Onze hal make-over! En hoe dat een beetje mis ging!

by Tamara

Toen we hier net kwamen wonen, hebben we in een week een heleboel geklust, zodat we zo snel mogelijk konden verhuizen. En dus zijn er een heleboel dingen die we opgeschoven hebben naar later! Zo willen we nog graag de vloer in de keuken en hal doen, de badkamer aanpakken en de zolder moet ook nog. Maar voorlopig wonen we hier nog wel even, dus dat komt vast helemaal goed! Eén van de dingen die wel onlangs wel hebben aangepakt is de hal en het trappenhuis. En ehh, daarmee begingen we eerst een enorme blunder.. Kijken jullie mee?

Meer kleur in huis.

Ons oude huis was niet echt kleurrijk en in ons nieuwe huis wilden we dat anders. We wilden gaan voor kleur! Inmiddels hebben de meeste muren in ons huis dan ook een mooie kleur gekregen, alleen we wisten nog niet zo goed wat we met het trappenhuis en de hal moesten doen, dus dat schoven we steeds een beetje voor ons uit. In eerste instantie wilden we de lambrisering zwart maken, net als de trapleuning en dan de muur een lichte kleur, maar dat vond ik toch een beetje te heftig. Toen zag ik ergens een oudroze gang voorbij komen en ik vond dat zo mooi! Dus ik bedacht dat ik dat graag wilde.. En ehh, ja, dat liep toch een beetje anders af.

Van Barbiehuis naar groen!

Het is heel stom, want van te voren wilde ik dus al heel graag een groene muur, aangezien bijna alle muren in ons huis wel een groentint hebben. Maar aan de andere kant wilde ik ook wel een beetje een statement maken en besloot dus voor een mooie poedderroze tint te gaan. Nou ehh, toen de verf binnenkwam, had ik al zo mijn twijfels, maar toen het op de muur zat kon ik wel huilen. Het was gewoon echt KNALROZE! Ik heb er zelfs nog ruzie om gehad met Richard, omdat hij het niet zo verschrikkelijk vond als ik, maar na een paar dagen kwam hij toch tot inkeer en zochten we een andere kleur uit. Ditmaal werd het kiezelgroen!

Wat moeten we nu nog doen?

Nou, de gang is dus nog niet helemaal af, want we moeten nog een paar dingen doen! Zo wil ik heel graag wat mooie wandlampen. Ik heb er bij Karwei al een aantal gezien die ik erg mooi vind en daar wil ik er graag eentje van in de hal, maar ook nog twee boven op de overloop. Daarnaast wil ik een hele grote spiegel. Ik zie steeds een heleboel hacks voorbij komen waarbij je meerdere kleine spiegels op één grote plakt en ik denk dat dat wel heel erg mooi zal staan in de gang. Natuurlijk moet er ook een soort lage kast komen om alle schoenen in op te bergen en tot slot wil ik heel graag haakjes aan de muur in allerlei soorten dierenkoppen. Alleen die die ik gevonden had waren nogal duur, misschien dat ik binnenkort bij een kringloop nog wat kan vinden! Daarnaast gaan we binnenkort hopelijk de vloer aanpakken. Zowel in de keuken als de hal komt een tegelvloer met grote grijze betontegels. Nu ben ik stiekem heel erg benieuwd wat voor vloer er nu onder de vloer in de gang zit. Bij de buren zit de originele vloer er nog onder en die was wel heel mooi. Maar dat zien we dan wel! Ohja en natuurlijk moeten we de lambrisering nog schilderen. Die wordt gewoon helemaal wit, ik denk dat dat het mooiste is!

Wat vinden jullie van het eindresultaat? En zijn jullie team roze of team groen?

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Cassandra 11 mei 2021 - 19:52

Die lambrisering moet je zwart maken, past bij je ziel. Prachtig! 😍🤪

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.