Op naar de plastisch chirurg! De mommy makeover.

by Tamara

image

Bron:

Een zogeheten ‘mommy makeover’ , dat is iets wat veel vrouwen wel zouden willen na het krijgen van kinderen. Logisch ook, want je buik is niet meteen weer strak, je borsten zijn hugee! ( of theezakkies) en om over je ‘onderkant’ nog maar te zwijgen.

Maar wat is zo’n mommy makeover nou eigenlijk? Nou, het is voor de verandering weer zo’n trend die overgewaaid is uit Amerika. Bij deze operatie word er een borstvergroting of borstlift gedaan + een buikwandcorrectie. Eventueel gecombineerd met liposuctie en een ‘foefmakeover’ ( jep, van gewone poes naar porno poes dus! )

Een borstvergroting/lift.

image

Bron.

Dit begrip kennen we allemaal wel natuurlijk. Bij een borstvergroting word een prothese gevuld met siliconen ingebracht in de borst via een sneetje in de plooi onder je borst. Bij een borstlift word door middel van incisies rond de tepel, over de borst en onder de borst overtollige huid weggehaald en word de borst verhoogd.

Buikwandcorrectie.

image

Bron

Hierbij word eerst de navel losgesneden van de rest van de buik. Deze blijft op zijn plek zitten en daar word later een nieuw ‘gat’ voor gemaakt worden. De huid van de buik word via 3 snedes bij het schaambeen losgehaald tot aan de ribben, waarna de rechte buikspieren eerst weer bij elkaar getrokken worden en daarna de huid zo strak mogelijk terug getrokken word over de buik. Deze word weer vastgemaakt bij het schaambeen en de overtollige huid word weggehaald.

Nu zijn er heel veel vrouwen ( waaronder ikzelf) die het niet zoveel kan schelen dat hun lichaam niet meer zo is als voor de zwangerschap. Natuurlijk sta ik niet te springen omdat ik een flubberbuik heb ( en als ik dat zou doen flubbert het mee! Ook zo’n succces!) en hoop ik dat ik hem met wat sporten enz wat strakker krijg. Maar verder? Ik heb 3 prachtige kinderen gekregen, dus logisch dat mijn buik niet meer superplat is ( issie nooit geweest ook! Muhaha) en striae had ik voor ik ooit zwanger werd ook al, dus..

En ja die borsten. Momenteel doen ze hun werk prima en zijn ze ook wat groter, dus mij hoor je niet klagen. Maar toen ik dus na Maxim stopte met bv, was er niet heel erg veel van over. De potloodtest? Volgens mij paste er hij mij wel een hele multomap onder! ( niet qua breedte of lengte hoor!) Nu weet ik dat dat gewoon tijd nodig heeft om te herstellen en dat er anders een heleboel trucjes zijn zodat het toch nog wat lijkt allemaal. Maar echt, als het dikke ellende zou blijven daarna, zou ik zeker zo’n operatie overwegen.

Dan heb je nog vrouwen die de hele boel down under laten verbouwen en straktrekken nadat ze klaar zijn met kinderen krijgen. Maar die trend snap ik nooit zo goed. Ok, als je daar een hele multomap kwijt zou kunnen wel hoor. Maar om de vorm wat bij te schaven? Nee echt niet!

Dan nog de kosten. Ik heb voor de grap wel eens gegoogled naar wat een borstvergroting zou kosten en dat kwam uit op rond de 4000 euro. Nu zijn er niet zo heel erg veel klinieken die hun prijslijst op internet hebben staan, maar je hebt een mommy makeover vanaf €5.995, dit bedrag hangt natuurlijk wel af van wat je laat doen.

Heb jij ooit wat laten doen? En zou jij zo’n mommy makeover overwegen?

Misschien vind je dit ook leuk

9 comments

jeanine 29 juni 2015 - 15:58

Haha wat toevallig. Ik heb net een stukje online gezet over mijn borsten na de bevalling en welke opties ik heb overwogen om mijn ”oude” boobies weer terug te krijgen. Waaronder ook … de mommy make-over whaha. Ik heb me er zelf inmiddels bij neergelegd en laat de boel maar lekker de boel. Of ik ooit een mommy make over zou willlen? Waarschijnlijk niet. Maar zeg nooit nooit 😉

Reply
Julia 29 juni 2015 - 14:27

Van weinig voor de zwangerschappen naar mooie borsten na de eerste 2 zwangerschappen
En nu…na bevalling 3? Mwah, het is niet meer zo mooi zeg maar. Maar opereren? Nee toch niet. Dan maar hele goede bh’s 😉

Reply
Cassandra 29 juni 2015 - 13:52

Borstvergroting zou ik nog wel willen haha! Ik vind borsten prachtig, kan er niks aan doen. Maar de rest mag blijven zoals het is, daar heb je shape ondergoed voor. Mijn man zegt zelfs dat hij mij nu mooier vind met een maatje meer.. (Hij is hartstikke gek natuurlijk) hahah

Reply
Sylvie 29 juni 2015 - 11:50

Een multomap :’)
Mij niet gezien! Veel te eng!

Reply
Lilian 29 juni 2015 - 11:29

Oh nee, ik zou het doodeng vinden, nooit snijden in een gezond lichaam is mijn devies. Ik denk sowieso dat snijden in je lichaam nooit helpt om je beter te voelen over jezelf. En daarbij hebben wij vrouwen het heel erg makkelijk met pushup bh’s en corrigerend ondergoed :p

Reply
Nicky 29 juni 2015 - 10:59

Ik vind zulke operaties eigenlijk heel zonde van mijn geld want naast je man ziet, als het goed is, niemand anders je naakt. Mijn lichaam is na 5kids vanzelfsprekend niet meer wat het geweest is maar desondanks ben ik nog steeds trots op mijn figuur. Mijn buik en borsten had ik ook liever anders gezien maar na 5 kids heb ik totaal niets te klagen.

Reply
Josan 29 juni 2015 - 10:28

Hmmm, met die plaatjes erbij wordt het opeens een stuk minder aantrekkelijk. Ik grapte altijd dat als ik uit de kinderen ben, ik iets aan mijn borsten zou laten doen. Mijzelf trakteren op een groter set borsten (lees op de goede hoogte zittend). Nu weet ik het niet zo zeker. Ach eerst maar een sparen… . Daarna kan ik altijd nog lekker blijven twijfelen.

Reply
Lieke 29 juni 2015 - 10:17

Nou een borstvergroting lijkt me wel wat, haha! Gelukkig zijn verdere ingrepen niet nodig! 🙂

Reply
Linda 29 juni 2015 - 10:13

Mij niet gezien! Is ook geen reden toe. ( tenzij morgen bij controle VK blijkt dat ik ern behoorlijke diastase zou hebben)

Zonde van de centen. Besteed ik liever aan onze babyboy ( en eventuele brusjes in de toekomst.)
Verder hoop ik dmv gezond eten en sporten weer een beetje in shape te komen.
En anders maar lekket flubbet achtig blijven 😉

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.