Ojee! Weer zo’n blog over borstvoeding!

by Tamara

Jullie zullen wel denken, neeeee he? Daar heb je weer zo’n geitenwollensok op crocs die de voordelen van jaaaaaaarenlang borstvoeding op gaat sommen. Nou nee hoor! Als jullie mijn vorige 2 blogs over borstvoeding zou lezen weet je meteen dat ik meteen uit de die hard borstvoeding mama club gegooid zou worden. Toch, wil ik er omdat het wereldborstvoedingsweek is enzo, toch even aandacht aan besteden. Dus hier een paar dingen die ik noooooooit verwacht had over het geven van borstvoeding.

image

Dat ik als ik borstvoeding geef serieus de heeeeeeeele dag kan eten is er zo een bijvoorbeeld. 500 kcal per dag extra? Mag het een beetje meer zijn? Ik vreet serieus de hele dag door, brood, fruit en avondeten, het is niet aan te slepen joh! Als ik dit zou eten terwijl ik niet zou voeden was ik binnen no time een kamerolifantje!

Dat brengt me bij het volgende punt. Horen de pondjes of nog liever kilo’s er niet af te vliegen als je borstvoeding geeft? Niet dat ik mag klagen hoor, ik kon op het eind van mijn zwangerschap mijn gewone broeken nog aan, dus ik kon daarna mooi opscheppen dat ik meteeeeen mijn oude kleren weer paste! Ik had deze keer wel ijdele hoop dat ik wat extra zou afvallen, maar elke ochtend als ik in mijn ‘geboortekostuum’ voor de spiegel sta, zitten er nog genoeg ‘kwabbetjes’ aan! Haha!  Flauw hoor, zit iedereen je maar lekker te maken dat je van borstvoeding afvalt, nou ik niet! Mijn lichaam hamstert al mijn vet! Heb ik weer!

Wat ik ook nooooooit verwacht had is dat ik een nogal opschepperige toeschietreflex zou hebben. Die moet me er namelijk een keer of 100 per dag aan herinneren dat hij het nog doet. Natuurlijk aaaaaaltijd op momenten dat het niet uitkomt, ( sta je weer naar je tieten te grijpen in de supermarkt, gegarandeerd dat je medeshoppers je raar aankijken) en aaaaltijd wanneer je kleding aanhebt waarin het opvalt. Pff hebben ze geen kraamzoogkompressen?

image

Dat je echt grotere tetten krijgt van borstvoeding had ik ook niet verwacht. Wel gehoopt natuurlijk, maar goed, ‘you don’t always get what you wish for’. Leuk om eindelijk eens iets voorgevel waardigs te hebben ( dat vind de man dan ook weer een voordeel) maar ook hier zitten nadelen aan. Bijvoorbeeld dat je heeeeelemaal blij bent tijdens het beha’s shoppen ( van die te kleine beha’s waar miep en sien continue uitvliegen is ook zoiets) dat ze een leuke beha in een maat groter dan normaal hebben en hij os nog in de aanbieding ook. Dat hij dan dus thuis alsnog te klein is! Zucht…

Dat  de poep van kindjes die bv krijgen heul wel stinkt! Van die borstvoeding goeroe’s jubelen altijd dat de poep van kindjes die bv krijgen niet stinkt. Nou volgens mij gaven hun dan bloemetjesmelk ofzo, want het meurt ontzettend! Vooral als dochterlief een spuitluier had en het echt oooooveral zit. ( ook zo handig bij meisjes, bij jongens flap je dat ding opzij en klaar, bij meisjes moet elk plooitje schoon) je het zweet van je voorhoofd veegt en je je  de halve dag afvraagt wat er nou zo stinkt en je dus een veeg op je wang hebt. True story.

Maar wat ik echt echt echt niet had verwacht .. ( zoetsappig alert) Is dat ik zo trots zou zijn dat ik zo goed ben in iets simpels zoals je kind zelf groot krijgen. Dat ik het schattig zou vinden wanneer ze met een melkdruppel op haar kin tevreden ligt te slapen ( voorheen was het: IEEEEEEEL! Melk uit een tiet! ) en dat ze af en toe zo lief tevreden naar me kijkt als ze drinkt. Superschattig!

Viel mee toch met de geitenwollensokkenpropaganda ? Haha!

Fijne wereldborstvoedingweek iedereen!

Geniet jij ook zo van die voedingsmomentjes? Of je nou fles of borstvoeding geeft, zo’n tevreden kindje is zo fijn!

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

18 comments

Eilish 5 augustus 2015 - 09:33

Super leuk om te lezen. Heb zelf nog geen kindje, maar mn zusje wel. En ik kan je vertellen, als een jongetje zo’n sproeibroek vol poep heeft is dat echt niet makkelijkee. Die heeft ook over gleufjes in zn huidje hoor!

Reply
Jessica 4 augustus 2015 - 21:32

Die tieten die praktisch op mijn sleutelbenen zaten in de kraamweek.. Baal nog steeds dat ik daar nooit een foto van gemaakt heb! Tis nu bedroevend treurig in mijn shirt!

