Ontzettend gênante dingen die alle moeders doen!

by Tamara

Weet je nog wel? Die dingen die jou moeder vroeger bij jou deed en waar je een bloedhekel aan had? Zoals je voor gek zetten bij je vrienden of je meenemen naar stomme winkels? Wedden dat je zei dat jij dat later nooooooooit zou doen? Nou.. Ik dacht eens bij mezelf na wat ik vroeger vreselijk vond en ik geef toe, ik ben een ontzettend oncoole moeder! Snif!

image

Bron

Ontzettend genante dingen die alle moeders doen. 

1. Je wang schoonboenen met kwijl.
Allemachtig wat had ik hier vroeger een bloedhekel aan. Dan had ik een vlek op mijn wang en stopte mijn moeder een vinger of doekje in haar mond en veegde het schoon. Zooooo goor! En wie doet het nu zelf ook? Ja ik!

2. Je meenemen naar stomme winkels en je met tasjes laten lopen!
Als ik met mijn moeder ging winkelen wilde ze nooit naar hippe winkels. Nee ze wilde altijd perse naar zeeman of wibra ( toen nog scholten?) en het stomme was dat wanneer ze dan iets kocht ( wat stiekem nog niet eens echt verschrikkelijk was) dat ik dan het tasje moest dragen!
Nou Maxim wil ook nooit naar de zeeman. ( alleen komt dat hier omdat bart smit er naast zit haha)

3. Je zoenen waar je vrienden bij zijn.
Dan sta je bij het schoolplein, pak je razendsnel je tas en probeert snel uit de auto te vluchten. ‘Dag mam!’ Deur dicht! Gelukkig! Het is weer gelukt! Dan hoor je achter je een deur opengaan: ‘Tammiee vergeet je niet wat?’ Zuchtend draai je je om terwijl je moeder met een kusmond op je afkomt! Blehhh! Achter je hoor je je vrienden allemaal lachen. Leuk hoor!
Dit doe ik dus ook. Maxim krijgt altijd nog een kus als ik hem naar de klas heb gebracht. Thuis is hij gek op knuffelen en kusjes geven, maar ik betrap hem er steeds vaker op dat hij ze op school snel weer afveegt! De boef!

4. Je ijsje opeten omdat hij anders smelt.
Heerlijk softijs of een waterijsje op een warme dag! Je geniet van je ijsje en eet niet te snel want anders is hij zo op! Dan komt je moeder eraan: ‘geef eens? Hij smelt!’ En voor je het weet likt ze je hele ijsje af en krijg je een afgelebberd ijsje terug! Mwehh! Maaaahaaam!!!
Yep! Weer schuldig! Vooral Maxim eet zijn ijs zo ontzettend langzaam dan de onderkant van zijn raket al gesmolten is voor het puntje op is. Om te voorkomen dat aaaaaaalles onder de ijsdruppels zit, ‘help’ ik hem dan even! Haha

5. Je voor schut zetten in het openbaar.
Ken je ze? Van die verkopers van de krant op straat? Die je een gratis nummer geven als je ook even een abonnement afsluit? Nou mijn moeder ging altijd op zulke verkopers af. ‘Ik wil geen abonnement want ik zit in de bijstand, maar ik wil wel een gratis nummer’ en ik stond op een afstandje en zuchtte.. : ‘Moet je dat nou zeggen?’
Ik denk dat Maxim nog iets te jong is om zich echt te schamen voor mijn uitspraken. Maar waar ik hem thuis wel gewoon ‘Mini’ mag noemen, roept hij op straat altijd: ‘neehee! Ikke Maxim!’ Apekop!

Dit waren een paar dingen die ik vroeger vreselijk vond, maar stiekem zelf ook doe! Net zoals andere moeders!

Doe jij ook van die gruweldingen?

