Onze favoriete uitjes in Groningen en Drenthe.

by Tamara

Ik woon al mijn hele leven in Groningen en ben ook niet van plan om hier weer weg te gaan. (saai he?) Als ik aan mensen vertel dat ik in Groningen woon, krijg ik vaak de vraag of er hier wel wat te doen is dan in het hoge noorden. Nou er is hier zeker genoeg te doen! In dit artikel zet ik onze favoriete uitjes op een rijtje en daarnaast vertel ik de resultaten van de pol die ik deelde op instagram, waarin jullie je leukste uitjes vertelden. Natuurlijk snap ik wel dat Groningen en Drenthe voor de meeste mensen in ons land best ver rijden is en zeker als je een dag op en neer moet. Ik bedoel, als wij een dagje naar de Efteling zouden gaan, dan zouden we ook ergens overnachten in plaats van op en neer rijden. Ik zocht twee hele leuke accommodaties op waar je kunt verblijven als je één van de uitjes uit deze lijst wilt gaan doen. Ook deze vind je in deze lijst.

De favoriete uitjes van mij en mijn gezin in Groningen en Drenthe.

Wildlands.

Dit uitje staat helemaal bovenaan, omdat wij zelf een abonnement hebben en heel erg vaak in deze dierentuin komen. Wij vinden het er zelf altijd heel erg leuk en er is ook genoeg te zien en te doen. Naast de dieren is de overdekte speelexpeditie een groot succes bij de kinderen en ze vermaken zich hier makkelijk een hele tijd.

Ik lees heel vaak de negatieve reacties over deze dierentuin en ergens denk ik dat dat komt omdat mensen Wildlands bezoeken met het oude Noorder Dierenpark in hun hoofd. De eerste keer dat ik naar Wildlands ging was ik ook niet zo enthousiast, maar dat was omdat ik de oude dierentuin een beetje miste. Maar nu vind ik het echt een aanrader, er is genoeg te zien en te doen. Wat ik trouwens ook een enorm pluspunt vind is dat de dieren enorm veel ruimte hebben. Dat zie je niet in elke dierentuin!

Dinolandgoed Tenaxx.

Hier zijn we aan het begin van het jaar een keer naartoe geweest en als jij een dinofan in huis hebt, dan is dit een enorme aanrader. Wat was dit een ontzettend leuk uitje! Er is zo veel te zien en te doen!

Voor de complete review van dit dagje uit, lees je deze blog over Dinolandgoed Tenaxx.

Vesting Bourtange.

Dit is iets waar ik vroeger heel erg vaak naartoe ging met mijn ouders en waar we nu een paar keer met de kinderen naartoe zijn geweest. Toegegeven, er is niet zo heel erg veel te doen, maar wel veel te zien. De kinderen vinden het elke keer heel erg leuk om vanuit de uitkijktorens over de oude vestingstad te kijken en door de kanonnen vonden ze het op een piratenstad lijken! Als je kinderen het leuk vinden om dingen te bekijken is Bourtange zeker een aanrader!

De Drentse koe.

Mijn oudste zoon is met school een aantal keer op schoolreis geweest naar speel en ijsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold. Dus toen hij in de vakantie een dagje mocht kiezen waar we naartoe gingen, was de keuze snel gemaakt en viel zijn keuze hierop. In deze speelboerderij is van alles te doen. Je kunt er spelen in een grote binnenspeeltuin, maar je kunt ook lekker spelen in de grote buitenspeeltuin. Ook is er een heel gedeelte waar je met skelters kunt rijden tussen de dieren en een maisdoolhof. Het was een stuk groter dan ik verwacht had en tussen ons gezegd, je kunt er ook echt heel lekker eten! Echt een aanrader dus!

Plopsa Indoor.

Voor Lauren haar verjaardag gingen we een dagje naar Plopsa indoor en inmiddels zijn we er al meerdere keren geweest. Als jouw kind net zoals de mijne gek is op Studio 100 figuren zoals Bumba, K3 en  Piet Piraat, dan ben je hier aan het goede adres. Plopsa indoor Coevorden bestaat uit een overdekt gedeelte met meerdere attracties zoals een jutezakglijbaan, piratenschip en achtbaan en een buitengedeelte met autobaan en waterplein. Het park is niet heel erg groot en het eten is er heel erg duur, maar het is wel echt heel erg leuk voor kinderen.

Je leest mijn review van Plopsa Indoor Coevorden hier.

De favoriete uitjes van mijn volgers.

Naast mijn eigen favoriete uitjes, wilde ik nog meer uitjes laten zien. Daarom vroeg ik mijn volgers op Instagram naar hun input en dit waren de meest genoemde uitjes!

Zeehondenopvang Pieterburen

Ik ben hier zelf voor het laatst geweest toen ik een jaar of 15 was en we willen er zeker nog een keertje naartoe met de kinderen. Hij werd echt heeeeel erg veel genoemd, dus ik denk dat we er toch maar eens tijd vrij voor moeten maken.

Wat ik heel erg fijn vind, is dat je door de opvang te bezoeken, een goed doel steunt. Het geld wordt namelijk gebruikt om de zeehonden te helpen. Daarnaast is er gewoon een heleboel te zien en te leren.

