Nophar | Review Recreatiepark Ter Spegelt

by Nophar Sapir

Vorige week zijn wij naar recreatiepark Ter Spegelt geweest. Uiteraard helemaal zelf betaald en alles wat je hier zult lezen is mijn eigen ervaring en eerlijke mening. Ik was aan het spammen op instagram en Tamara vroeg me of ik er een review over wilde schrijven. maar natuurlijk. Wij waren er net buiten het seizoen, en in deze blog zul je lezen wat wij er van vonden. 

Mid-week samen weg.
Al een tijdje wilde we er als gezin tussenuit. Dus begin september was het zover. Leandro kreeg nog een week vakantie en ik had nog een week voordat ik moest beginnen aan mijn stage. Het bleek dat Leandro zijn broer, vriendin en hun twee jongens naar Ter Spegelt zouden gaan. Leandro had hier vorig jaar goede verhalen over gehoord dus vroegen we hen of ze het goed vonden of wij zouden aansluiten. We wilden wel als gezin ons eigen huisje. Dus zo boekte we in juni een huisje op het park.

Verschillende huisjes.
Er zijn 17 (!!) verschillende accommodaties (of kampeerplekken) te huur. Dat betekend dat er voor iedereen wat wils is. Wij kozen voor een veranda chalet. We zaten er natuurlijk begin september en waren bang dat het anders koud zou zijn in het huisje.
Het chalet zag er online ruim uit, maar in het echt was het toch iets kleiner dan verwacht. Het was een 5-persoonshuisje, maar ik zou hier niet graag met zijn vijven in zitten. Daarvoor is het net te krap en zit je wel op elkaars lip. Maar zo met zijn drieën was het prima te doen. Alles was schoon en netjes. Alles wat je nodig hebt zit erin. Inclusief een kachel, want die hebben we ondanks het zonnige weer wel aan gehad.

Mijn schoonbroer en zus hadden een LoungeLodge. Dit is een grote luxe tent, met wat meer ruimte dan wat wij hadden. Die er ook erg leuk uit zag.


(dit was onze veranda chalet)                                         ( LoungeLodge van de schoonfamilie )

Zwembad en SterrenStrand.
Op het park is echt GENOEG te doen voor de kinderen. Online kun je alles vinden. Wij hebben vooral gebruik gemaakt van het zwembad (deze moest je iedere dag reserveren en dan kon je i.v.m corona een uur zwemmen per dag). Jonas heeft vooral genoten van de “grote groene glijbaan” zoals hij hem noemde. En in het diepe bad kon ik mijn zwemkunsten laten zien. Na het uur zwemmen gingen wij naar het SterrenStrand. Dit is zit ernaast en hoefde je niet voor te reserveren. Sterrenstrand is een soort binnenstrand met natuurwater, zand en een hele klim en klauter speeltoestellen van schepen en huisjes. Echt heel leuk voor de jongens om te spelen! Ook voor de papa’s. Wij als moeders konden er zitten om koffie te drinken en de kinderen in te gaten te houden.

 


(Jonas op het SterrenStrand)

Genieten van het buitenleven.
Wij hebben echt geluk gehad met het weer. We hebben veel buiten kunnen zitten op onze veranda. Kunnen schillen in de hangmat bij ons huisje. Jonas heeft zich úren vermaakt in het speeltuintje voor het huisje. We hebben veel rondjes gelopen op het park. Het park is wel heel groot, dus wij hadden in plaats van onze kinderenwagen onze bolderkar mee (vonden vooral onze jongens heel leuk, konden ze er samen in).
Als je kindje nog niet veel wil of kan lopen is dat wel aan te raden. Of gewoon je fiets!  Het park is mooi aangelegd. En voor kinderen (ik zou zeggen vanaf 1,5  tot 16+ jaar) is er wel iets te doen.


(rondje lopen over het park)                      (boekje lezen in de hangmat voor het huisje)

Corona maatregelen.
Alles rondom corona werd netjes aangegeven. En geregeld. Voor het zwembad moest je reserveren, maar voor het SterrenStrand niet, omdat hier genoeg plek voor meer mensen is. Je kunt overal genoeg afstand houden. De mini disco werd gedaan op een plek waar er genoeg frisse lucht binnen kwam. In het restaurant staan ook looproutes, net zoals de supermarkt op het park. Afstand houden was geen probleem, misschien ook wel omdat we net buiten de vakantie gingen en het niet heel druk was. Ik denk dat het in het hoogseizoen wel lastiger wordt, of dat je dan bijvoorbeeld minder vaak zou kunnen zwemmen.

Al met al hebben wij echt genoten van onze week weg weg. Wij hebben prima geslapen, goed gegeten, Jonas heeft heerlijk de hele week buiten kunnen spelen, kunnen zwemmen en veel gespeeld met zijn grote neef!
Mocht je nog iets zoeken voor volgend jaar met kinderen, dan zou ik dit park zéker overwegen.

 

Liefs, Nophar

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

Anoniem 11 september 2020 - 10:30

Leuk Nophar, fijn dat jullie zo genoten hebben!
Marianne Deveneijns

Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.