Misschien vind je dit ook leuk

18 comments

Simone 30 april 2016 - 21:44

Grappig hoe kinderen alles ineens gênant en voor schut gaan vinden. Plotseling ontwikkelen ze ook hun gevoel voor schaamte. Hoort er allemaal bij denk ik 😉

Reply
Ramona (Kijk, mama!) 30 april 2016 - 21:12

Lukas (6) heeft me dit schooljaar duidelijk gezegd geen kusjes op school meer te willen. “Begint dat nu al??” dacht ik nog.

Reply
Linda 30 april 2016 - 21:04

Ohhh haha mijn zoontjes vinden het ook vreselijk; s ochtends als ze in de klas zitten en ik een kus wil geven en ik zie nog een plekje jam op hun wang….ff snel hup met die duim en kwijl hahaha. “Maaaaammm”!! roepen ze dan…
Sja…. vreselijk vond ik het vroeger ook ja!

Reply
SaSiBeau 30 april 2016 - 19:14

hier geeft mijn oudste een knuffel en is dan weg. Hij gaat volgend jaar naar het eerste leerjaar en vind het zelf ook goed, die kus hoeft niet van mij, die knuffel ook niet maar als hij het wilt dan is dat leuk he.
schoonboenen doe ik met natte doekjes uit mijn handtas… er zitten er altijd zo veel in 😉
en ijsjes krijgen ze bijna niet…en die zijn dan ook direct op. Wel durf ik hun drinken op te drinken als we verder moeten en het is nog niet op…

Reply
haia 30 april 2016 - 19:03

De ijsjes doe ik ook maar probeer ze meestal een ijsje in een potje aan te smeren hahaha.
Gezichten afkuisen probeer ik echt te vermijden vind ik zelf ook maar niets.
Mijn oudste zoon kijkt vlug eens om zich geen of er geen vriendjes zijn en heeft me dan vlug een kus. Toch vreemd dat ze bij wat ouder worden er wat beschaamd over zijn. De anderen willen het nog zo graag dat kusje.

Reply
Leonie van Mil 30 april 2016 - 18:55

Haha die eerste is zo herkenbaar!!

Reply
Jodi - liefthuis 30 april 2016 - 18:46

Hahahaha ik maakte er op een gegeven moment ook een sport van om mijn moeder voor gek te zetten in het openbaar zodat ze zich schaamde.

Reply
angelique 25 april 2015 - 12:16

Haha ja dit doe ik allemaal behalve het laatste punt! Keano kan mij op school nu echt al aan kijken als ik hem een kus geef zo van mama echt?

Reply
Elisabeth 24 april 2015 - 22:25

Haha, herkenbaar. Mijn kindje is pas 5 maanden dus de situaties die jij noemt hebben we nog niet meegemaakt, maar ik merk NU al dat ik precies die stomme dingen doe die mijn ouders ook deden…

Reply
Tamara 25 april 2015 - 09:18

Hahahahahaha! Erg is dat he?

Reply
artisticstateofmind 22 april 2015 - 16:46

Haha leuk artikel!

Reply
princessleianl 22 april 2015 - 16:05

Haha leuk! Dit gaat mij ook Vast en zeker gebeuren :p

Reply
Saskia 22 april 2015 - 14:34

Hihi kusjes snel weer afvegen doet Senna ook vaak 🙂

Reply
Tamara 22 april 2015 - 14:40

Haha boefje!

Reply
lin 22 april 2015 - 12:48

haha herkenbaar allemaal bijna !! Jayson vind het nu nog goed, maar dit komt vast straks nog 😉

Reply
Tamara 22 april 2015 - 14:23

Hahaha ja komt vanzelf!!

Reply
marjon 22 april 2015 - 10:00

Haha nummer 1 is herkenbaar. Voor me naar school gaan ff snel iets van de wang vegen. Idd jakkie, mijn dochter zegt het ook, he bah mama….
Ook nummer 4…. even snel likken aan het ijsje voor het smelt.
Grappig om te lezen!

Reply
Tamara 22 april 2015 - 14:23

Hshahaha! Fijn dat het herkenbaar is XD

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.