Gesponsorde video| Op zoek naar een droomhuis.

by Tamara
hypotheek droomhuis

1 van mijn grootste guilty pleasures is huizen kijken op Funda. Ik kan uren rondkijken en wegdromen bij de mooiste huizen, me verbazen over de gekke inrichting van sommige mensen of bij een bouwval de hele verbouwing voor me zien. Soms probeer ik me wel eens voor te stellen hoe het zou zijn om gewoon echt in je droomhuis te wonen. Een huis dat helemaal perfect is en wat echt als thuis voelt. Hoe zo’n droomhuis er voor mij uit zou zien? Nou dat kan ik je zo vertellen.

Op zoek naar een droomhuis.

Mijn eerste huis.

Ik kocht mijn eerst huis op mijn 19e en hoewel het wel een hele grote stap was, zeker op die leeftijd, vond ik het wel ontzettend gaaf om gewoon een huis te hebben dat écht van ons was. Waar we onze zoon en later zijn broertje en zusje zouden gaan krijgen. Eigenlijk stelden we toen niet zo heel erg veel eisen aan een huis. We keken vooral naar de prijs, de ruimte en hoe het er van binnen uit zag. We lieten iemand met veel verstand van huizen het huis inspecteren en eigenlijk deden we vrij snel na de bezichtiging een bod, dat vrijwel meteen geaccepteerd werd!

Dan ben je dus 19 en heb je een huis gekocht, een nette tussenwoning met 3 slaapkamers en een grote zolder. De perfecte starterswoning eigenlijk. Eigenlijk is er niet zoveel aan te merken op ons huis, we wonen hier heel goedkoop, op een leuke plek en met een heleboel voorzieningen dichtbij en bovendien een heleboel kinderen in de buurt!

Maar dan toch, begint het af en toe wel een beetje te kriebelen om misschien toch te verhuizen.

Wat voor huis zou ik graag willen hebben?

Als ik op dit moment weer voor de keuze zou staan om een huis te kopen dan zou ik het helemaal anders aanpakken. Ik zou bijvoorbeeld niet zo heel snel meer voor een simpele rijtjeswoning gaan. Het is heel fijn om in een ‘standaard en simpel’ huis te wonen. Maar af en toe zou ik wel graag een huis hebben met wat meer karakter, met wat meer ruimte en het liefst ook met een wat grotere tuin. Als ik weer eens op Funda aan het rondneuzen ben, betrap ik mezelf er vaak op dat ik altijd bij jaren 30 huizen uitkom met grote rechthoekige ramen met witte kozijnen en van die grote voordeuren.

Nu duurt het natuurlijk nog wel een tijdje voordat we ooit zo’n huis kunnen kopen ( of ik moet al miljonair worden van bloggen) maar wie weet? In de toekomst?

Een hypotheek die rekening houd met de toekomst?

Bij het kopen van een huis hoort een hypotheek (of je moet een heleboel geld op de bank hebben staan) en ik denk niet dat mensen vaak door hebben wat daar allemaal bij komt kijken. Het is niet even een uitstapje van: ‘He, we gaan naar de bank en we komen terug met een hypotheek!’ maar er zijn best wel wat dingen waar je rekening mee moet houden.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je in de toekomst graag kinderen wilt, dat je werkeloos wordt,  of dat jij of je partner komt te overlijden. Dan wil je toch graag dat alles goed geregeld is en dat je niet ineens je huis uit moet? Daarom ontwikkelde Ing de hypotheek van de toekomst. Hierbij kijk je met een hypotheekadviseur naar welke hypotheek bij jou en je toekomst past en ben je ervan verzekerd dat je niet ineens tegen onverwachte verrassingen aanloopt als er eens iets wat anders loopt.

Nog een voordeel is dat het eerste gesprek met de hypotheekadviseur gratis is. Je kunt dus altijd bepalen of het iets voor jou is of niet. Voor meer informatie, kijk op de site van Ing.

Vond jij het ook zo spannend om voor het eerst een huis te kopen en heb jij hierbij gedacht aan wat er in de toekomst kan gebeuren?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ING.

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

simpel, met een snufje liefde 30 juni 2016 - 06:10

Ik heb ook op mijn 21ste een huis gekocht. Ook een simpele rijtjeswoning en ik woon heir hartstikke goed. Ik denk nu ook weleens dat we mischien langer hadden moeten wachten

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.