Originele bespaartips voor een dagje weg.

by Tamara

het is de laatste tijd steeds meer in het nieuws: Dagjes uit worden onbetaalbaar en zeker voor gezinnen met meerdere kinderen. Nu weet ik daar natuurlijk alles van. We hebben zelf drie kinderen waarvoor we altijd entree moeten betalen en het zal niet lang meer duren voordat we voor de vierde ook gewoon moeten betalen. Maar, met de entree alleen ben je er nog niet. Je moet namelijk ook nog wat eten, parkeergeld betalen, enzovoort. Ik ging voor jullie op zoek naar tips om je uitje toch iets goedkoper te maken en daarnaast vertel ik je of ik mezelf wel of niet aan deze tips houd.

Besparen op parkeerkosten.

Parkeren bij bijvoorbeeld attractieparken is vaak behoorlijk duur. Als wij naar Wildlands gaan, betalen we bijvoorbeeld vaak 10 euro voor een parkeerticket. Ik vind dat stiekem best duur. Nu kom je soms gewoon echt niet uit onder het parkeren op het parkeerterrein van het park, maar vaak is er in de buurt wel een goedkopere parkeerplek te vinden. Het enige nadeel is dan vaak wel dat je een stukje moet lopen, of met het ov moet.

Besparen op de entreeprijs.

Er zijn een heleboel manieren om te besparen op de entreeprijs van je uitje. Ik koop bijvoorbeeld wel eens wat bij de Zeeman en in de zomer krijg je dan vaak een kaart voor 50% korting op een dagje Slagharen. Wibra heeft hetzelfde, maar dan voor hellendoorn. Scheelt toch weer mooi de helft!

Maar je kunt ook voor korting sparen. Je hebt bij jumbo en de Ah bijvoorbeeld de dagje uit munten, je kunt met optimel eurosparen en zo zijn er nog veel meer acties. Je bespaart er een heleboel mee, dus dat is echt heel erg fijn!

Met het Ov gaan.

Ik heb zelf een hekel aan het ov en wij wonen overal zo ver vandaan, dat met het OV gaan voor ons gewoon echt niet goedkoper is. ( Tenzij er een actie is, bijvoorbeeld de spoordeelweken.) Maar ik denk dat als je in de randstad ofzo woont, dat dit best wel een goede manier is om te besparen. Zeker omdat je ook geen parkeerkosten hoeft te betalen.

Zelf eten meenemen.

Nu eten wij altijd met een dagje uit in het park zelf. Maar dit is natuurlijk best wel prijzig, dus je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld broodjes en fruit zelf mee te nemen. Ik zie in attractieparken regelmatig mensen met koelboxen in bolderkarren rondlopen die helemaal vol met eten zitten. Ik neem zelf het liefste zo min mogelijk mee ( omdat we de kinderwagen nooit meer gebruiken en we dus alles moeten tillen.) maar als je de buggy of wagen wel meeneemt is dat best een goede manier. Wij zijn meestal rond de 30 euro kwijt voor wat eten, nou dat betaal je echt niet als je zelf wat mee neemt.

kortingssites afspeuren.

Er zijn een heleboel kortingssites waarop je fijne kortingen kunt vinden. Bijvoorbeeld Groupon, Spydeals en travelbird. We hebben hier zelf ook regelmatig al een dagje weg gekocht en dat scheelt echt enorm!

Collegablogger Metmirjam schreef ook een blog over besparen op dagjes uit. Je leest haar blog hier!

Abonnement nemen.

Oké, dit klinkt misschien een beetje als een gekke tip, maar voor ons is het heel handig. Wij hebben vier kinderen en als we een dagje weg gaan, dan zijn we heel veel geld kwijt. Daarom kiezen we er soms voor om een abonnement af te sluiten als we zeker weten dat we vaker naar het park willen gaan. De dierentuin hadden we er binnen drie keer uit! Haha!

Ook krijg je met je abonnement korting op andere attractieparken en dingen in het park zelf. Wij hebben momenteel een abbo op Wildlands, daarmee krijg je korting op eten en souvenirs, maar je krijgt ook behoorlijk veel korting op andere attractieparken, zoals bijvoorbeeld plopsa! Toen we daar met Laurens verjaardag naartoe gingen scheelde dat heel erg veel.

Bovendien, als je een dagje samen met bijvoorbeeld vrienden of familie weggaat, krijgen ze door jouw abbo ook korting!

De kalender in de gaten houden.

Bij sommige pretparken zijn kaartjes goedkoper als je vroeg boekt of op rustige dagen gaat. Bij slagharen kun je vaak door vroeger te boeken, goedkopere kaartjes scoren en ik zag dat je bij Disney ook minder betaald als je eerder boekt.

Daarnaast heb je soms margedagen waarbij je ook goedkoper naar een park kan. Ook goed om in de gaten te houden dus!

Later op de dag gaan.

Ik weet niet bij welke parken dit allemaal zo is, maar ik weet dat je bij sommige parken korting krijgt als je later op de dag gaat. Bij Drouwenerzand betaal je veel minder als je niet aan het begin van de dag gaat, maar pas na drie uur.

Van te voren sparen.

En dan nog de meest voor de hand liggende. Gewoon sparen voor een dagje weg. Een dagje weg is niet voor iedereen vanzelfsprekend en dus is het helemaal niet gek als je er eerst voor moet sparen! Dat maakt het ook extra leuk toch?

 

Heb jij nog goede bespaartips voor een dagje weg? Ik hoor ze heel graag!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Debbie 9 augustus 2019 - 07:43

Bij Drievliet mogen op woensdagmiddag de opa’s en oma’s gratis naar binnen. En kinderen tot 1 meter hoeven niet te betalen. Zo kan mijn peuter lekker gratis in een paar attracties en in de grote speeltuin spelen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.