Over die keer dat mijn zoon zijn haar afknipte.

by Tamara

‘Het is maar haar, het groeit weer aan.’ ‘Het is maar haar, het groeit weer aan.’ Is de mantra die ik in mijn hoofd afspeel terwijl ik de kapperschaar in Floris zijn resterende mooie lange haren zet. De haren die ik elke twee weken even bij knipte en waar ik zo trots op was. Waar ik altijd even doorheen kroelde als hij naast me lag en waar ik een kusje op gaf als hij sliep. Die hij met veel shampoo altijd rechtop op zijn hoofd zette als hij in bad zat zodat hij een haai leek en die hij elke ochtend met veel zorg ( en veel gel) in model kamde. Die haren vielen nu in grote plukken op de grond en ik moest me inhouden om niet te gaan huilen.

Hoe het gebeurde.

Het is heel stom, maar een tijdje geleden zei ik nog tegen iemand dat ik zooo blij was dat mijn kinderen nog nooit in hun haar geknipt hadden. Ik zette vroeger, tot frustratie van mijn moeder, in ongeveel alle haren die ik tegenkwam een schaar. Mijn poppen waren kaal, de hond miste vaak wel een pluk en ik liep regelmatig met een soort botgeknipte pony rond omdat ik weer had zitten knippen. Elke keer als ik filmpjes van kinderen zag die zelf hun haar hadden geknipt, voelde ik even die pijn. Ik moet er niet aan denken dat mijn kinderen zelf hun haar zouden knippen. En laat dat nou net gebeurd zijn.

Maxims haar groeit meeeega snel en omdat ik bijna maandelijks met hem naar de kapper kan, knip ik zijn haar altijd zelf. Scheelt weer ergens met vier kinderen naartoe gaan. Zo ook zondag. Ik knipte zijn haar, vroeg Floris of hij ook wilde en toen hij zei dat hij niet geknipt hoefde te worden, legde ik de tondeuse snel op de plank en ging ik de douche aanzetten voor Maxim. Floris wilde nog even zijn programma afkijken en zou daarna naar boven komen. Ik weet niet eens hoe lang ik boven ben geweest, maar veel langer dan 5 minuten was het niet. Ik zette Maxim snel onder de douche, gooide een was in de wasmachine en ging weer naar beneden. Daar zag ik Floris met een hand op zijn hoofd rondlopen. Ik vroeg aan hem wat er aan de hand was en hij tilde zijn hand op.

Een grote KALE plek.

Onder zijn hand zat een plek waar het haar gewoon bijna gemillimeterd was. En achter op zijn hoofd nog eens, en opzij nog eens. Er stond een bakje op het tv meubel dat helemaal vol zat met zijn mooie haartjes. En ja, het is maar haar. Maar ik heb toch een potje staan janken. ik zie vaak filmpjes voorbij komen van moeders die erom lachen en het filmen, nou ik was serieus aan het janken joh. Pfff. Het stomme is ook dat hij gewoon een pluk haar heeft gepakt en dat eraf geknipt heeft. Hij had het dus bovenop heel erg kort en de rest was gewoon lang. Het zag er gewoon echt niet uit. Richard was aan het hardlopen en ik heb hem gebeld of hij terug wilde komen omdat ik echt niet meer wist wat ik met zijn haar moest. We hebben even getwijfeld, het millimeteren zodat het overal gelijk terug kan groeien, of toch maar een beetje een model knippen, dat bijhouden tot het overal netjes is en heel erg duimen dat het snel weer aangroeit. Nou we gingen voor het laatste en dit is zijn nieuwe kapsel.

Toegegeven, het staat hem best wel dat korte. Maar pff, ik vond die lange haartjes zooo veel mooier! Ik keek al uit naar de zomer, want dan werd hij altijd zo mooi blond. Gelukkig is het maar haar en het groeit wel weer aan. Maar ik moest toch wel even slikken.

Heeft jouw kind zijn of haar wel eens afgeknipt? En hoe reageerde jij erop?

Misschien vind je dit ook leuk

4 comments

Linda 5 juni 2018 - 22:12

Staat hem heel leuk!
Dochter heeft het een tijdje geleden ook gedaan, samen met haar neefje. Neefje een kale plek, dus dat moest wel gemilimeterd worden.
Bij dochter een hap uit haar pony en aan 1 kant zo’n 20 cm weggeknipt in happen.
Gelukkig kon haar tante gelijk komen om er nog iets van te maken, maar vond het zo zonde. Zelf vond ze het in 1ste instantie maar wat grappig, tot ze thuis in de spiegel keek en haar nieuwe kapsel afschuwelijk vond. ‘is niet mooi hè mama, doe ik nooit meer!’

Reply
Mathiske 5 juni 2018 - 07:59

Het staat hem wel weg leuk. Ik houd Mn hart vast als dat hier gebeurd, ik zou ook huilen denk ik

Reply
Martina 5 juni 2018 - 07:58

Zou ook schrikken!!!

Reply
Marit 5 juni 2018 - 07:45

Gelukkig staat het hem wel heel leuk, dat korte koppie 🙂 Maar ik kan me voorstellen dat je even flink hebt staan balen!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.