Ons budget voor Sinterklaas cadeautjes.

by Tamara

Elk jaar krijg ik weer de vraag wat ons budget is voor Sinterklaas cadeautjes voor de kinderen. Ik snap niet wat er zo leuk aan is om dat te weten, maar kennelijk denkt iedereen dat ik een vermogen kwijt ben voor de kinderen met de feestdagen. ( of jullie denken dat ik een enorme shopaholic ben, gheghe)

Maar goed, in deze blog vertel ik jullie wat over ons budget voor Sinterklaas en of ik me daar altijd aan houdt. Morgen komt er een blog online over wat ze dan precies gekregen hebben!

Het budget voor Sinterklaas.

Ik heb even mijn blog van vorig jaar erbij gepakt en daar vertel ik dat we ongeveer 100 euro per kind uitgeven. Een mooi rond bedrag en hoewel het misschien niet als zoveel klinkt.. Oké, nee 100 euro is natuurlijk heel erg veel geld, maar als je kijkt naar wat speelgoed kost tegenwoordig is het niet zo heel erg veel haha. Bovendien is 4 x 100 euro toch weer 400 euro aan pakjesavond. Mij kennende zie ik last minute nog wat leuke dingen en kan Rich zich niet inhouden om toch nog wat bij te komen, dus we gingen hier altijd dik overheen. Ik wil niet eens weten wat we vorig jaar aan Pakjesavond hebben uitgegeven, maar het was echt heel erg veel geld. En om eerlijk te zijn, spelen ze niet echt meer met die spullen die ze destijds hadden gekregen. Dus het is allemaal verspilt geld.

Goed, maar dit jaar dan?

Nu ik dit schrijf, heb ik net alle Sinterklaas cadeaus binnen. Ik moet nog één cadeautje voor Saar zoeken, maar dat komt komende week wel. Voor de rest heb ik alles.

Ik had dit jaar bewust geen budget per kind. Natuurlijk gaf ik niet voor de één 400 euro uit en voor de ander twintig, maar ik heb niet heel erg op de prijzen gelet van de dingen die ik kocht. Maar goed Maxim bijvoorbeeld vroeg dit jaar geen speelgoed. Ja, hij wilde een doosje lego van 15 euro, maar verder wilde hij alleen maar potloden en boetseerklei. Dus dan kom je nooit op 100 euro uit. Lauren wilde graag een opmaakpop. Die die ik heb gekocht was volgens mij 70 euro, dus dan zou ze daarnaast maar één klein dingetje krijgen. Dus nee, ik heb er niet zo op gelet hoe groot de cadeaus waren, maar wel dat ze allemaal één wat groter cadeau hadden en voor de rest een aantal kleinere dingen. Daarnaast hebben ze allemaal ongeveer evenveel cadeaus, behalve Saar dan, omdat ik voor haar gewoon echt niet weet wat ik moest kopen haha.

Maar wat gaf ik dan uit?

Kleine disclaimer vooraf, ik heb een aantal dingen die ik de kinderen geef ter review gekregen, dus die tel ik niet mee in het totaal. Ik heb dit jaar bijna alle cadeaus online besteld. We hebben in het dorp geen speelgoedwinkel meer en dus had ik helaas niet veel keus. Bij bol.com bestelde ik voor 274.18 aan cadeaus. Daarnaast ging ik naar de action voor kleurpotloden, klei en kleurboeken voor Maxim en kocht daar nog een Kylo Ren pop voor Floris van 7 euro. In totaal was ik daarvoor 15 euro kwijt. Daarnaast bestelde ik bij de hm nog een paar pyjama’s maar ik had een cadeaubon, dus dat was niet zo duur. Bovendien had ik die in eerste instantie niet voor Sint gekocht, dus die tel ik niet mee.

Stiekem schrok ik er wel een beetje van. Ik heb in het hok echt een enorme stapel cadeaus liggen en had echt niet verwacht dat ik zo ‘weinig’ kwijt zou zijn hiervoor.

Ik heb dit jaar dus veel minder uitgegeven dan in de jaren hiervoor, maar ik heb wel alleen maar dingen gekocht die ze echt zullen gebruiken en gewoon nodig hadden!

