Nophar | Waarom we nooit willen trouwen en daarom geen trouwkaarten nodig hebben.

by Tamara

Voor vele is het een grote meisjes droom; trouwen. Ik ben niet een van die vele. Ik kan me niet herinneren dat ik als klein meisje fantaseerde over een grote witte jurk. Nee, trouwen is niks voor mij.

Klein Nofje

Ik kan me niet herinneren dat ik als klein meisje een droom had om te trouwen. Wel dat ik trouwjurken tekende. Wit met bordeaux rood… vraag me niet waarom. Maar mezelf in een jurk, en alles wat daarbij hoort? Nee, en nog steeds niet. Ergens komt het vast omdat mijn ouders gescheiden zijn (gelukkig zijn ze altijd goed met elkaar om blijven gaan). Maar ik denk dat trouwen daarom voor mij niet iets speciaals is.

Verkering

Leandro en ik zijn al ruim negen jaar bij elkaar. Toen wij elkaar leerden kennen was een deel van zijn vriendengroep al getrouwd mét kinderen. Ik was op dat moment 20 en hij 23, en voor ons was trouwen nog niet eens in ons opgekomen. Wij waren nog in de ontkenningsfase dat we meer waren dan vrienden. Een van de eerste dates was dan ook een bruiloft. Geen grap. Geloof dat we elkaar echt een kleine maand kende. Maar zelfs toen ging er niks rammelen.
Dat zijn vrienden allemaal getrouwd waren vond ik wel gek. Leandro komt uit een klein dorp in Zeeland, met zo’n 1600 inwoners en ik had het idee dat er verwacht werd dat je moest trouwen.

Het werd tussen ons steeds serieuzer. We besloten na 1,5 jaar te gaan samen wonen. Wel in Brabant. Want in dat Zeeuwse drop voelde ik me niet thuis. Ondertussen trouwde er nog wat vrienden van ons. Maar nog steeds had ik niet het idee dat ik zelf wilde trouwen. Dat we hadden besloten om voor kinderen te gaan was al een groot besluit.

Trouwen

Ondertussen zijn we dus ruim NEGEN jaar samen. En hebben we het wel gehad over trouwen. We waren er samen jaren geleden al uit dat het gewoon iets is wat niet bij ons past. En heel eerlijk? Ik vind het zelf een beetje ouderwets. Wij hebben een huis gekocht samen, en een zoon. Ik geloof niet dat wij minder ons best zouden doen voor onze relatie dan mensen de getrouwd zijn.
Voor ons zou een reden om te trouwen zijn dat we bijvoorbeeld voor Leandro zijn werk naar het buitenland moeten voor een functie. Als je dan je gezin mee wilt nemen moet je vaak getrouwd zijn. Dan zouden we kiezen voor een geregistreerd partnerschap. Of even snel op maandagochtend langs het gemeentehuis. Lekker romantisch he. Dan hebben we in ieder geval ook geen trouwkaarten nodig, al zijn de  trouwkaarten van https://www.cottonbird.nl/ wel heel erg mooi!

De laatste jaren hebben we het er wel vaker over moet ik zeggen. Ik heb zelfs gedacht dat hij mij ten huwelijk zou vragen. We zouden een ballonvaart gaan doen en ik heb hem nadrukkelijk gevraagd niet dé vraag te stellen. Waarop Leandro heel hard moest lachen. De hele tijd dacht ik dat hij me zou vragen, lekker ongemakkelijk met  andere mensen in dat bakje. Maar nee hoor, geen vraag en geen ring. (gelukkig maar, ik had vast heel hard nee geroepen!)

Fantasie

Ik weet dat ik gezegd heb dat ik niet wil trouwen… maar als ik het zou doen. Dan zou het zijn in Israël, het land waar ik geboren ben. Met lieve familie en vrienden om me heen. Twee dagen lang eten, drinken en genieten. Op mijn blote voeten in een zwierige hippie achtige jurk en bloemen in mijn haar. Oh, en Jonas… Jonas zou het knapste jongetje zijn die dagen.
En Leandro, die zou volmondig JA zeggen, en ik natuurlijk ook.

Ben jij getrouwd? Of zou je willen trouwen?

 

Dit is een gesponsord artikel

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Shenur 3 maart 2020 - 09:38

Ik wilde vroeger nooit trouwen, omdat ik een hekel had aan mannen 😂. Nu kijk ik er anders tegen aan. Voor mij is het eerst trouwen dan daten en kinderen. De mannen van tegenwoordig zijn werkelijk gezegd vreemd geworden. Ze willen niet meer trouwen noch dragen ze de verantwoordelijkheid over het gezin zoals het hoort.

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.