Nophar | PLOG (een dag in ons leven, maar dan met foto’s)

by Nophar Sapir

Plog (een dag in ons leven, maar dan met foto’s)

Hoi allemaal, vandaag neem ik jullie mee in onze dag. Zelf vind ik het altijd leuk om te lezen bij andere, dus ik dacht ik doe het een keer zelf! We zitten nog steeds midden in corona-crisis en daarom blijven wij vooral veel thuis. We vermaken ons in huis, de tuin en even naar de speeltuin. Zien hoe wij onze dag doorbrengen…

Het is vandaag dinsdag 7 april. Leandro en ik zijn vandaag beide thuis, dus het wordt een leuke dag om vast te leggen in foto’s.

Laten we maar meteen beginnen.

Goedemorgen, we slapen uit tot half 9. En ik hoor Jonas ook al kletsen. Tijd om op te staan.


Ik trek meteen mijn sportkleding aan. Vandaag is het tijd voor een home workout. Gewoon in de tuin, met mijn personal trainer (Leandro dus, haha!)

We ontbijten eerst samen, Jonas smeert zijn eigen cracker. Met zijn out-of-bed-look.

Het sporten kan beginnen, na het ontbijt heb ik alles klaar gezet en een muziekje op gezet. Uiteraard ook bewijs dat ik echt iets gedaan heb. Ik sport zo’n 3 tot 4 dagen in de week. Twee keer een workout in de tuin, keertje “hardlopen” en een half uurtje boksen. Ik sport nu meer dan hiervoor.

Na het sporten ga ik even gauw douchen, Jonas speelt lief in zijn (door papa gemaakte) zandbak terwijl Leandro een oogje in het zeil houdt. Daarna gaan Jonas en ik samen naar de speeltuin. Waar hij in het gras gaat liggen omdat er andere kindjes aan het spelen zijn met de schommel. Dat kan natuurlijk niet. Peuter life. Leandro gaat even naar de supermarkt omdat ik nog wat dingen mis voor het eten van vanavond.


Lunch time! In de tuin, heerlijk zo! Daarna gaat Jonas naar bed en kijken wij een aflevering van Suits op Netflix. Een van de weinige series die we samen kijken. Ik kijk één aflevering mee en ga dan een klein uurtje in de tuin liggen, tot Jonas wakker wordt.

Als Jonas wakker is gaan we zaadjes planten. Deze heeft hij laatst gekregen van zijn (agrarische) kinderdagverblijf. Dus dat gaan we samen doen. We hebben sla en radijsjes gekregen. Benieuwd of hij ze ook echt gaat eten. Maar het samen zaaien is al leuk.

 

We spelen en tuinieren wat en dan begin ik aan het eten. Pasta met citroen rasp, basilicum en tonijn. Mega simpel maar heel lekker. We scheppen alle drie een tweede keer op. En als toetje een ijsje. PJOOST! Aldus Jonas. Die de R niet zo goed kan uitspreken.

We luisteren voor we naar boven gaan nog naar Jochem Myjer – Nog eentje dan. Die is tegenwoordig favoriet en Jonas kan hem ook al mee dansen. Erg grappig om te zien.

Jonas zit in bad, en ik gooi er gauw een wasje in. Daarna is het mijn beurt om voor te lezen. Een boekje van Klein Konijn dat naar bed gaat. Uiteraard kroelen we en nemen we de dag nog even door. Fijnste moment van de dag.

Als ik Jonas op bed gelegd heb ga ik beneden op de bank zitten, thee en een koekje erbij en zet ik deze plog in elkaar. Daarna hang ik de was nog op. Kijken we nog wat televisie. En rond 22:45u gaan we naar boven.

Ik kleed me om, make-up eraf, tanden poetsen en naar bed. Morgen moet Leandro weer werken dus ik sta er dan een dagje alleen voor.

 

Hopelijk vonden jullie het leuk om een dagje mee te kijken met ons. Ik vond het in ieder geval wel leuk om het vast te leggen.

Liefs, Nophar

Misschien vind je dit ook leuk

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.