Morgen vertel ik in een blog wat ze allemaal zullen krijgen van ons! En ik ben heel erg benieuwd naar jullie budget voor Sinterklaas!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

6 comments

Nicole 26 november 2019 - 12:13

Ik was in totaal 12 euro kwijt voor beide meisjes voor schoen kadootjes.. En dat was eigenlijk al teveel want kwam vreselijk in de knoop daardoor met m’n budget voor de rest van de maand.. Ben erg blij dat ze bij hun vader al 3x sinterklaas vieren zodat ik niet ook nog eens geld kwijt ben voor pakjes avond.. Dat zou namelijk echt niet gaan! Ooit ga ik ze de mooiste kadootjes kunnen geven die ze willen met sinterklaas!

Reply
Talitha 25 november 2019 - 22:22

Hier niet op budget gelet maar dit jaar heel veel via Ali besteld op tijd. Ze wilde inderdaad beide zo opmaak pop maar meer voor de haren. Ze hebben al 3 van die poppen gehad en t is allemaal zo synthetisch dat haar in Nederland dat zodra je t elastiek eruit trekt het in de klit zit, daarnaast gaan ze vanaf 40 euro.
Nu voor 32 euro 2 kapperskoppen met standaard en enorm lang haar waar ze echt kunnen vlechten en heel mooi glad haar incl leuke opbergtas.
Ze wilde graag scrunchies dus ook via Ali, heb kaartjes voor theater. Boeken via marktplaats, niet omdat ik het budget niet heb maar ze lezen ze 1x dus koop het liever voor 7,50 per boek i.p.v. 15 euro nieuw.

Dit jaar meer naar gekeken wat ze echt wilde als naar budget.

Reply
AnneMarijn 25 november 2019 - 19:26

ik heb 500euro uitgegeven voor 4 kinderen. Voor de een waren de kados iets duurder dan voor de ander. Voor m’n baby heb ik bijv een nieuwe jas en trui gedaan en dan ga je al heel hard naar de 100euro. Ik kijk vooral naar wat ze graag willen hebben en daarvan komt ook best wat bij action vandaan, dus dat is weer wat goedkoper, maar zitten ook echt duurdere spullen tussen.

Reply
Miranda 25 november 2019 - 09:24

Hier eigenlijk ook geen budget, maar ik schrok wel een beetje van het totaal wat ik uitgegeven heb. In totaal toch wel zo’n € 200 voor 2 kids (pakjesavond en schoencadeautjes). Alles besteld bij Bol, Lobbes en Lego gescoord met korting bij Kruidvat. Vorig jaar hield ik mij een soort van aan de 4 cadeautjes regel (4 cadeautjes + 1 creatief cadeautje per kind en voor samen een spelletje). Beviel mij prima. Ga ik volgend jaar weer doen.

Reply
Nicole 25 november 2019 - 09:11

Hier kijken we naar wat ze willen en vaak krijgen ze dat. Ik denk dat we uitkomen op €35-€50 per kind. Máár ze zetten bij beide grootouders een schoen én hun vader heeft elk jaar een Sinterklaasfeest van het werk in een speelparadijs met een cadeau per kind uitgekozen door de ouders. Kaylee had, bijvoorbeeld, dit jaar een LOL bal. Die zijn sowieso niet goedkoop!

In totaal krijgen ze dus op 4 verschillende momenten Sinterklaas cadeau’s. En daarop baseren wij ook een beetje het budget/aantal cadeau’s. Als dit allemaal erom heen niet gebeurde, was het aantal cadeautjes misschien wat meer.

Reply
Kim 25 november 2019 - 07:00

Wij hebben geen budget. Dit jaar waren we snel klaar: ik kocht op marktplaats voor beide jongens een ‘set’: hier van kan twee keer wat in de schoen en verder cadeaus in de zak. Ik geloof dat ik voor 30 euro klaar was. Ik heb daarnaast nog twee boekjes bij Kruidvat gekocht voor geloof ik 6 euro (samen). De enige regel die wij hadden was: niet te veel ? Ze hebben al zo veel, en vaak geven opa en oma en oom ook nog wat, dus dat proberen we in hoeveelheid wat te beperken.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.