Dit zijn onmisbare items in de kledingkast van je kind!

by Tamara
kinderkleding

Bij Maxim heb ik me suf gekocht in kleding. Niet omdat ik nou altijd zoveel leuke dingen zag, maar vaak omdat ik dan met een tas vol thuis kwam met allemaal dingen die dus totaaaal niet bij elkaar pasten en ik dan dus nog een keer naar de winkels moest (wat een straf) om bijpassende items te halen. Bij Floris maakte is deze fout wat minder vaak en bij Lauren heb ik vooral een heleboel goede basics, die ik dan aanvul met leuke dingen om er een leuke outfit van te maken. (Ook al ga ik nog vaak genoeg de mist in!)

Onmisbare items in de kledingkast van je kind!

Waarom basics belangrijk zijn.

Net zoals in ons eigen kledingkast, zijn voor kinderen een aantal goede basics ook erg belangrijk. Je kunt namelijk wel een eind weg kopen, maar dan zit je waarschijnlijk met een heleboel items die niet bij elkaar passen. Het is dus heel erg handig om een paar items in de kast te hebben die gewoon overal bij passen en waarmee je dus makkelijk een outfit kunt samenstellen. 1 van die items is bijvoorbeeld een goede spijkerbroek, deze kan in geen enkele kast ontbreken en is eigenlijk overal wel mee te combineren. Je kunt er alle kanten mee uit en je slaat eigenlijk nooit de plank mis!

DSC_0232

Goede basics voor jongens

Voor mijn jongens vind ik het erg belangrijk dat ze er goed bijlopen, zeker nu ze naar school gaan. Bij webshops als bijvoorbeeld Jayno kun je een hele verzameling aan kinderkleding vinden en hier kan ik ook vaak wel goed slagen!  Hieronder som ik een paar items op die volgens mij echt niet kunnen ontbreken in de kast van je zoon:

  • een goede spijkerbroek die mooi aansluit en lang genoeg is. ( favoriet zijn hier de jeans van Name it en WE)
  • Simpele (effen) tshirts. Deze zijn overal mee te combineren en kunnen makkelijk onder een vestje of blouse.
  • Goede schoenen. Schoenen maken de outfit zeggen ze wel toch? Kies voor goede stevige schoenen in een effen kleur die makkelijk te combineren zijn.

Goede basics voor (baby) meisjes.

Voor Lauren vind ik het natuurlijk ook heel belangrijk dat ze er leuk uitziet en ik kies haar kleding altijd met veel zorg uit. Omdat er voor meisjes zoveel te vinden is, vind ik het af en toe best moeilijk om outfits te vinden die bij elkaar passen en ook nog met andere dingen te combineren zijn. Bovendien vind ik het erg belangrijk dat het gewoon comfortabel is en dat ze genoeg bewegingsvrijheid heeft.

  • Rompers in een effen kleur of met een printje. Ik ben dol op rompers en dat terwijl je ze eigenlijk helemaal niet ziet omdat ze ze aan heeft onder haar kleertjes. Belangrijk bij rompers is, is dat ze lekker zitten en van zacht materiaal gemaakt zijn.
  • Leggings. Hiermee sla je de plank nooit mis, ze zijn leuk onder een shirtje, maar ook onder een jurkje.
  • Wat basic shirtjes/jurkjes. Net zoals tshirts bij jongens, vind ik het heel fijn om bij Lauren ook wat basic jurkjes en shirtjes in de kast te hebben. Leuk om te combineren met bijvoorbeeld een iets drukkere legging of vest! Ik ontdekte laatst het merkt KoKo Noko, erg leuk!

Dit waren mijn tips hoe je goede basic items uitzoekt voor je kind. Kinderkleding uitzoeken is leuk, maar het is zonde als je een heleboel dingen koopt die achteraf niet te combineren zijn zodat je weer meer items bij moet kopen. Zeker omdat kinderen toch al heel snel groeien en snel uit bepaalde maten zijn!

Let jij er ook op of de kleding die je koopt wel bij de andere kleding van je kind past? Of koop je eigenlijk altijd maar wat?

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Nicole @ Everyday-Life.nl 3 mei 2016 - 22:17

Die groene bodywarmer die je zoontje aan heeft vind ik heel erg tof!!

Reply
Eline 3 mei 2016 - 20:09

Ik koop eigenlijk alleen maar setjes voor Jennifer of T-shirtjes die passen bij een spijkerbroekje die ze al heeft. Ik heb namelijk wel eens shirtjes gekocht of gekregen maar die uiteindelijk nergens bij paste. Heel zonde want dan trek je het ook niet aan.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.