Originele energie bespaartips in huis die echt werken! ( deel 2)

by Tamara

Afgelopen week kregen we een brief van de energiemaatschappij waar we bij zitten. Wij waren in de veronderstelling dat we geld terug zouden krijgen, maar niets was minder waar. We moesten namelijk bijbetalen en ons maandbedrag ging weer omhoog! Heel erg vervelend, maar wel een goed moment om weer even op zoek te gaan naar wat nieuwe manieren om op energie te besparen! Vorig jaar schreef ik al een artikel met originele energiebespaartips, die heel goed gelezen werd, dus ik besloot dit jaar weer op zoek te gaan naar nieuwe bespaartips! Hier komen ze!

Originele bespaartips die echt werken!

Overstappen van energiemaatschappij.

Oké, de eerste is niet zo origineel, maar hij werkt wel heel goed. Ik hoor heel vaak dat mensen elk jaar overstappen van energiemaatschappij om zo altijd het minste te betalen en goedkope energie te hebben. Nu hebben wij hier wel een goede ervaring mee. Een paar jaar geleden stapten we over naar een andere energie maatschappij omdat die goedkope energie had en je kreeg er een iPad bij. We hadden net alles rond, iPad in huis en toen belde onze oude energiemaatschappij of we alsjeblieft weer terug wilden komen. Ze betaalden het overstappen plus de schuld van het overstappen en boden ons een lagere prijs per maand. Dus dat heeft flink geloond!

Zorg voor goede ventilatie in huis.

Een vochtig huis is niet alleen heel erg vervelend en slecht voor de gezondheid, het kost je ook nog eens extra geld. Een huis dat vochtig is kost namelijk meer energie om warm te blijven. Zorg dus dat het vocht uit je huis blijft door bijvoorbeeld een mechanische ventilatie, vochtvreters of een luchtontvochtiger.

Energiezuinige apparaten.

Inkoppertje dit, maar oudere apparaten gebruiken vaak veel meer energie. Mocht er dus wat stuk gaan of minder goed werken, dan is het een goed idee om het te vervangen met een apparaat dat energiezuiniger is, of het apparaat gewoon niet meer vervangen. Wij hier in huis drinken bijvoorbeeld geen koffie ( ja ik weet het, vier kinderen, geen koffie, gekkenwerk) dus toen ons koffieapparaat stuk ging, hebben we geen nieuwe gekocht. Scheelt weer!

Isolerende raambekleding.

Ook een tip die echt werkt! Twee jaar geleden hadden we duo rolgordijnen in de woonkamer en we merkten dat er heel veel kou van het raam af kwam. We hebben wel dubbelglas, alleen het bovenste kiepraampje is van enkelglas. Toen we nieuwe raamdecoratie kochten, kozen we voor isolerende plisse rolgordijnen. We merkten het verschil meteen, er komt een stuk minder kou van de ramen af!

Deksels op de pannen houden.

Wist je dat koken zonder deksel op de pan veel meer energie kost? Nee he? Ik wist het ook niet, tot ik mijn artikel van vorig jaar weer las. Als je tijdens het koken de deksels op de pannen houdt, dan duurt het koken niet alleen minder lang, je bespaart ook warmte en energie.

Ontdooi je vlees in de koelkast.

Ook een slimme tip. Als je je vlees uit de vriezer haalt en het ontdooit in de koelkast, hoeft je koelkast minder hard te werken om te koelen. Slimme besparing toch? Alle kleine beetjes helpen.

Trui aan als je het koud hebt.

Ik zie heel erg vaak met dit weer nog mensen in hun t-shirt in huis lopen. Mijn vriend doet dat ook omdat hij het niet koud heeft en zelfs als ik de verwarming maar op 18 graden heb staan vindt hij het nog prima te doen in huis. Nu ben ik overdag de baas over de verwarming, maar alsnog staat hij hier max op 19.5. Ik trek liever een warmere trui aan dan dat het in huis heel erg warm is. Daar word ik zo sloom van hahha.

Maak je droger goed schoon,

Een tip die ik laatst uitgeprobeerd heb. Mijn droger begon het minder goed te doen, deed steeds langer over drogen en de was was steeds nog een beetje vochtig. Toen heb ik hem helemaal van binnen en buiten schoongemaakt. Overal alle pluisjes weggehaald, alle filters schoongemaakt en doorgespoeld enz. En wat denk je? hij doet het weer als nieuw! In plaats van 3 uur doet hij er nu max een half uur tot een uur over om de was te drogen.

Radioator folie plakken.

Je hebt folie dat je aan de achterkant van de radiator kunt plakken om warmteverlies tegen de buitenmuur tegen te gaan! Ook een makkelijke maar goede tip!

Zo, dat waren al mijn tips! Natuurlijk kun je op internet veel meer tips vinden. Kijk voor meer tips voor goedkope energie eens op de site van Milieucentraal!

 

Dit artikel bevat een gesponsorde link.

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.