De Bonte Wever Assen.

Deze werd ook echt enorm veel genoemd! Nog eentje waar ik zelf nog niet ben geweest, maar wat me wel heel erg leuk lijkt na al jullie reacties. De Bonte Wever is een enorm complex met daarin restaurants, een heel groot zwemparadijs en ook nog hotels. Daarmee vind ik het ook een hele goede aanrader, want als je bijvoorbeeld in Brabant woont, dan is het misschien te ver om even op en neer te rijden. Als je dan bijvoorbeeld een weekendje in De Bonte wever blijft slapen, dan kun je ook één van de andere uitjes uit de lijst bezoeken!

Zoo Bizar Orvelte.

Deze werd ook heeel veel genoemd! Zoo Bizar in Orvelte is een mini zoo waar een heleboel gekke dieren te zien zijn. Zo vind je er bijvoorbeeld een Baardagaam en een Bruinbehaard Gordeldier!  Wat ik heel erg leuk vond om te lezen is dat je sommige dieren ook mag aaien, zoals bijvoorbeeld vogelspin Brechje. Niet dat ik dat durf, maar he? Het kan wel. Wat ook een leuk feitje is, het is heel goedkoop! Je bezoekt Zoo Bizar al vanaf 4.75 per persoon!

Sprookjeshof.

Ik denk dat iedereen die in Groningen of Drenthe woont wel eens in het Sprookjeshof is geweest. Dit is een hele grote buitenspeeltuin met daarbij een grote indoor speeltuin, waardoor het attractiepark zowel met goed weer als met slecht weer te bezoeken is. Toen wij er waren was het sprookjesbos gedeelte helaas heel erg verouderd en werkte er veel niet goed meer, dus ik hoop dat ze dat inmiddels gerepareerd hebben, want het geeft het park echt wat extra’s.

Drouwenerzand en Robin Hood Steakhouse.

Deze twee liggen naast elkaar en daarom is het leuk om ze samen te bezoeken! Drouwenerzand is een all inclusive attractiepark. Het is geen groot pretpark, maar het beschikt wel over een aantal leuke attracties. Wat een voordeel aan dit park is, is dat eten en drinken bij de entreeprijs in zitten.

Heb je nou geen zin in patat en snacks, dan is het naastgelegen steakhouse Robin hood echt een aanrader. Wij komen hier zelf meerdere keren per jaar (zelfs met kerst) en het is gewoon elke keer weer leuk en lekker. Als je eens in de buurt van Drouwen bent en je wilt lekker eten dan is dit echt de plek waar je naartoe moet gaan!

Nienoord

Dit is ook een park dat heel erg vaak genoemd werd en waar ik vroeger met mijn ouders ook al heel vaak geweest ben. Er zijn heel veel dingen te beleven op het landgoed. Er is een attractiepark, een zwemkasteel, een kinderboerderij en nog veel meer. Het park is momenteel gesloten. maar vanaf april kun je het weer bezoeken.

Little Lovely Living.

Ik denk dat iedereen die milkshakes met donuts en snoep van Little Lovely Living wel eens voorbij heeft zien komen. Deze kwam heel erg vaak voorbij als aanrader en je vindt dit winkeltje/restaurantje in de stad Groningen. Staat zeker nog eens op mijn lijstje om naartoe te gaan.

 

Ergens anders overnachten?

Naast De Bonte Wever ging ik op Zoover op zoek naar nog een accommodatietip. Ik kwam al snel uit bij Hotel Fletcher Hotel-Restaurant De Zeegser Duinen. Dit hotel ligt midden tussen de heide van de prachtige Drentse Aa en hier in de omgeving is ook genoeg te doen en te zien. Je kunt bij het hotel fietsen huren voor een fietstocht, maar je kunt ook een wandeltocht maken. Uitjes zoals Wildlands zijn vlakbij en daarom is het een goede optie om hier een nachtje te blijven wanneer je in de omgeving wilt blijven slapen.

Zo, het was een hele lijst met uitjes, maar ik hoop dat jullie er leuke tips uit kunnen halen! Heb jij nou nog een uitje dat je mist op deze lijst en dat er echt bij moet? Laat het me dan weten, dan zet ik het erbij!

 

 

 

in samenwerking met Zoover

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Anoniem 14 december 2018 - 18:39

Bospark lunsbergen. Zijn hier nu 2x geweest en echt top uitvalsbasis voor de uitjes die je noemt,en kost niet veel) Ijsboerderij is idd zooooo leuk en ook drouwenerzand TOP! Volgend jaar gaan we weer een weekje?

Reply
Jennifer 14 december 2018 - 05:39

Sprookjeshof in Zuidlaren is helaas vergane glorie dus die kan wel uit je lijst. Afgelopen zomer zijn we er geweest en ik vond het echt jammer dat het oude meuk was. Als kind ben ik er vaak geweest en ik herinner me het als een super leuk park. Maar daar is niets van over. Allemaal oude troep en voor de binnenspeeltuin hoef ik ook niet te gaan want dan ga ik wel naar balorig.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.