Opnieuw wennen aan een baby?

by Tamara

Het is eigenlijk iets dat ik niet zo verwacht had bij een vierde. Ik ging er namelijk vanuit dat alles weer helemaal als vanzelf zou gaan. Maar eerlijk gezegd moest ik best wel even wennen toen we ineens weer een baby hadden. Waaral aan het niet hebben van een ritme, het steeds moeten voeden, niet even heel snel weg kunnen, enzovoort. Ik ben wel heel erg benieuwd of het voor meerdere herkenbaar is? Of jullie ook moesten wennen aan een baby?

Opnieuw wennen aan een baby?

We hebben hier thuis best wel een strak ritme. Niet alleen omdat ik dat zelf fijn vind, maar ook omdat het gewoon nodig was met drie kinderen waarvan eentje met autisme en eentje die gewoon heel veel ritme nodig heeft. We staan dus elke ochtend op dezelfde tijd op, gaan in de middag om dezelfde tijd eten en het avond ritueel is ook elke dag hetzelfde. Ik merk dat als we een keer wat afwijken van dat ritme, dat iedereen meteen een beetje onrustig wordt. In het weekend en in de vakanties valt dat heel erg mee, maar door de week is het wel eens vervelend. Dat was ook één van de dingen waar ik tegenop zag in de zwangerschap. Dat we dan het ritme weer moesten aanpassen op een baby. Iedereen riep wel dat een vierde zo mee gaat in het ritme, maar dat viel me in het begin nog behoorlijk tegen. Ik moest echt best wel even wennen aan een baby in het gezin.

Waar moest ik aan wennen?

Gek genoeg waren het van die hele vanzelfsprekende dingen waar ik heel erg aan moest wennen. Dingen waar ik ook aan moest wennen toen ik de vorige 3x een baby had. Om maar een voorbeeld te noemen, ik vond het heel erg wennen dat je niet zo even snel kunt koken, omdat de baby standaard altijd huilt als je aan het koken bent. Of bijvoorbeeld warm eten. Allevier mijn kinderen gingen altijd net huilen als ik aan een bord met avond eten zat. Nu kan ik niet genieten van mijn eten terwijl er een kind huilt, dus er zat niks anders op dan baby oppakken en afwisselen met vriendjelief zodat we beiden konden eten. Maar ook bijvoorbeeld dat om de 3 uur voeden in het begin. Dat vond ik echt wel even lastig hoor, dat je alles zo op de klok moet doen. Wat was ik blij wanneer ze goed groeiden en ik gewoon op verzoek kon gaan voeden. (Wat dus vaak vaker was dan die om de drie uur, maar goed haha)

Ook dat je niet zo even snel de deur uit kan was even wennen. De andere drie trek je een jas en schoenen aan en je kunt gaan. Een baby moet eerst gevoederd, verschoond, jasje aan, dekentje om, tas mee, in de maxi cosi, muts op. Enz, enz, enz.

Hoe het nu gaat.

Maar gek genoeg went het allemaal wel heel snel. Ik moet wel zeggen dat ik er deze keer een stuk sneller aan gewend was dan bij bijvoorbeeld de eerste. Ik merk dat ik bij de derde en de vierde een veel relaxtere moeder geworden ben. Waar ik me bij de eerste twee echt overal druk om maakte en overal onzeker over was, bij de laatste twee heb ik veel meer zoiets van: ‘Het komt allemaal wel goed.’ Natuurlijk baal ik nog steeds wel een beetje wanneer mijn avondeten weer eens koud is of dat wanneer ik net wil gaan slapen dat de baby gaat huilen, maar dat zijn dingen die er gewoon bij horen denk ik!

Waar moest jij aan wennen toen je net een baby had gekregen?

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.