Opgebiecht | Ik ben echt doodsbang om te bellen.

by Tamara

Het is iets dat ik heel erg lastig vind om toe te geven, omdat ik meer best wel voor schaam. Ik bedoel, er zijn zoveel mensen die het leuk vinden om eindeloze gesprekken via de telefoon te voeren en die het geen probleem vinden om allerlei dingen te bellen, maar ik heb dat dus niet. Sterker nog, telefoongesprekken kan ik echt dagen uitstellen en ik moet soms echt even wat moed bijeenrapen om iemand te bellen. Klinkt stom he? Waarom ik hierover schijf? Ik ben wel benieuwd of meer mensen hier last van hebben!

Ik vind het echt heel erg eng om te bellen.

Kijk, het is heus niet zo dat ik het eng vind om mensen te bellen om ze te feliciteren met hun verjaardag ofzo. Oké, ik schuif het wel gewoon een beetje voor me uit, maar dat vind ik niet heel erg eng. Het zijn de grote dingen die ik eng vind. Zoals bijvoorbeeld gisteren. Ik wist even iets niet en had de belastingdienst nodig. Nou alleen bij de gedachte aan het bellen van de belastingdienst kreeg ik al hartkloppingen. Ik vind dat zo verschrikkelijk! Vooral als je dan in de wacht staat er ze zeggen: ‘Een ogenblik geduld alstublieft.’ pffffff. Gisteren stond ik maar een minuut of vijf in de wacht, maar het leek wel een uur.

Dingen die ik wat vaker bel, zoals de kapper, vind ik dan weer wat minder eng. Maar toch moet ik ook daarvoor even een beetje moed verzamelen haha.

Het is niet altijd trouwens hoor, soms moet ik een aantal dingen bellen en dan vind ik de eerste eng, maar die daarna gaan al een stuk beter. Ik weet ook gewoon niet zo goed waarom ik het zo eng vind hoor. Het is vooral dat wanneer ik lastige vragen heb ofzo en dat ik dan bang ben dat ik niet uit mijn woorden kom? (dit heb ik nogal vaak, ik stotter een beetje)

Het is gewoon heel vervelend, want ik moet voor mijn werk ook vaak bellen. Er zijn gewoon dingen die je met klanten bijvoorbeeld net even iets makkelijker via de telefoon kunt bespreken dan via de mail en dan is bellen handiger. maar ik ben dan altijd zooooo zenuwachtig van te voren!

 

Zijn er meer mensen die bang zijn om te bellen? ik ben wel heel erg benieuwd!

Misschien vind je dit ook leuk

7 comments

Magdalena 8 maart 2019 - 15:07

He ja, bigtime! In het verleden heb ik flink gestotterd en terwijl dat inmidddels voor 99÷ over is, is de telefoon nog steeds meer vijand dan vriend als het op bellen aankomt.
Krijg het ook gewoon niet voor elkaar om fatsoenlijk hard te praten aan de telefoon (tenzij hormonen op standje maximaal staan, dan wel). Op de een of andere manier wordt ‘t dan nog enger (want als je jezelf belachelijk maakt aan de telefoon, horen anderen dat ook nog eens ?).
Ach ja, gevalltje first-world-problemens zullen we maar zeggen…

Reply
Fraukje 8 maart 2019 - 11:55

Yep ik heb het ook. Geen grote angst maar zie er wél tegenop, en waarom ? ?geeeen idee.. Voor mijn vorige werk moest ik bijna continu bellen, heeft niks geholpen haha!

Reply
Judit 8 maart 2019 - 10:43

Heel herkenbaar, ik laat zelfs mijn man afspraken maken bij de huisarts/ ziekenhuis of mijn medicijnen bestellen. Maar heeft mede te maken met dat ik een angststoornis en paniekaanvallen heb, heel vaak krijg ik een aanval als ik bel dus dat doe ik gewoon niet.

Reply
Marissa ? lifeofamomaholic.nl 8 maart 2019 - 08:39

Herkenbaar hoor! Ik hield er ook nooit zo van, zeker als ik moet bellen over onderwerpen waar ik niet zoveel verstand van heb. Voor mijn werk is het nodig om veel te bellen en heb ik regelmatig telefoongesprekken met onredelijke ouders. Daarin heb ik ook geleerd mijn eigen grens aan te geven en desnoods het gesprek te beëindigen. Wat mij helpt is van te voren duidelijk hebben wat ik wil weten en dus ga vragen. Ik hou altijd pen en papier erbij zodat ik mee kan schrijven.

Reply
Angelique 8 maart 2019 - 07:51

Ik vond het ook doodeng om te bellen, maar sinds ik voor mijn werk veel aan de telefoon zit is de angst eigenlijk helemaal weg.

Reply
Marianne 8 maart 2019 - 07:41

Klinkt heel herkenbaar, moet voor mijn werk regelmatig familie bellen en kan daar dan ook zo tegenop zien en uitstellen. Een huisarts oid heb ik dan geen problemen mee maar net wat je zegt als je moeilijke vragen krijgt dan weet ik vaak niet zo goed uit m’n woorden te komen.
In een coachingsessie hierover gehad en zij gaf als tip om het gesprek vooraf in proberen te beelden en de mogelijke vragen al op te schrijven en proberen te antwoorden. Je weet natuurlijk niet altijd waar ze het over gaan hebben maar goede voorbereiding scheelt wel wat merk ik.

Reply
Priscilla 8 maart 2019 - 06:53

Ja vreselijk ik heb dit ook. Ik kan me echt dagen zorgen maken wanneer ik een telefoontje moet plegen. Ik vermijd het het liefst en ben ook kampioen uitstellen.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.