Dat ligt een beetje aan de leeftijd, ik herinner me namelijk nog dat de jongens ook slecht sliepen rond deze leeftijd, maar het kon natuurlijk ook liggen aan het feit dat ze best wel veel mee kreeg van de spanning rond de komst van de nieuwe baby. We hebben dus even getwijfeld of het wel een goed idee zou zijn om Lauren nu naar een andere kamer en in een ander bed te doen, aangezien het waarschijnlijk wel veel verandering in 1 x zou zijn. Dat had prima gekunt, aangezien de baby toch eerst in een wiegje bij ons slaapt. Alleen er moest nogal wat gebeuren in huis en ik wilde het liefste gewoon alles klaar hebben voordat de baby zou komen. Zeker omdat het gewoon niet handig is om al die klussen na de geboorte nog te moeten doen.

Voorbereiden op een peuterbed.

De jongens kregen een stapelbed en zo kwam het peuterbed van Floris vrij. Deze is nogt helemaal prima, al moet hij over een tijdje wel een keer een likje verf hebben. Het matras was niet goed meer en daarom was ik heel blij dat ik een peutermatras van Eve sleep kreeg. Richard heeft hier al een kussen van, waar hij heel blij mee is en erg goed op slaapt. Dus ik was reuze benieuwd naar het peutermatras! Het matras werd bezorgd in een grote doos en was meteen klaar voor gebruik. Ik zie de laatste tijd vaak matrassen voorbij komen die opgerold in een doos zitten en die nog even moeten luchten en uitvouwen, maar dat was bij deze niet zo.

Wat mij meteen opviel was dat het matras een hele leuke wolkenprint heeft en zacht, maar toch stevig is. Vaak zijn matrassen voor peuterbedden niet zo stevig en heel dun, maar dit matras is zo comfortabel dat ik er zelf ook op zou kunnen slapen. ( als hij wat groter zou zijn)

Ik liet Lauren helpen met haar bed neerzetten, het matras goed erin leggen, beddengoed uitzoeken en het bedje opmaken. Ze was meteen dolblij met haar nieuwe bed!

Hoe gaat het slapen in een peuterbed?

De eerste paar keer vond ze het slapen in haar peuterbed heel erg eng. Ik moest bij haar komen liggen ( jep, 38 weken zwanger in een peuterbed) en pas als ze wat gekalmeerd was ging ze slapen. De eerste paar nachten werd ze ook veel wakker!

Ik hoop dat het slapen binnenkort beter gaat, het is natuurlijk ook niet niks al die nieuwe dingen voor zo’n ukkie! Hoe ging bij jullie de overgang naar een peuterbed?

 

twijfel je of jouw kind toe is aan een peuterbed? Misschien heb je wat aan dit artikel waarin ik vertel hoe je kunt zien dat je kind toe is aan een peuterbed.

 

voor deze blog kreeg ik een peutermatras van Eve Sleep. Dit matras heeft een afmeting van 70 x 140 en kost 180 euro. Ook zit er 5 jaar garantie op het matras. Dus als er iets mis mee is, dan krijg je een nieuw matras! Echt goede service dus!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Marianne 26 september 2017 - 21:22

Onze zoon gaat binnenkort over naar 1-persoons bed. Hij ligt nu al sinds april met 1 zijkant van z’n ledikant af dus is al beetje gewend met het er vooral niet uit vallen ?
Vorig weekend heeft hij tijdens een weekendje weg in een 1-persoons bed gelegen. Inslapen was geen probleem, wel wat onrustig tegen de ochtend maar dat was weer even een fase volgens mij want had hij later thuis ook nog.
We zijn in januari naar dit huis verhuist dus toen al besloten dat hij een grote kamer kreeg zodat nu alleen z’n meubels veranderen en z’n broertje in januari naar de babykamer kan.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.