Reply
Daniëlle 4 augustus 2015 - 20:01

Superleuk geschreven weer!!! En bij mij vliegen de kilo’s er juist wel af..Ik zou juist wel wat kilo’s erbij willen hebben… Haha

Reply
Sheila 4 augustus 2015 - 19:42

Ik had nooit verwacht dat het zoveel energie zou kosten om bv te geven. Ik had continu trek. Tijdens mijn hele zwangerschap had ik dat niet. Ik ben toen ook nauwelijks iets extra aangekomen (12 kilo in totaal). Maar die bv… jemig! Inmiddels ben ik gestopt. Het allergrootste nadeel vind ik: theezakjes. Mijn borsten waren altijd vol. Ik was er blij mee en trots op. Maar nu heb ik nog dezelfde cup, maar zijn ze echt leeg. Verschrikkelijk vind ik dat. Maar goed, wat een bijzondere periode vond ik het. Kolven vond ik niet leuk. Maar het feit dat ik mijn zoontje bv kon geven, heel mooi.

Reply
Rosie 4 augustus 2015 - 18:14

Haha nou dat valt idd reuze mee met het gezwijmel ;p! Het lijkt mij echt bizar om borstvoeding te geven maar ook zo ontzettend mooi. En dat poep zogenaamd naar bloemetjes zou ruiken, my god.. Are you kidding me haha. Ik hoop stiekem wel dat het me helpt met afvallen.. Mijn zus was haar kilo’s zo weer kwijt na de zwangerschap dus stiekem, heel stiekem gooi ik iedere dag even een positieve gedachte in de trant van ‘straks als je borstvoeding geeft gaan alle kilo’s er zoooo weer af!!’ het universum in. Nu maar hopen dat dat universum luistert ;p!

XXX

Reply
Bianca 4 augustus 2015 - 14:40

Hahaha heerlijk geschreven weer. Ik lees je berichten altijd zo graag, zo lekker gewoon, precies hoe het is. Wat de borstvoeding betreft, ik mis het eigenlijk wel een beetje. Dat intieme met je kindje. Het ging bij mij niet vanzelf, ze hebben het wel alle drie gekregen maar bij Bram maar heel kort. Tegen de drie maanden was ik het ook wel een beetje beu, juist omdat het niet gemakkelijk ging. En toch mis ik het. Gek he? Maar die nachten dat je zo puur alleen met je kindje bent, dat tevreden ‘ik zit vol’ lachje. Pure liefde!

Reply
Lilian 4 augustus 2015 - 13:42

Wat ik nóóit had verwacht waren die enorme tetten na een paar dagen. Laatst zag ik er weer een foto van en ik kan het bijna niet geloven dat dit ooit aan mij heeft gehangen. OMG! 😉

Reply
Charlotte 4 augustus 2015 - 12:53

Haha erg leuk geschreven! Ik had nooit verwacht dat ik er moeite mee zou hebben om ermee te stoppen, maar bij de laatste keer vond ik het toch wel erg jammer!

Reply
Elisabeth 4 augustus 2015 - 09:47

Relaxed lang borstvoeding geven kan ook best, doe ik ook (vind ik). Het komt wel in bijna al mijn blogposts terug trouwens. Je bent er ook zo mee bezig als je borstvoeding geeft! Tis gewoon een eerste levensbehoefte, je moet toch n paar keer per dag voeden of kolven…

Reply
Martina 4 augustus 2015 - 09:36

Ik vind het zo fijn dat als hij net aanhapt helemaal ontspannen wordt. Soms heb ik het idee dat hij gewoon bang is dat ik zijn melk weggeef en dat hij opgelucht is dat het er nog is haha! En dat klokkende geluid als hij ijverig aan het drinken is, heerlijk!!

Reply
Saskia 4 augustus 2015 - 09:22

Haha leuk! Ik val ook totaal niet af hoor, er komt alleen maar bij haha 🙂

Reply
Lifesabout 4 augustus 2015 - 09:16

Ik heb het maar een week kunnen proberen, maar het voelde toen al heel bijzonder en nog baal ik dat ik moest stoppen. Je hebt het heel leuk beschreven! En borstvoeding geven scheelt je weer wat liters water drinken hè 😉

Reply
joyfromjoyce 4 augustus 2015 - 09:16

haha leuk geschreven! Ik heb echt genoten van de BV ondanks de ellende, ,maaar kan ook heel erg van de fles genieten.

Reply
Josan 4 augustus 2015 - 09:15

Hahaha weer heerlijk nuchter, fijn dat ik niet de enige ben die alhoewel het goed gaat niet alleen maar jubelt 🙂

Reply
anne 4 augustus 2015 - 08:30

Jaaaa waar ik bij de vorige een productie van lekmevesje had behoor ik.nu ook tot de productieve tietenclub!
Gelukkig zonder patserige tsr maar het is slikken of verzuipen voor mika!
En mijn vriezervoorraad ziet er al goed uit voor als ik ga werken.

Oh die kilo’s gingen er bij jesse wel af, bij mika niet.

Die poep. Gatver.. als je dat niet vindt stinken mag je je neus echt niet serieus nemen.

En dat heerlijk voldane koppie als ze voldaan los laten.. onbeschrijfelijk ?

Reply
Thea van Galen 4 augustus 2015 - 08:29

Geweldig stukje! Leuk dat je deze kant van borstvoeding laat zien.

Reply
Judith 4 augustus 2015 - 08:18

Hahahaha geweldig stukje!! Ik heb niet lang borstvoeding gegeven, maar toch herkenbaar, vooral het toeschieten..

Reply
Sylvie 4 augustus 2015 - 07:21

Haha! Herken het helemaal (ook het eten helaas) maar ik ben er nu ook wel een beetje droevig om dat het moment van stoppen dichterbij komt.. Heel dubbel gevoel hoor!

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.