34 weken zwanger | Onzekerheid in je zwangerschap?

by Tamara
onzekerheid in je zwangerschap

Tik tak tik tak.. En zo tikken de weken een beetje voorbij. Inmiddels ben ik 34 weken zwanger en hebben we dus in theorie nog 6 weekjes te gaan. dat klinkt nog best wel ver weg, maar dat is gewoon volgende maand al! het moet wel heel gek lopen als we volgende maand geen baby hebben, (ik mag er dan uitzien als een olifant, een olifantendracht wordt hem hopelijk niet.) dus wat dat betreft tikt de tijd wel een beetje. Omdat deze blog een beetje saai wordt met al mijn geklaag, wil ik eens hebben over onzekerheid in je zwangerschap. Want ik ben wel heel erg benieuwd of er meer zijn die daar last van hebben!

34 weken zwanger.

Onzekerheid in je zwangerschap?

Eerst even een snelle update dan. Volgens de zwangerschapsapp die ik ooit eens bij Floris heb gekocht heb ik nog 42 dagen te gaan, is de baby ongeveer 2250 gram en 42.5 centimeter. Dat klinkt heel klein, maar toen ik mijn meetlat er eens bij pakte (ja zo ben ik) is dat eigenlijk best wel groot! Ik ben benieuwd hoe groot de kleine dame uiteindelijk zal worden. De vorige drie zaten allemaal tussen de 3700 en de 3200 gram en waren allemaal 52 cm. Niet heel groot en niet heel klein dus.  Hoe het met mij gaat? Tja, mijn lichaam is er een beetje klaar mee. Lopen gaat niet echt meer, alles doet steeds pijn en ik ben zoooo moe. Nu vraag ook je ook wel veel tijdens je zwangerschap als je zwanger bent van de vierde, dus het is allemaal niet zo gek.

Onzekerheid in je zwangerschap.

Iets anders waar ik het graag over wil hebben is dus onzekerheid in je zwangerschap. Normaal gesproken ben ik nooit echt heel erg onzeker. Voordat ik zwanger werd stond ik regelmatig voor de spiegel te balen van mijn hangbuik en mijn kilootjes teveel. Maar er echt mee zitten? Nee, daar had ik niet echt last van. Inmiddels heb ik me wel voorgenomen om na deze zwangerschap even tijd te nemen om te herstellen en daarna flink aan de bak te gaan qua afvallen, wat ik als stok achter de deur dan zal laten zien op de blog!

Wat ik merk is dat ik tijdens deze zwangerschap best wel veel  moeite heb met mijn veranderende lichaam. Ik vind die dikke buik heel erg mooi en ik ben ontzettend dankbaar dat ik gewoon voor de vierde keer een gezond kindje mag dragen, maar ik geloof niet dat ik me ooit in mijn leven zo verschrikkelijk onaantrekkelijk heb gevoeld als nu. Dat heeft overigens niet eens alleen met mijn uiterlijk te maken, maar ook met bijvoorbeeld het amper kunnen lopen, steeds moe en lusteloos zijn, steeds pijn hebben, niet rechtop zitten. Nouja dat soort dingen dus. Dingen waar ik normaal om zou lachen als ik iemand zou horen zeggen dat ze daar onzeker over zijn, maar nu heb ik er dus zelf last van.

Hoe moet dat straks nou?

Er is nog iets waar ik best wel onzeker over ben en dat is hoe het straks zal gaan met vier kinderen. Mensen zeggen vaak dat ik zo’n moeder ben waarbij alles lijkt te lukken en waarbij alles van een leien dakje gaat, maar dat gevoel heb ik zelf dus echt helemaal niet. Zeker nu ik niet zoveel kan voel ik me heel er vaak schuldig tegenover de andere kinderen omdat ik gewoon echt niks leuks met ze kan doen. Ze hadden zich zo verheugd op de vakantie en dan verpest ik het weer met al die zeikende zwangere kwaaltjes. Ik snap wel dat hun het helemaal niet zo zien hoor en ik probeer echt zoveel mogelijk leuke dingen met ze te doen, maar pff. Ik baal er wel een beetje van.

Om eerlijk te zijn vind ik drie kinderen al best wel pittig en het eerste jaar met een baby vind ik altijd heel erg moeilijk. Twee van mijn kinderen waren echte huilbaby’s die gewoon nooit sliepen en hele dagen aan het huilen waren. Ik ben zo zo zo bang dat dat weer gaat gebeuren. Dat ik straks weer een huilbaby heb en dat ik weer hele dagen op mijn tandvlees loop van vermoeidheid. Ook hebben we nu echt een heel fijn ritme en als er nog een baby bij komt zal dat eerst wel even heel erg wennen zijn.

Hebben jullie ook veel last gehad van onzekerheid in je zwangerschap? Over hoe je het moest gaan doen met nog een kindje erbij en over je uiterlijk? Wat hebben jullie daaraan gedaan?

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

zebrazonderstrepen 8 augustus 2017 - 20:45

Dat is normaal, maar eens je je wondertje in je handen houdt verdwijnt dat als sneeuw voor de zon. Geef het wat tijd en je gaat wel snel je weg terug vonden. Een super mama zijn voor elk van hun!

Reply
Natasja 8 augustus 2017 - 10:26

Ik ben nu 32 weken zwanger van de eerste en begin het ook echt zwaar te krijgen. Tijdens lopen moet ik om de haverklap zitten en eigenlijk kan ik ook niks neer echt doen. Gelukkig snapt mijn man het en kijken we gewoon per dag wat we doen. Ik voel me ook onaantrekkelijk en heb ondertussen een onderkin van hier tot Tokyo gekregen. En dan die olifantenknieën…!
Desondanks ben ik wel heel dankbaar dat ik zwanger ben, maar ik kijk er ook naar uit dat ik t straks niet meer ben.

Reply
Kim 8 augustus 2017 - 07:01

De onzekerheid herken ik wel, vooral tijdens mijn 1e zwangerschap. En dan vooral over mn uiterlijk. Ik kreeg trouwens bijna ook alleen maar de opmerkingen: jeetje Kim, wat ben je al dik. Helpt niet echt mee, kan ik je vertellen.
Je onzekerheid over de eerste tijd met de baby kan ik me voorstellen. Een baby schopt toch ‘alles’ weer even in de war. Ik hoop dat je ondanks de lichamelijke ongemakken en de onzekerheid toch nog van de laatste weken kan genieten en van de vakantie van je kinderen!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.