Ontmoeting tussen twee broertjes.

by Tamara

De ontmoeting tussen je oudste kind en zijn nieuwe broertje of zusje is een moment dat je nooit meer vergeet. Bewust of onbewust heeft je kind de afgelopen maanden van alles meegekregen over een aankomende baby in huis en ineens is dat moment daar! In deze blog vertel ik jullie over het prachtige moment dat mijn twee jongens elkaar voor het eerst ontmoetten.

DSC_0201

Maxim wist wel dat er een baby aan kwam, maar hij was nog maar net 2 jaar, dus ik denk niet dat hij het heel erg goed begreep. Wel kon ik aan hem merken dat hij wist dat er iets ging gebeuren. Vooral in de laatste weken was hij erg onrustig, heel erg aanhankelijk en heel erg beschermend. Dat laatste was zelfs zo erg, dat wanneer er iemand aan mijn buik kwam, die hand er hardhandig afgeduwd werd!

Ik verheugde me ontzettend op de komst van ons tweede jongetje, een broertje voor Maxim, iets waar ik zo naar uitgekeken had! En uiteindelijk kwam ik op 21 februari (op mijn verjaardag) in het ziekenhuis te liggen waarna ik de volgende dag ingeleid zou worden.

Stiekem vond ik dit best moeilijk, ik miste Maxim ontzettend, want ik was nog nooit een nacht bij hem vandaan geweest en ik was bang dat hij de volgende dag afstandelijk zou doen als hij me weer zou zien en er ‘ineens’ een nieuwe baby bij was!

DSC_0192

Mijn eerste weerzien met Maxim in het ziekenhuis na de bevalling, hij was een beetje beduusd, maar ik was ongelooflijk blij mijn mannetje weer te zien!

Na een vlotte bevalling was het dan zo ver! Onze prachtige tweede zoon Floris werd geboren. Meteen was ik weer tot over mijn oren verliefd en ik kon niet wachten om hem voor te stellen aan zijn grote broer! Hoe dat ging kan ik wel vertellen, maar ik kan het beter laten zien met foto’s.

DSC_0159

Floris net thuis en voor het eerst bij Maxim op schoot, zoals je kunt zien was Maxim meteen al helemaal gek op zijn broertje!

In de eerste dagen moesten we natuurlijk allemaal even wennen, maar Maxim deed dit zo goed! Hij is geen moment jaloers geweest en wat altijd zo ontzettend lief voor zijn broertje! Dat had ik niet verwacht van een ventje van net twee!

DSC_0191

Floris was de hele dag al wat onrustig, ik legde hem bij zijn grote broer neer en hij viel meteen in slaap!

maxim en floris

Deze foto maakte ik toen Floris net drie weken oud was om af te laten drukken voor Richard’s verjaardag. Moet je kijken hoe ontzettend trots Maxim kijkt!

Waar ik me eerst zoveel zorgen heb gemaakt of Maxim zijn broertje wel leuk zou vinden en of hij niet jaloers zou zijn of rare dingen zou gaan doen, zo opgelucht was ik toen ik zag hoe gek Maxim meteen op zijn Floris was! Hij stelde zich meteen op als de ideale grote broer en hoewel ze natuurlijk af en toe wel eens ruzie hebben, zijn ze echt twee handen op 1 buik! Nu ze bij elkaar op de kamer slapen hoor ik ze s’ochtends wel eens zachtjes tegen elkaar kletsen of met elkaar spelen.

 

image

Twee jaar verder en nog steeds de dikste vriendjes!

Soms zitten ze ook gezellig naast elkaar op de bank en beginnen ze elkaar ineens te knuffelen! Ze hebben ook van die grappige onderonsjes en halen constant samen streken uit! Ja dit was precies hoe ik me had voorgesteld hoe twee broertjes zouden zijn!

Dikke boefjes! Haha!

Dikke boefjes! Haha!

En ik ben zo ontzettend benieuwd hoe ze straks de nieuwe baby gaan vinden!

Misschien vind je dit ook leuk

16 comments

Ellen 15 mei 2015 - 08:46

Die foto dat Floris bij Maxim slaapt, geweldig! ?

Reply
Daniëlle 12 mei 2015 - 23:44

Wat een lieve jongens heb jij! Die zullen straks vast allebei trotse ‘grote’ broer zijn!

Reply
Tamara 13 mei 2015 - 08:30

Denk het ook! 🙂

Reply
Nicky 12 mei 2015 - 21:07

Wat fijn dat Maxin de komst van zijn broertje zo goed geaccepteerd heeft.Dat samen streken uithalen komt mij zo bekend voor. Hopend dat beide broers goed op de komst van de baby zullen reageren.

Reply
Tamara 13 mei 2015 - 08:30

Hahaha boefjes he!

Reply
Manouk 12 mei 2015 - 16:37

Oh wat lief zeg! Echt super lief.

Reply
Jolet 12 mei 2015 - 15:26

Wat een super lief artikel!

Reply
Tamara 13 mei 2015 - 08:28

Dankje!

Reply
Eline 12 mei 2015 - 12:44

Aww wat fijn dat ze het zo goed met elkaar kunnen vinden :-)!

Reply
Tamara 13 mei 2015 - 08:27

Jaaa vind ik ook!

Reply
Sylvie 12 mei 2015 - 12:40

Wat zijn ze lief voor elkaar!! Heel mooi!

Reply
Tamara 13 mei 2015 - 08:26

Ja echt schatjes! Haha

Reply
Patricia 12 mei 2015 - 12:18

Ik ben benieuwd hoe het hier zal gaan met mijn dochter en d’r broertje die binnen 3 weken er zal zijn.
Maar wat een gave foto van de baby bij zijn broer op de buik!! ♡
Prachtig!!

Reply
Tamara 13 mei 2015 - 08:26

Lief he? Komt vast helemaal goed!

Reply
Lieke 12 mei 2015 - 07:30

Wat ziet dat er ontzettend schattig uit zeg!! Wat knap hè dat hij helemaal niet jaloers was en is. Heel erg fijn! Ben benieuwd hoe het gaat met de derde, vast weer zo goed!

Reply
Tamara 13 mei 2015 - 08:25

Ja ik hoop het! 😀

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.